Görüş Bildir
Haberler
Cloudflare Çöktü: Web Siteleri 502 Bad Gateway Hatası Verdi, Cloudflare Nedir?

Cloudflare Çöktü: Web Siteleri 502 Bad Gateway Hatası Verdi, Cloudflare Nedir?

Web sitelerine altyapı hizmeti sunan, dünyanın en büyük güvenlik ve yazılım sistemlerinden birisi olan Cloudflare bugün büyük bir kesinti yaşadı. Dünya genelinde Medium, Discord gibi pek çok web sitesine giriş yapmaya çalışan kullanıcılar '502 Bad Gateway' hatası ile karşılaştı. 

Peki bu sorun neden oluştu, '502 Bad Gateway' nedir, Cloudflare nedir ve siteler neden çöktü?

İçeriğin Devamı Aşağıda

502 Bad Gateway hatası nedir?

502 Bad Gateway hatası nedir?

Dünya üzerindeki pek çok web sitesi çeşitli altyapı yazılımları kullanmaktadır. Cloudflare de web sitelerine güvenlik ve erişim altyapısı sağlayan şirketler arasında dünyada en yaygın kullanılan servisler arasında yer almaktadır. Eğer bir kullanıcı web sitesine erişmeye çalışırken 502 Bad Gateway hatası alıyorsa web sitesinin barındırıldığı sunucuda veya yazılımlarda oluşan bir sorun vardır. 

Pek çok web sitesi de Cloudflare kullandığı için 502 Bad Gateway hatası ile karşılaşmıştır. Yani bir süre önce karşılaştığınız bu ekran Cloudflare hatası nedeniyle oldu.

Discord, Medium, Reddit gibi web siteleri de bu durumdan etkilendi.

Discord, Medium, Reddit gibi web siteleri de bu durumdan etkilendi.

Cloudflare'in altyapı hizmetindeki sorun bu hataları tetikledi ve web siteleri bir süreliğine kapalı kaldı. Cloudflare tarafından resmi bir açıklama henüz yapılmadığı için de teknik sorunun nedeni henüz bilinmiyor.

Cloudflare nedir?

Cloudflare nedir?

En basit tanımı ile anlatalım. 

Cloudflare, web sitelerinde hız ve güvenlik amacıyla ileri seviyede güçlendirmeye yarayan ve yazılım servisidir. Sitenize giriş yapan kullanıcılar için bir önbellekleme mekanizması ile sitenin daha hızlı yüklenmesine olanak sağlar. Öte yandan ise sunduğu güvenlik mekanizması ile de siteleri çeşitli saldırılara karşı korur. Saldırı esnasında saldırı yapan kişi veya cihazları engeller.

Sosyal medyada da yazılım dünyasına ilişkin paylaşımlar yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CloudFlare sitenizi hız ve güvenlik açısından ileri seviye bir güçlendirmeye alan ücretsiz bir proxy hizmetlerini kurumsallaştırıp sunan sistemdir. Herhangi bir proxy servisine mantık olarak benzeyen bu sistem sitenize giriş yapmak isteyen ziyaretçileri önce güvenlik açısından kontrol ediyor, sonra cache varmı diye kontrol ediyor ve buna göre işlem yapıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
2
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın