Görüş Bildir
Haberler
Çocuk Evliliklerine İzin Veren Maddenin İptali İçin Son Söz AYM'de

Çocuk Evliliklerine İzin Veren Maddenin İptali İçin Son Söz AYM'de

ATKN
29.04.2016 - 15:06 Son Güncelleme: 29.04.2016 - 16:06

Gündem Çocuk Derneği, Türk Medeni Kanunu’nun çocuk evliliklere izin veren maddesinin iptali için açılan davada, Ankara 10. Aile Mahkemesi’nin ilgili 124. maddenin iptali yönündeki isteği yerinde bularak Anayasa Mahkemesi’ne gönderdiğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bianet'te yer alan habere göre çocuk evliliklerinin Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ile 5, 10, 17 ve 41’inci maddeleri kapsamında anayasaya aykırı olduğunu söyleyerek, Türk Medeni Kanunu’nun (TMK) çocuk evliliğine izin veren 124. maddesinin iptali için açılan davada mahkeme, ilgili maddeyi Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) gönderdi.

Gündem Çocuk Derneği’nden verilen bilgiye göre, bugün görülen davanın ikinci duruşmasında Ankara 10. Aile Mahkemesi Başkanı 'Biz de çocuk evliliklerinin anayasaya aykırı olduğunu düşünüyoruz” diyerek TMK’nın 124. maddesini AYM’ye gönderme talebini gerçekleştirdi.

'Verilen karar çocuk hakları açısından bir kazanım!'

'Verilen karar çocuk hakları açısından bir kazanım!'

Gündem Çocuk Derneği üyeleri, karar sonrası adliye önünde açıklama yaptı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dernek, verilen kararın çocuk hakları açısından bir kazanım olduğunu vurguladı ve AYM’nin vereceği kararın da bu kazanımı güçlendirici nitelikte olacağı yönünde beklentisini dile getirdi.

Gündem Çocuk Derneği'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, 'Verilen karar çocuk hakları açısından bir kazanım! Anayasa Mahkemesini’nin vereceği kararın da bu kazanımı güçlendirici olacağını düşünüyor; destek olan, dayanışmasını belirten tüm kişi ve kurumlara sonsuz teşekkür ediyoruz' denildi.

Türk Medeni Kanunu 124. maddesi ne diyor?

Türk Medeni Kanunu 124. maddesi ne diyor?

'Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.

Ancak, hâkim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.'

Bianet ve Gündem Çocuk Derneği

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
8
5
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
monapizza

100 sene önce alınması gereken bir karar yenimi alınıyor pes doğrusu!!!

okcomputer

yasa bir yaş erkene izin veriyor sadece, bunu mu değiştirmeye çalışıyorlar anlamadım. zaten evlendirebilen 16-17yi bırak, 13-14 ünde evlendiriyor. onları önl... Devamını Gör

jazzespresso

ulkede sapik dolu amk...din adina...muslumanliginiza koyiyim...cikin gidin arap ulkelerinde yasayin o.cocuklari...