Görüş Bildir
Haberler
Çin'deki farklı kültürel olaylar

Çin'deki farklı kültürel olaylar

Okan Online
03.02.2014 - 00:32 Son Güncelleme: 03.02.2014 - 00:50

Çin'de yemek kültürü

Atalarımızın uzak doğudan geldiği söylenmektedir. Bu kesinleşmiş bir bilgi değildir. Ama Çin seddini bizim için yaptıklarını biliyoruz. Hatta Türkler geliyor mu diye bakmaktan gözleri kısık kalmış diye kötü esprilerde var. Çin kültüründe hareketler ve tavırlar çok önemli. Çine gitmeyi düşünürseniz yada çinli birileri ile karşılaşırsanız kesinlikle bu hareketleri yapmayın

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çay potudur ne olacak ki demeyin !.

Çay potudur ne olacak ki demeyin !.

Türkler gibi çayı gün boyu hatta yemeklerde bile tüketen çin'lilerde potun ağzı masadan herhangi birini gösteriyorsa tez zamanda ölsün. Yada masada olmandan memnun değiliz kalk git demek anlamına gelir. Bu yüzden pot her zaman masada birini gösteremez.

Sol iki parmak takibinizde olsun.

Sol iki parmak takibinizde olsun.

Çinde yeme içme kültüründe insanlar kendi aralarında konuşurken onlara servis yapan garsona cevap vermezler. Eğer masada iki kişi konuşuyorsa sol el ile iki kere masaya vururlar ve bu ' si si ' teşekkür ederim anlamına gelir. Biri konuşurken gözlerini ondan ayırmak çok büyük terbiyesizliktir.

Sipariş alırken göz göze aşk

Sipariş alırken göz göze aşk

Çinde servis personelinin yeri çok fazla üst sıralarda değildir. Bu yüzden ayakta sipariş alırken müşterinin kafasını kaldırıp size aşağıdan bakması gerekir. Bu büyük terbiyesizliktir. Bu yüzden garsonun çömelere göz hizasında sipariş alması gerekir.

Silahı çekip vurulabilirsiniz.

Silahı çekip vurulabilirsiniz.

Noddle yada pilav servis edilen kapların içine kaşığı yada chop stick saplarsanız. En sevdiğiniz insan en kısa zamanda ölsün anlamına gelir. Ya samuray kılıcı yada mermiyi kafanıza yeme ihtimaliniz çok yüksek.

Kafanıza göre kadeh tokuşturamassınız.

Kafanıza göre kadeh tokuşturamassınız.

Çin'de içki içmek bir statü gerektirir. Özel gün ve kutlamalarda en pahalı çin sarapları tercih edilir. Ve sizden yaşlı yada konum olarak daha yüksek biriyle yukarıdan kadeh tokuşturamassınız. Kadehiniz onun kadehinden aşağıda olmalıdır. Ve tokuşturduktan sonra gözüne bakarak kadehi içirip bitirmeli daha sonra ise bittiğini ona göstermelisiniz. Eğer içmesseniz bu çok büyük saygısızlıktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sakın elinizle birini göstermeyin.

Sakın elinizle birini göstermeyin.

Elle birini göstermek büyük terbiyesizliktir. Ve gösterdiğiniz kişiye şanssızlık getireceğine inanılır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
77
47
37
31
26
22