Görüş Bildir
Haberler
Çipli Kimlik Kartı Nasıl Alınır? Çipli Kimlik Kartı İçin Hangi Evraklar Gerekli?

Çipli Kimlik Kartı Nasıl Alınır? Çipli Kimlik Kartı İçin Hangi Evraklar Gerekli?

Müge Kakşi
21.08.2021 - 13:00

2017 yılında İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan yeni kimlik projesi ile birçok vatandaş çipli kimliğe geçiş yaptı. Zorunlu olacağı söylenen çipli kimlikler zorunlu tutulmadığı için hala daha birçok vatandaş çipli kimliğe geçmiş değil. Peki çipli kimlik kartı nasıl alınır? Çipli kimlik kartı için gerekli belgeler nerelerdir? Çipli kimlik kartı ücreti ne kadardır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskiden kullanılan nüfus cüzdanları yerine 2017 yılında başlatılan çipli kimlik kartları gelmiş durumda. Gerekli belgelerle birlikte nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunarak alınan çipli kimlik kartları taşıma kolaylığı da sağlamasıyla birlikte hala nüfus cüzdanlarını değiştirmemiş vatandaşlar mevcut. Bizde yeni çipli kimlik kartı almak isteyenlerin yapacağı işlemleri, çipli kimlik kartı alırken gerekli evrakları ve çipli kimlik kartı ücretini haberimizde sizler için derledik...

Çipli Kimlik Kartı Nasıl ve Nereden Alınır?

Çipli Kimlik Kartı Nasıl ve Nereden Alınır?

Eskiden nüfus cüzdanını değiştirip yeni çipli kimlik kartı almak isteyenlere nüfus müdürlüklerinden randevu şartı getirilirken o şart kalkmış durumda. Herhangi bir nüfus müdürlüğüne giderek veya size en yakın ilçe nüfus müdürlüğüne giderek çipli kimlik kartı için başvuruda bulunabiliyorsunuz. 

Fakat nüfus müdürlüklerinde oluşan yoğunluktan dolayı randevu alarak gitmek isteyenler ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 çağrı merkezini arayarak uygun bir zamana randevu alabilirler. Randevu günlerinde giderek ve gereken evrakları vererek yeni çipli kimlik kartına başvuruda bulunan vatandaşlar kimlik kartlarının geleceği güne kadar eski kimliklerini kullanabiliyorlar.

Yeni Kimlik Kartı İçin Gerekli Belgeler ve Başvuru Ücreti

Yeni Kimlik Kartı İçin Gerekli Belgeler ve Başvuru Ücreti

Yeni Çipli Kimlik Kartı İçin Gerekli Belgeler;

  • Kullanmakta olduğunuz nüfus cüzdanınızı götürmeniz gerekmektedir. Eğer nüfus cüzdanınız yoksa bunun yerine kimlik bilgilerinizin bulunduğu resmi bir belgeyi de götürebilirsiniz. (Ehliyet, evlilik cüzdanı, pasaport, görev kimliği, öğrenci kimliği gibi.)

  • Son 6 ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğrafınız.

  • 30 TL kimlik kartı değişim ücreti makbuzu. (Bu ücreti anlaşmalı bankalardan daha önceden yatırmanız ve aldığınız makbuzu başvuruda bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne vermeniz gerekmektedir.)

  • Eğer 15 yaşından küçük birinin kimliği değişecekse annesi ve babasının gelmesi yeterli olmakla birlikte biyometrik fotoğraf da ihtiyaç yoktur. İstek dahilinde kimlikte fotoğraf bulunabilir. Ayrıca yukarıda istenen eski nüfus cüzdanı, kimlik değişim ücreti makbuzu da getirilmelidir.

  • 15 ile 18 yaşında kişiler için ise yine eski nüfus cüzdanı, son 6 ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf ve kimlik değişim ücretinin ödendiğine dair banka dekontu gerekliyken kişinin velisi de yanında bulunmalıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
6
2
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın