Görüş Bildir
Haberler
Çiğdem Mater Kimdir? Çiğdem Mater'in Eğitim Durumu Nedir? Çiğdem Mater'in Mesleği Nedir?

Çiğdem Mater Kimdir? Çiğdem Mater'in Eğitim Durumu Nedir? Çiğdem Mater'in Mesleği Nedir?

Elif Ateş
05.05.2022 - 09:07 Son Güncelleme: 06.05.2022 - 00:45

Gezi Parkı Davası ile gündeme gelen Çiğdem Mater, hem film yapımcısı hem de bir gazetecidir. Özellikle uzun ve kısa metraj, belgesel filmleri ile tanınıyor. Günümüzde Bakırköy Cezaevi'nde yaşamını sürdüren Çiğdem Mater'in kim olduğu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Çiğdem Mater kimdir? Çiğdem Mater'in eğitim durumu ve mesleği nedir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2018 yılının Mayıs ayında başlayan Gezi Parkı olayları nedeniyle 16 kişi bir süredir yargılanıyor. Davada yargılanan kişilerin cezası ise geçtiğimiz aylarda kesinleşti. Bu kişilerden biri olan Çiğdem Mater, uzun yıllar hapis cezasına çarptırıldı. Sinema sektörünün tanınan ismi olan Çiğdem Mater, yeni filmi için Almanya'ya gitmişti. Duruşma nedeniyle Türkiye'ye döndükten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çiğdem Mater'in hayatı hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Çiğdem Mater Kimdir?

Çiğdem Mater Kimdir?

Türk sinemasının önemli yapımcılarından biri olan Çiğdem Mater'in annesi Nadire Mater, babası ise Tayfun Mater'dir. Annesi gazeteci, babası ise maden mühendisidir.

Çiğdem Mater'in Eğitim Durumu Nedir?

Çiğdem Mater'in Eğitim Durumu Nedir?

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünden mezun olan Çiğdem Mater, daha sonra Marmara Üniversitesi'nde medya psikolojisi üzerine yüksek lisans yaptı. Yüksek lisansından ''Alfred Hitchcock sinemasında psikanalitik açıdan İd, Ego, Süperego ''Psycho/Sapık örneği'' adlı tezi ile mezun oldu.

Çiğdem Mater'in Mesleği Nedir?

Çiğdem Mater'in Mesleği Nedir?

Los Angeles Times, ABC News, Boston Globe gibi basın kuruluşlarında 1997 yılından 2005 yılına kadar çevirmenlik, yapımcılık ve muhabirlik yaptı. 2005 yılından itibaren ise kültür kuruluşlarında koordinatörlük ve danışmanlık yaparak yaşamını sürdürdü. Çoğunluk, Kara ve Çarpık Ev, Toz Bezi, Sivas, Kadın Kalbi ve Son Adım filmlerinin yapımcılığında bulundu.

Çiğdem Mater Neden Tutuklandı?

Çiğdem Mater Neden Tutuklandı?

Çiğdem Mater, Gezi Parkı Olayları ile ilgili devam eden Gezi Parkı davasından dolayı 2018 yılından beri tutukludur. Mahkeme tarafından kaçma şüphesi neden olarak gösterilerek 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İpek Savaş

2018 değil, 2022 yılından beri tutuuklu Onedio editörleri...