Görüş Bildir
Haberler
CNN'den Açıklama: 'CNN Türk Tarafsız Yayıncılık Yaptığına Dair Kanıtlar Sundu'

etiket CNN'den Açıklama: 'CNN Türk Tarafsız Yayıncılık Yaptığına Dair Kanıtlar Sundu'

Financial Times gazetesi, CNN Türk'ün iktidar yanlısı yayıncılık yaptığı eleştirilerine yer veren bir habere imza attı.  İngiliz gazetesine konuşan CNN Internatioal yetkilisi, 'CNN Türk, Türkiye'deki seçimlerle ilgili dengeli yayın yapmak için her türlü çabayı gösterdiklerine dair garanti ve kanıtlar sundu' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk, Demirören Grubu'na satıldıktan sonra iktidar yanlısı habercilik yapmaya başladığı eleştirilerine maruz kalırken, bu durum batı medyasında da gündeme geliyor. Son olarak İngiliz Financial Times gazetesi 'CNN Türk tekrarlanacak İstanbul seçimlerinde taraf tuttuğu için eleştiri dalgası altında' başlıklı bir haber yayımladı.

Sputnik'in aktardığına göre, Financial Times, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptal edilmesiyle mazbatası elinden alınan CHP'li aday Ekrem İmamoğlu'ndan da görüş aldı.

İmamoğlu: "CNN Türk artık merkez medya değil"

İmamoğlu: "CNN Türk artık merkez medya değil"

'Eskiden CNN TÜRK herkese eşit mesafeden davranan bir merkez medya organıydı' değerlendirmesinde bulunan İmamoğlu, bugünse CNN Türk'ün AK Parti'nin kampanyası hakkında kendisininkinden çok daha fazla yayın yaptığını söyleyerek 'Bizim anlaşıyımızda CNN TÜRK artık merkez medya organı değildir' vurgusu yaptı. 

İmamoğlu, Atlanta merkezli CNN'e isim hakkını kullandırdığı CNN Türk'ün yayıncılık standartlarını denetlemesi çağrısı yaparak, 'Kendi isimlerini taşıyan şirketin Türkiye'de nasıl hareket ettiğini, nasıl haber verdiğini takip etmeleri gerekir' dedi.

Financial Times, haberinde Ekrem İmamoğlu'nun CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programında sözü İBB'deki israfa getirdiği sırada programın erkenden bitirildiği yönündeki eleştirilere ve kanalın bu iddiaları reddettiğine de yer verdi.

İmamoglu ise gazetecilerin istedikleri soruyu istedikleri şekilde yöneltmelerine izin verilmesi gerektiğini söyleyerek ekledi: 'İstanbul nasıl yönetilmiş, bunu konuşma fırsatım olsun isterdim.'

CNN Türk: "Taraf tutmuyoruz"

CNN Türk: "Taraf tutmuyoruz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Financial Times'ın sorular yönelttiği CNN TÜRK, gönderdiği yanıtta, adil ve tarafsız yayın yaptığında ısrar etti:

'Maalesef partiler veya siyasi kişilikler daha fazla oy alabilmek, taraftar saflarını pekiştirmek için ana akım medyayı günah keçisi haline getiriyor. Bizi eleştiren meslektaşlarımız objektifliklerini kaybetmişler ve gazetecilik değil aktivizm yapıyorlar. Bu suçlamaları reddediyoruz ve tarafsız, dengeli pozisyonumuzu korumaya çalışıyoruz. Adiliz ve taraf tutmuyoruz.'

"CNN Türk ile düzenli temas halindeyiz"

"CNN Türk ile düzenli temas halindeyiz"

ABD merkezli CNN, Türkiye'deki kolunun bağımsız bir kanal olduğunu, CNN adını kullanma hakkının ise CNN'in standartlarına uyma zorunluluğu getirdiğini söyledi. CNN Sözcüsü 'CNN TÜRK Türkiye'deki seçimlerle ilgili dengeli yayın yapmak için her türlü çabayı gösterdiklerine dair garanti ve kanıtlar sundu. Üretimleri ve editoryal pratikleri konusunda CNN Türk ile düzenli temas halindeyiz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
453
155
92
15
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Öztürk

hiç sanmıyorum be gülüm. yayın kesip akp konuşmalarına bağlıyorsan. programının var olan süreden önce bitiriyorsan. akp'yi yayınlandığın kadar muhalefeti yay... Devamını Gör

Viyol10sel

Çok şükür ki hiçbir zaman Cnn Türk, Habertürk ve Ntv'ye güvenmedik, patronları has tayyip yalakası iken çalışanlardan objektif habercilik beklemek saçma olur

Ilteber Hayat

Gerçekten tarafsızsan kanıtlamaya ihtiyaç duymazsın