Görüş Bildir
Haberler
Cildinizi Yaşlandıran Alışkanlıklarınızın Önüne Geçin

Cildinizi Yaşlandıran Alışkanlıklarınızın Önüne Geçin

Melda Köksal
02.06.2014 - 11:05 Son Güncelleme: 02.06.2014 - 15:24

Yıllara meydan okumanın ve yaşlanma izlerini yok etmenin zor bir şey olduğunu biliyoruz. Ancak edindiğimiz bazı alışkanlıklarla da cildimizin daha hızlı yaşlanmasına neden oluyoruz. Cildinize zarar veren bu alışkanlıklardan kurtularak, cildinizi uzun süre genç ve sağlıklı tutabilirsiniz.

Makyajla uyumak Uyumadan önce makyajımızı temizlememek, cildimize yapacağımız kötülüklerin en başında geliyor. Gün içinde cilt üzerindeki gözeneklerde makyaj ve kir kalıntıları birikerek ciltte ince çizgilerin oluşmasına imkan sağlar. Bunun için yatmadan önce kesin olarak yüzünüzü cilt tipinize uygun bir temizleyici ile arındırın ve peşinden nemlendirici bir krem uygulayın.

Beslenme şekli Cildinizin erken yaşlanmasını istemiyorsanız, işe ilk önce beslenme listenizi düzenlemekle başlamalısınız. Fazlasıyla şeker ve glisemik indeksi yüksek gıdalar tüketmek, kilo alımının yanı sıra cildin erken yaşlanmasına da vesile oluyor. Şeker ve basit karbonhidratlar, insülin seviyesini hızlıca artırarak vücutta iltihap oluşumuna sebep olur. Bu oluşan iltihaplar ise vücuttaki kolajenlerin zarar görmesine, kırışıklıkların artmasına ve ciltte sarkmaların meydana gelmesine sebep olur.

Güneşten korunmamak Güneşin cilde yaptığı zararlardan hepimiz haberdarız. Güneşe birkaç dakika bile maruz kalsanız, ciltte bozulmalar oluşuyor ve kolajen zarar görebiliyor. Bu nedenden hava güneşli ya da bulutlu bile olsa, dışarı çıkarken en az 30 SPF güneş kremi sürmeyi ihmal etmeyin.

Alkol Aşırı tutarda tüketilen alkol, vücudun su oranını azaltır ve cildin elastik dokusunun bozulmasına neden olur. Cildin elakstikiyetinin bozulması ise, ciltte daha hızlı kırışmaların meydana gelmesine sebep olur. Alkolün cildinize verdiği bir diğer zarar ise vücuttaki A vitamini seviyesini azaltmasıdır. A vitamini, ciltte kolajenlerin oluşmasına katkı sağlar. Bu yüzden fazla alkol tüketimiyle eksilen A vitamini, vücudun kolajen sayısının azalmasına ve cildin daha hızlı kırışmasına sebep olur.

Uyku pozisyonu Uyuma pozisyonunuz da cildinizdeki ince çizgiler ve kırışıklarların daha çabuk olmasına sebebiyet verebilir. Eğer yastıkta yüz üstü yatıyorsanız, cildinizde kırışıklıklar çok daha kolay oluşabilir. Uyku sırasında kırışıkların oluşmasını önlemek için yüz üstü ya da yan pozisyonlarda uyuyabilirsiniz.

Sakız çiğnemek Çok fazla sakız çiğnemek de ağız ve dudak etrafında yer alan kırışıklıkların oluşmasına ortam hazırlar. Buna ek olarak dudak yapısının bozulmasına da neden olur.

haber kaynağı: 724saglik.org/estetik-güzellik

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın