Görüş Bildir
Haberler
Clinton Başkan Adaylığını Garantiledi

Clinton Başkan Adaylığını Garantiledi

ATKN
07.06.2016 - 13:50 Son Güncelleme: 07.06.2016 - 13:59

Amerika Birleşik Devletleri başkanlık yarışında Demokrat Parti aday adaylarından Hillary Clinton'ın partinin başkan adaylığı için gerekli delege sayısını garantilediği bildiriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sonucun Associated Press haber ajansının adaylık seçimleriyle ilgili tuttuğu çetelede elde edildiği ifade ediliyor.

Sayıma göre, 2383 delegenin desteğine sahip.

Sonuca göre, Clinton ilk kez başlıca bir partinin kadın başkan adayı olma hakkını kazanmış olacak.

Ancak, rakibi Bernie Sanders Clinton'ın kazanmadığını ve kazanmak için Temmuz ayından önce oy kullanamayacak ve görüşlerini değiştirmeleri mümkün olan süper delegelerin desteğine ihtiyaç duyduğu açıklamasını yaptı.

ABD'nin 240 yıllık siyasi tarihinde ilk

ABD'nin 240 yıllık siyasi tarihinde ilk

Bu sonuçla ABD'nin 240 yıllık siyasi tarihinde bir partinin ilk kadın başkan adayı olarak tarihe geçen Clinton, 'Eşi benzeri görülmemiş tarihi bir anın eşiğindeyiz ancak hâlâ çok çalışmamız gerekiyor' açıklamasını yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Clinton ayrıca, 'Yarın önümüzde altı seçim var ve buralarda her bir oy için mücadele edeceğiz, özellikle de burada, California' dedi.

AP Clinton'ın bu sonuca, Puerto Rico'daki ön seçimleri farkla kazanması ve süper delegelerinin taahütlerinin netleşmesi üzerine ulaştığını açıkladı.

BBC muhabiri Katty Kay, Clinton'ın ilk kez büyük bir partinin kadın adayı olmasının beklenen heyecanı yaratmamasının nedenin, Clinton'ın yıllardır siyasetin içinde önde gelen bir figür olması olduğunu söylüyor.

​Demokratların ön seçim süreci yarın Kaliforniya, Montana, New Jersey, New Mexico, Kuzey Dakota ve Güney Dakota eyaletlerindeki ön seçimlerin ardından 14 Haziran'da başkent Washington DC'deki ön seçimlerle sona erecek.

Cumhuriyetçi Parti'de ise emlak milyarderi iş adamı Donald Trump, rakiplerinin çekilmesinin ardından 26 Mayıs'ta 1.237 delegeye ulaşarak başkan adaylığını garanti altına almıştı.

Ancak her iki partide de kesin başkan adayları temmuz ayında yapılacak parti kurultaylarında belli olacak. Demokrat Parti kurultayı 25-28 Temmuz'da Philadelphia'da, Cumhuriyetçi Parti kurultayı ise 18-21 Temmuz'da Cleveland'da gerçekleştirilecek.

BBC Türkçe ve Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
23
12
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hakan

trump manyağı olacağına, hillary olsun. oyum hillary'ye :)

John Dee

06/06/2016=666 Hilary :)) Al sana Bir komplo teorisi daha :))

Furkan

Bu kadına gıcık oluyorum, daha öncede deneyip çekilmedi mi obama'nın seçildiği zaman ?