Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hepimiz 82 Milyonluk Türkiye Gemisinin Yolcularıyız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hepimiz 82 Milyonluk Türkiye Gemisinin Yolcularıyız'

FreiGeist
22.05.2019 - 08:55 Son Güncelleme: 22.05.2019 - 14:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '82 milyon vatandaşımızı 'Türkiye ortak paydası' altında bir araya gelmeye davet ediyoruz. Hepimiz 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız. Geminin rotasından sapmamasına katkıda bulunmak hepimizin görevidir' dedi.

Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un eski ve yeni tüm milletvekillerine verdiği iftar programında konuştu. 🎥

Bugün Türkiye'nin güvenlikten ekonomiye her alanda kritik bir dönemden geçtiğini, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

'Milletimizin 15 Temmuz'da darbeciler karşısında gösterdiği cesareti, dirayeti, ülkeyi yönetenler olarak bizim de kendi tercihlerimizle ortaya koymamız şart. İşte bunun için 82 milyon vatandaşımızın her birini 'Türkiye ortak paydası' altında bir araya gelmeye davet ediyoruz. Demokrasinin ve hukukun kuralları içinde yürüttüğümüz siyasi rekabet, bu büyük birlikteliğin engeli değil, tam tersi zenginliği olmalıdır. Seçimler yapılır, kanunlar görüşülür, kararlar alınır, söylemler ifade edilir; sonuçta hepsi gelip geçer, geriye sadece Türkiye kalır.

Hepimizin de yapması gerken iş ezanımızın, bayrağımızın, vatanımızın, özgürlüğümüzün, geleceğimizin ifadesi olarak Türkiye'ye gözümüz gibi bakmaktır. O meşhur benzetmeyle, hepimiz 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız. İçeride ne yaşanırsa yaşansın, geminin gövdesinin sağlam kalmasına, motorlarının işlemeye devam etmesine, rotasından sapmamasına katkıda bulunmak hepimizin görevidir.'

"Tuzakları aşabilirsek 2023'te bambaşka bir Türkiye'de yaşıyor olacağız"

"Tuzakları aşabilirsek 2023'te bambaşka bir Türkiye'de yaşıyor olacağız"

Demokraside ve ekonomide Türkiye'ye sınıf atlattıklarını dile getiren Erdoğan, şimdi dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme fırsatının bulunduğunu söyledi. 

Erdoğan, 'Şayet bugün yaşadığımız güvenlik tehditlerini, ekonomik saldırıları, milli birliğimizi bozmaya yönelik tuzakları aşabilirsek inşallah 2023 yılında bambaşka bir Türkiye'de yaşıyor olacağız' dedi. 

Bunun için en önemli görevlerden birinin Meclis'e ve burada temsil edilen siyasi partilere düştüğüne işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

'Gelin ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynanan bu büyük oyunu birikte bozalım. Gelin Türkiye'yi 2023 hedeflerine birlikte ulaştıralım. Gelin büyük ve güçlü Türkiye'yi birlikte inşa edelim. Onun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek bu yolda yürüyelim. Biz buna hazırız. Meclisimizin de tüm milletvekilleriyle ve siyasi partileriyle buna hazır olduğuna inanıyorum. Rabbimden şu mübarek günler vesilesiyle birlik ve beraberlik iklimimizi güçlendirmesini, bereketlendirmesini diliyorum.'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
150
112
49
28
7
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sema candelen

rte gene 82 milyonluk gemi mi almış?!?!

Emre ç

gerçekten 4 yılda dünyanın en iyi 10 ülkesi arasına girebileceğimiz vaadine inanan andaval varsa lütfen sessizce yorumları okuyup geçsin.

Kzlt

Gemicikler demek istedi galiba. Leonard cohen everybody knows kaptan (herkes biliyor, geminin su aldıgını herkes biliyor, kaptanın yalan söylediğini k.)