Görüş Bildir
Haberler
Mimarlardan Papa'ya: Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Gelmeyin

Mimarlardan Papa'ya: Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Gelmeyin

Onedio Medya
12.11.2014 - 11:30 Son Güncelleme: 12.11.2014 - 13:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri, 28 Kasım'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ilk yabancı konuğu olarak ağırlanacak olan Papa Francis'e mektup yazdı. Mektupta, 'İlk konuğu olacağınız Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaçak. Bu nedenle davete katılmayın' dendi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri, 28 Kasım'da ''Saray''ın ilk yabancı konuğu olacak Papa Francis'e mektup yazarak, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki ''kaçak saray''ın hukuksuzluğuna ilişkin rapor gönderdi. Mimarlar, Papa'dan binada yapılacak davete katılmamasını, sarayın ''kaçak'' olduğunu, bu yüzden yapıyı meşrulaştırmamalarını istedi. Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılan ''kaçak saray''a ilişkin olarak Mimarlar Odası Ankara Şubesi açtığı davaların yürütmeyi durdurma kararlarını dayanak göstererek, ''Ak Saray''ın meşrulaştırılmaması için tüm kurumlara devlet başkanlarına, elçiliklere davetlere katılmaması için mektup yazmaya ve dosya göndermeye devam edileceği vurgulandı.

Vatikan'dan randevu istediler

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 'Atatürk Orman Çiftliği mücadelesini uluslararası boyuta taşıdık, buna devam edeceğiz, olumlu tepkiler ve cevaplar geliyor, yabancı basın kuruluşlarının ilgisi ve bilgi edinme istemi devam ediyor. Bu işin takipçisiyiz, gelen her yabancı konuğa raporlarımızı ve mektuplarımızı ayrıca ileteceğiz.' dedi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Vatikan Büyükelçiliği'nden randevu istedi.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0