Görüş Bildir
Haberler
Çin’in En Zengin Adamından 3 Önemli Ders

Çin’in En Zengin Adamından 3 Önemli Ders

İçeriğin Devamı Aşağıda

Jack Ma, Alibaba’nın rekor halka açılımı sonrası oldukça yoğun günler geçiriyor. Geçtiğimiz salı New York City’de bir panele katılan Ma gelecek planları hakkında konuştu. Sohbeti sırasında pek çok tavsiye de veren Ma’nın konuşmasında akılda kalması gereken üç şey şöyleydi:

1- Daha çok para, daha çok problem: Çok paranız olduğunda, özellikle bu para bir yatırımcı parasıysa, sorunlarınız ve sorumluluklarınız da artacaktır. ‘‘Eğer 1 milyon dolarınız varsa şanslısınızdır. Eğer 10 milyon dolarınız varsa problemler başlamış demektir, enflasyonu ve nereye yatırım yapmanız gerektiğiniz düşünürsünüz. Eğer 100 milyon dolar veya 1 milyar dolarınız varsa bu büyük bir sorumluluktur çünkü insanlar size o kadar parayı diğerlerinden daha iyi yere harcayabileceğinize güvendikleri için vermişlerdir.’’

2- Büyük düşün: Ma, başarılı olmalarını bugün mükemmel bir iş yapmış olmalarına değil, 15 yıl önce bugünü görerek internetin küçük işletmelere faydalı olabileceğine inanmalarına bağladığını söyledi.

3- Gençleri cesaretlendirmek: ‘‘Genç insanlar ve küçük işletmeler bir gün büyüyeceklerdir. Gençlerin aklına ektiğiniz fikir tohumları olgunlaşarak dünyayı değiştireceklerdir’’.

Kaynak: http://www.inc.com/jeremy-quittner/wh...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0