Görüş Bildir
Haberler
Cinsellik Konusu Açıldığında Muhabbete Fransız Kalmamanızı Sağlayacak 16 Terim ve Anlamı

Cinsellik Konusu Açıldığında Muhabbete Fransız Kalmamanızı Sağlayacak 16 Terim ve Anlamı

Ezgi
26.04.2017 - 13:41

Toplum olarak bu konuda hâlâ yeterli bilgiye sahip olduğumuz söylenemez; o halde cinsellikle ilgili terimleri ve yönelimleri daha iyi bilmek isteyenler için bilgiler bizden, okuması sizden:

Bilgiler Vikipedi'den derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gerantofili

1. Gerantofili

Kendisinden yaşça büyük kişilerle cinsel ilişkiye girme eylemi olarak tanımlanıyor.

2. Nekrofili

2. Nekrofili

Nekrofili insanlar, ölü insanlara karşı ilgi duymaktadır. Özellikle bu cinsel sapkınlığa yönelen insanlar, genel olarak cinsel ihtiyaçları için cinayet işleme yoluna gitmektedirler. Dünya tarihindeki seri katillerin önemli bir kısmının, nekrofili ihtiyaçlarını gidermek için cinayet işledikleri bilinmektedir.

3. Zoofili

3. Zoofili

İnsan ve hayvan arası cinsel eylemi veya böyle eylemlere eğilim göstermeyi tanımlamak için kullanılan bir terim.

4. Sadomazoşizm

Sadizm, karşısındaki kişiye acı vermek veya eziyet etmekten seksüel bir haz duymanın adıdır. Bu adın kaynağı, Fransız filozof ve sadistik öykü yazarı Marquis de Sade'den gelmektedir. Sadizm'in acıyı duyan taraf açısından karşıtı olan olgu ise mazoşizm olup kendisine acı verilmesinden, eziyet edilmesinden seksüel bir zevk alma duygusudur. Genellikle, dövülme, aşağılanma, bağlanma, işkence edilme, vb. seksüel fanteziler içerir. Bazen de kişilerden biri köle olur ve diğer kişi ona tasma takar. Sadomazoşizm 19. yüzyılda çıkmış olmasına karşın günümüzde popüler olmuştur.

5. Heteroseksüel

Büyük çoğunluğun oluşturduğu bu grup, karşı cinse cinsel arzu duyar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Homoseksüel

6. Homoseksüel

Bir yönelim olarak “kişiyi ağırlıklı olarak ya da tümüyle kendisiyle aynı cinsiyette olan kişilere karşı romantik ya da cinsel çekimleri yaşamaya yönlendiren kalıcı kişisel nitelik” olarak ifade edilir.

7. Aseksüel

7. Aseksüel

Herhangi birine yönelik cinsel çekim eksikliği veya cinsel etkinlikteki ilgi düşüklüğü veya yokluğu yaşarlar. İnsanların %1'ini oluştururlar.

8. Biseksüel

8. Biseksüel

Hem kendi cinslerini hem de karşı cinslerini arzularlar.

9. İnterseks

9. İnterseks

İnterseksüellik, hem erkeksi hem de kadınsı cinsiyet özelliklerine sahip olan insanların durumunu belirtir. İnterseksüel olmak için çift cinsiyetli olmak gerekmez. Birey içinde hem erkek hem kadın özellikleri taşıyabilir ve her iki cinse de duygusal ve/veya cinsel bir çekim hissedebilir.

10. Poliamori

10. Poliamori

Bireylerin birden çok sevgiliye sahip olabildikleri, söz konusu ilişkiye dahil olan herkesin bu durumun bilincinde olup bunu onayladığı, monogaminin (tekeşliliğin) ya da monamorinin tersi niteliğinde, insanlararası ilişki türü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Panseksüel

11. Panseksüel

Bu yönelimi olan kişiler her türlü cinse karşı ilgi duyabilmektedir.

12. Pomoseksüel

12. Pomoseksüel

Cinsel yönelimler için kullanılan heteroseksüel, homoseksüel, biseksüel vb. etiketleri kullanmaktan kaçınan kişilerdir.

13. Triseksüel

Akla gelebilecek her şeyle cinsel ilişkiye girebilirler; insanlar, hayvanlar, cansız nesneler...

14. Hiperseksüel

14. Hiperseksüel

Cinsel dürtüleri çok artmış ya da cinsel aktivitesi son derece sık veya aniden beliren kişiler için kullanılan terimdir.

15. Sapyoseksüel

15. Sapyoseksüel

Beden faktöründen çok partnerin zekasından tahrik olan kişilere verilen tanımdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Hermafrodit

16. Hermafrodit

Çift cinsiyetli insanlara denir. Kelime olarak hermafrodit, Yunan mitolojisindeki Haberleşme Tanrısı Hermes ile Güzellik Tanrıçası olan Afrodit'in adlarından gelmektedir. Efsaneye göre Afrodit ile Hermes'in bir oğulları olur. Adını Hermafrodit koyarlar. Hermafrodit o kadar güzeldir ki bir su perisinin dikkatini çekmiştir. Peri kız, sürekli ona yakınlaşmak için uğraşır ama Hermafrodit'in nazı ile karşılaşır. Bir türlü yüz bulamayan peri kız, Hermafrodit gölde yüzerken birdenbire karşısına çıkar ve sıkı bir şekilde ona sarılır. Tanrılara onları birbirlerinden ayırmamaları için yalvarır. Sonunda dileği kabul olur ve ikisi de aynı vücutta can bulurlar. Böylece ortaya çift cinsiyetli bir insan çıkar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
392
127
85
63
60
33
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
jash jash

en iyisi Panseksüel little little into the middle :D remix :D :D :D

gizemyeniklerr

Bilgilendirici bir paylaşım teşekkürler