Görüş Bildir
Haberler
Dakak'ın Ölümüyle Yeniden Gündemde! "Kaçak "Din Merkezleri" Araştırılsın" Önerisine AKP'den Ret...

etiket Dakak'ın Ölümüyle Yeniden Gündemde! "Kaçak "Din Merkezleri" Araştırılsın" Önerisine AKP'den Ret...

Ulaş
21.06.2023 - 22:10

Şanlıurfa'da 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak'ın ölümünün ardından kaçak eğitim merkezleri tekrar gündeme geldi. Bazı tarikatların ve dini vakıfların yasa dışı şekilde yürüttüğü 'eğitim' uygulaması Meclis gündemine taşındı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Din "eğitimi" veren kaçak kurumların araştırılması ve yarattıkları tahribatın tespit edilmesi için TBMM'ye öneri sunuldu.

Din "eğitimi" veren kaçak kurumların araştırılması ve yarattıkları tahribatın tespit edilmesi için TBMM'ye öneri sunuldu.

CHP’nin grup önerisi üzerinde söz alan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Ülkemizde neredeyse her gün basına ve medyaya kaçak kurslardan, vakıf yurtlarından, gerçekten, hepimizin vicdanını kanatan, ülkemizi yasa boğan görüntüler ve acı haberler geliyor. Bu acı haberlerden en son olanı da Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Beşat Mahallesi’ndeki kaçak Kur’an kursundan geldi. 14 Haziran günü bu yurtta kalan Abdülbaki Dakak’la ilgili haber bütün medyaya yansıdı ve çocuğun cansız bedenine ulaşıldı” dedi. Dakak’ın ölümüyle ilgili bilgileri de paylaşan Tutdere Dakak’ın öldüğü yerin yakınındaki bir cemaate ait Kur’an kursunun fotoğrafını da milletvekillerine gösterdi.

Tutdere, çocukların ve gençlerin söz konusu yapıların içerisinde şiddete ve tacize maruz kaldığını hatırlatarak şunları aktardı 👇

Tutdere, çocukların ve gençlerin söz konusu yapıların içerisinde şiddete ve tacize maruz kaldığını hatırlatarak şunları aktardı 👇

Eğitim kurumları devletin gözetimi ve denetimi altında yapılır. (Kursun fotoğrafını göstererek) Böyle bir kursu kim denetledi? Devlet adına kim denetledi? Öyle anlaşılıyor ki kimse denetlememiş. Çünkü böyle bir denetim olsaydı, vicdanlı hiç kimse bu yerde, mezarlığın içinde çocukların kalmasına izin vermezdi. Belli ki kimse denetlememiş. Hükümet olarak siz kaçak yurtlara ilişkin görevlerinizi yapıyor musunuz? Yapmıyorsunuz. Çünkü biz bunu nereden anlıyoruz, her gün bu yurtlarda çocuklarımız çığlık ata ata, kimi şiddete maruz kalıyor, kimi yaşamını yitiriyor, kimi de cinsel istismaralar maruz kalıyor.   Bu nedenle, bugün grubumuzun vermiş olduğu önerge çok anlamlı ve çok kıymetli; çocuklarımızın geleceği için, bu ülkenin geleceği için bütün grupların bu önergeye destek olmalarını bekliyoruz. Hükûmet olarak sizin bu konuya ilişkin gerçekten hatanız da var, bu çocukların ölümünden siz sorumlusunuz. Nasıl mı? Kaçak eğitim kurumlarına ilişkin Türk Ceza Kanunu’nda düzenleme vardı, 2005 yılında cezayı düşürdünüz, 2013 yılında Türk Ceza Kanunu 263’üncü maddeyi tamamen yürürlükten kaldırdınız. Ne oldu bu yürürlükten kalkmayla birlikte? Bu işlerin önü açıldı, aklına esen istediği yerde 5-10 çocuğu alarak “Ben bunlara kurs veriyorum, ben hocayım.” dedi ve bu çocuklar bu kaldıkları yerlerde büyük tehlikelerle karşı karşıya kaldılar. O zaman yol yakınken, bir daha bu tür hadiselerin yaşanmaması için, çocuklarımızın ölmemesi için, Aladağların yaşanmaması için bu Parlamentoya, 28’inci Döneme iş düşüyor. Gelin önce bu konuyu bir araştıralım, akabinde de mevzuattaki boşluğu doldurmak adına gerekli yasal çalışmaları hep beraber yapalım.”

CHP’nin önerisine İYİ Parti ve HDP de destek verdi. Ancak öneri AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP’nin önerisine İYİ Parti ve HDP de destek verdi. Ancak öneri AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
24
9
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kestane çeri

En iyisi. Bu ulke boyle. Halk arastirilsin istemiyor. Ogullari taciz edilsin ve olsun istiyor. Devam

pofudukpofyumak

Doğru söze ne hacet.. 😪

Bozkurt

Vatana ihanet için kurulmuş bir ittifaktan başka bir hareket beklenemezdi zaten.

Diğdem Çakır

Eğer onay verselerdi şaşkınlıktan 33. dişimi çekerdim o derece şaşırmadım