Görüş Bildir
Haberler
Daha Sağlıklı ve Güzel Dudaklar

Daha Sağlıklı ve Güzel Dudaklar

selcuk gun
07.03.2014 - 11:37 Son Güncelleme: 07.03.2014 - 11:38

Daha Sağlıklı ve Güzel Dudaklar

Daha sağlıklı ve güzel dudaklar için neler yapmalıyız?

Su için

Su, ağzımızın yanı sıra vücudunuz içinde en sağlıklı içecektir. Bol su tüketmeyi diyetisyenlerin de önerdiğini bilmekteyiz. Bizim su önerimiz bu sefer metabolizma için değil. Su içtiğinizde ağzınızın içi temizlenir ve çürük riski de azalır. Fakat şekerli ve asitli sular bu konuda bir işe yaramamakla beraber zarar da verir. Bu sular diş çürümesini hızlandırır ve diş etlerine hasar verir.

Sakızın şekersizini seçin

Vücudun ağız kokusuna karşı güçlü bir silahı bulunmaktadır. Tükürük! Ağız kokusuna karşı doğal bir çözüm! Ağzınız kurudukça kokunun daha etkili olduğunu hissedebilirsiniz. Sabahları nefesinizin kokmasının sebebi bu kurumadır. Gece tükürük üretim miktarının en aza inmesi nedeniyle ağzınız kokar. Sakızlar tükürük üretimini arttırır, bu yüzden kokusuna karşı kullanılabilir. Tabi şekersiz olması diş sağlımız için daha uygundur. Şekersiz ve ağız kokusuna karşı etkili bir tercih de yapabilirsiniz.

Tarçının gücü

Tarçının keskin kokusunu her yerde tanırız. Bunun sebebi kokusunun baskın olmasıdır. Kokusunun bu özelliği tarçını ağız kokusuna karşı çok etkili bir baharat konumuna sokar. Tarçın kokusu sebebiyle ağız kokusu ile savaşmaya çok uygun bir baharat olmakla beraber ağız temizliği içinde çok etkilidir. İçerisinde bulunan ve kokuyla savaşan maddeler bakteri oluşumunu da engeller.

Kahve, kırmızı şarap ve çay tüketimini azaltın

Sadece koku ve bakteriler değil görünümde oldukça önemlidir. Çay ve kahvenin ardından dişlerimizi fırçalamalı hatta bu içecekleri azaltmalıyız. Bu içecekler dişte lekelenmelere neden olur. Dişin yüzeyinde oluşan lekeler temizlenebilirken içeride meydana gelenler kalıcı renk değişimlerine sebep olur. Bu tip dişlerde leke bırakan içecekleri tüketirken pipet kullanmamız kötü etkileri bir miktar da olsa engelleyecektir.

Söndür o sigarayı

Sigara hakkında çok bir şey söylememize gerek yok aslında! Sigaranın ağız kokusundaki kötü etkisi içenler tarafından fark edilmese de biliniyor. Çevrenizdekiler söyleyemese de ağzınız izmarit gibi koktuğunun farkındalar. Ferah bir nefes için sigarayı bırakın.

--------------------------------------------------------

Kaynak: http://www.kadincaozel.com/guzellik/d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın