Görüş Bildir
Haberler
Kabine Toplantısı Ne Zaman? Yasaklar Ne Zaman Bitecek? Covid-19'la İlgili Açıklama

Kabine Toplantısı Ne Zaman? Yasaklar Ne Zaman Bitecek? Covid-19'la İlgili Açıklama

Müge Kakşi
23.01.2021 - 13:34

Geçtiğimiz yıl Koronavirüs'ün hayatımıza girmesiyle başlayan yasaklar yazın hafifletilsede, kış aylarının gelmesiyle ve vaka sayılarındaki artışla tekrardan hayatımıza girmişti. Aralık ayından beri hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması devam ederken vakaların düşmesiyle yasakların ne zaman kalkacağı da merak konusu oldu. Düzenli olarak yapılan kabine toplantısında değerlendirilen pandemi süreciyle ilgili yeni kararlar alınıyor. Peki, Kabine toplantısı ne zaman, yasaklar gevşetilecek mi? Detayları haberimizde sizler için derledik... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kabine Toplantısı Ne Zaman?

Kabine Toplantısı Ne Zaman?

Geçitimiz hafta yapılan Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüsü ile mücadele kapsamında yasakların kademeli olarak kaldırılacağını açıklamıştı.

Gözler önümüzdeki hafta yapılacak Kabine Toplantısı'na çevrildi. Vaka sayılarındaki düşüş bu hafta yapılacak Kabine Toplantısı'nda etraflıca değerlendirilecek. Kabine Toplantısı'nın 25 Ocak Pazartesi günü toplanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısı gündeminin en önemli konusunun, Kovid-19 salgınıyla ilgili gelişmeler olduğunu belirterek, alınan tedbirler sayesinde salgının artış hızını gözle görülür bir şekilde geriletmeyi başardıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ‘Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız ama her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır.’ dedi. 

Kafelerin açılmasıyla ilgili ise şöyle devam etti; 'Restoran işletmeciliği konusunda, kabine toplantısında değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var. Her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek istemiyoruz. Gerekirse bir esneme yapılabilir' dedi.

Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Bitecek?

Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Bitecek?

Mart ayının ikinci yarısında hafta içi sokağa çıkma yasağı saati 21.00’den 23.00’e çekilebilir. Hafta sonu yasağı gündüz kaldırılabilir. Okullar ve lokantalar belli kurallarla açılabilir.

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, sokak kısıtlamalarının etkisinin çok güçlü olduğunu gözlemlediklerini belirterek, “Hasta sayısı yaklaşık 1 aylık süreçte 7 binden 1500 civarına düştü. Aşının ilk dozunun yapılacağı zamanı 15 Ocak gibi düşünsek, ikinci doz 28 gün sonra yapılacak, buna göre 15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek daha uygun olacaktır” dedi. Prof. Dr. İlhan, hasta sayısı binin altına düşerse okulların da açılabileceğini belirtti.

Yasaklarla İlgili Gündemde Olan Konular Neler ?

Yasaklarla İlgili Gündemde Olan Konular Neler ?
  • - Salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.

  • - Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.

  • - Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.

  • - Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.

  • - Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüzyüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında.

  • - Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın