Görüş Bildir
Haberler
Çok Bilinmeyen Ama Lezzeti Şahane Olan 8 Güzel Tarif

Çok Bilinmeyen Ama Lezzeti Şahane Olan 8 Güzel Tarif

O Ne Ayol
20.05.2015 - 17:25 Son Güncelleme: 20.05.2015 - 21:33

Bir kısmı kendime ait olan tariflerle sizleri buluşturmak istedim. Umarım damak tadınıza uyar.

Şimdiden afiyet olsun...

1. Kupa Kek

1. Kupa Kek

Malzemeler:

4 yemek kaşığı şeker,

3 yemek kaşığı kakao,

4 yemek kaşığı un,

3 yemek kaşığı süt,

3 yemek kaşığı bitkisel yağ,

3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata,

1 yumurta,

1 kabartma tozu.

Tarifi:

Bütün malzemeleri sırasıyla ekleyin. Karışımı pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra bu karışımı kupa bardakların ya da tasların yarısına kadar dökün. Mikrodalga fırında 2 dakika bekletin. Kekiniz yenilmeye hazır.

2. Seyfi Dursunoğlu'nun Böreği

2. Seyfi Dursunoğlu'nun Böreği

Malzemeler:

6 adet yufka,

1 kilo ıspanak,

1 soğan,

200 g pastırma,

5 yumurta,

Yarım bardak süt,

2 kaşık yoğurt,

1 su bardağı zeytinyağı,

Üzeri İçin:

Susam,

Çörekotu

Tarifi:

Geniş dikdörtgen şeklinde bir tepsiyi zeytinyağı ile yağlayın. Böreğin arasına sürmek için yarım su bardağı zeytinyağı, süt, yoğurt ve 4 yumurtayı bir kapta karıştırın. Şimdi de böreğin ikinci katını yapmak için az zeytinyağı ve ayçiçek yağı içerisine bir soğanı ve önceden haşladığınız ıspanağı iyice soteleyin. Bunlar bir kenarda soğurken, ilk yufkanızı tepsinin üzerine serin. Bir yufkayı da parçalayarak üzerine yerleştirin. Hazırladığınız karışımdan yeteri kadar dökün. Böreğin ilk katına pastırmaları yerleştirin. Sonra yufkayla örtüp aynı işlemi yapın. Ardından hazırladığınız ıspanağı yufka üzerine serin. Yine yufkayla üzerini örtüp, sosunuzdan ekleyin. Son katına ise kaşar peynirini koyup (arzuya göre kırmızı biber de konulabilir) son yufkayı da serin. Üzerine yumurta sürüp, susam ve çörekotunu ilave ettikten sonra 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Böreğiniz hazır.

3. Cevizli Dondurma

3. Cevizli Dondurma

Malzemeler:

5 su bardağı yağlı süt,

2 yemek kaşığı sahlep,

1,5 su bardağı toz şeker,

1 avuç ceviz,

1 paket vanilya.

Tarifi:

Yağlı sütü tencereye koyun. Kaynayana kadar bekledikten sonra 10 dakika kadar daha kaynamaya devam etsin. Sonra şekerini, sahlebini ve vanilyasını ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra soğumaya alın. 1 avuç cevizi ekleyerek blanderda karıştırın. Soğuyan karışımı buzluğa atın. Her yarım saatte bir çıkarıp karıştırarak, bu işlemi dört kere yapın. Keçi sütü kullanırsanız daha yoğun kıvamlı olabilir. Afiyet olsun.

4. Tereyağlı Kayısı

4. Tereyağlı Kayısı

Malzemeler:

3 avuç kurutulmuş kayısı,

1 çay bardağı şeker,

2 su bardağı su

Üzeri İçin:

3 kaşık tereyağı

1 avuç ceviz içi

Tarifi:

Kuru kayısı şeker ve suyu bir tencereye alın. Su ve şekeri kayısıyı tatlandıracak derecede, damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Kayısı pişip suyunu çekmeye yakın bir tavada tereyağını eritin. Kızaran tereyağına büyük taneli olacak şekilde ezdiğiniz cevizi ekleyip bir kere döndürün. Pişen kayısıyı bir tabağa döktükten sonra, tereyağı ve ceviz karışımını da üzerine dökün. Afiyet Olsun.

5. Sıhhi İmam Bayıldı

5. Sıhhi İmam Bayıldı

Malzemeler:

3 patlıcan,

4 domates,

2 soğan,

1 demet maydanoz,

Bir tutam dereotu,

7 diş sarımsak

Zeytinyağı

Tarifi:

Patlıcanları alacalı soyun. Sonra uzunlamasına dörde böldüğünüz patlıcanı bir de ortasından bölerek sekiz parça elde edin. Bunu tuzlu suda beklemeye alın. Daha sonra soğanı piyazlık doğrayın. Domatesleri sekize bölün ve maydanoz ile dereotunu kıyın. Bunları bir kapta iyice ovun. Sonra altı düz bir tencereye zeytinyağını koyun. Bir kat bu salata benzeri karışımdan bir kat da patlıcandan koyup, kat kat dizin. Sonra ocağa alın. Patlıcanlar pişmeye yakınken sarımsaklarını ilave edin. Yemeğiniz piştikten sonra sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.

6. Tencere Keki

6. Tencere Keki

Malzemeler: 

2 yumurta,

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı ılık süt,

1 çay bardağı ılık su,

1 çay bardağı sıvı yağ,

2 yemek kaşığı kakao,

2 su bardağı un,

1 paket vanilya,

1 paket kabartma tozu.

Tarifi:

Şeker ve yumurtayı köpürünceye kadar çırpın. Sonra süt ve şekeri karıştırıp bu karışımın içerisine dökün. Sıvı yağı ekledikten sonra kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kap içerisinde karıştırdıktan sonra eleyerek üzerine dökün. Tencereyi margarinle güzelce yağlayıp, tencereye keki dökün ve altı kızarınca çevirerek pişirin.

7. Karamel Revani

7. Karamel Revani

Malzemeler:

3 yumurta,

1 su bardağı şeker,

1 su bardağı yoğurt,

3 çay bardağı irmik,

1,5 su bardağı un,

1 paket vanilya,

1 paket kabartma tozu,

Yarım su bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin:

3 su bardağı su,

3 su bardağı şeker,

1 limon suyu.

Tarifi:

Süt ile irmiği bir kapta karıştırıp beklemeye alın. Bir başka derin kapta yumurta ile şekeri köpürünceye kadar çırpın. Sonra sıvı yağı ekleyin. Çırpmaya devam ederek yoğurdunu, ununu, kabartma tozu ve vanilyasını ekleyin. En son sütlü irmik karışımını da ekleyerek son defa çırpın. Bir tepsiye dökerek 175 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için ise şekeri bir tencereye dökün ve karamel oluncaya kadar karıştırın. Sonra dikkatlice suyunu ekleyin ve tamamen çözünene kadar kaynatın. En son limonunu dökün. Ilık hamura soğuk şerbeti dökerek revaninizi hazırlamış olabilirsiniz.

8. Kolay Pasta

8. Kolay Pasta

Malzemeler:

İki parça hazır kek

Kreması İçin:

2 su bardağı süt,

Yarım çay bardağı un,

Yarım çay bardağı nişasta,

Yumurtanın çok küçük bir kısmı,

1 çay bardağı şeker,

2 adet vanilya, 

Yarım paket margarin.

Üzeri için:

1 paket krem şanti,

1 su bardağı süt.

Tarifi:

Kremayı hazırlamak için vanilya ve margarin hariç tüm malzemeleri muhallebi gibi pişirin. Sonra tencereyi indirip margarin ve vanilyayı ilave edin. Bunları soğuyuncaya kadar bekletin. Bir yandan şantinizi hazırlayın. Şantinin yarısına yakınını hazırladığınız kremaya ekleyin. Keki sütle ıslatın. Sonra kremayı bu kata yayın. İkinci keki üzerine koyup tekrar sütle ıslatın. Sonra pastanın her yerini krem şantiyle kaplayın. Afiyet olsun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
90
73
42
35
33
24
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?