Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu Yeniden Genel Başkan

Kılıçdaroğlu Yeniden Genel Başkan

Batuhan
05.09.2014 - 09:34

CHP’nin 18. olağanüstü kurultayı kolezyon salonunda başladı. Partililer, delegeler erken saatlerde Kurultay salonuna geldi.

Salonun önünde köfteciler simitçiler erkenden yerlerini aldı. Kılıçdaroğlu amblemli kolonyalı mendiller, CHP tişörtleri, bayraklar dikkat çekti. Kurultay’ı izlemek için 905 gazeteci başvurdu ve hepsine ayrım yapılmaksızın kart verildi ancak genel başkanlık yarışının yapılacağı 2500 kişilik ana kurultay salonunda 141 gazetecinin dışındakilere yer ayrılmadı. İnternet medyasının da içinde olduğu bazı basın yayın organlarına ayrı salonda yer verildi.

CHP’nin Kurultay salonunda AKP Kongresi’ne benzer bir düzen kuruldu, sabit kameralar içeri alınmadı, asker kameralar çekim yaptı.

Salonda Gezmiş’e adanmış şarkılar çalınıyor.

ROBOSKİLİ AİLELER GİRDİ

Roboskili aileler CHP’nin Kurultay salonuna giriş yaptı.

ADAY MUHARREM İNCE DE GELDİ

CHP’de Genel Başkan adayı Muharrem İnce, ekibiyle salona girdi.

KURULTAY SALONUNUN DARLIĞI İNCE’Yİ HAKLI ÇIKARDI

CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultay’ı Genel Başkan adayı Muharrem İnce’nin salon darlığı eleştirisinin doğruluğuyla damgasını vurdu. 2000-2500 kişilik salon, İnce’nin Kurultay salonu eleştirisini haklı çıkardı.

İnternet medyası ve çok sayıda basılı medya bir başka salonda Kurultay’ı TV’den izledi. Kurultay salonuna önce ekibiyle Muharrem İnce geldi, Muharrem İnce bence sloganları eşliğinde protokoldeki yerini aldı. Soma, Roboski ve Gezi Parkı’nın acılı aileleri büyük alkışlar eşliğinde Kurultay’a geldi. Salonda “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atıldı.

SARIGÜL’ÜN GÖVDE GÖSTERİSİ

İnce’den sonra salona Mustafa Sarıgül girdi. Sarıgül’ün salona girişi adeta gövde gösterisine dönüştü. En son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu alkışlarla salona geldi. Kılıçdaroğlu salona eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte girdi.

YAN YANA OTURDULAR

Kurultay alanında CHP lideri Kılıçdaroğlu ile genel başkan adayı Muharrem İnce yan yana oturdu. İnce, Kılıçdaroğlu’nu ayakta karşıladı.

PARTİLİLERİ BİRLİKTE SELAMLADILAR

Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce, kurultaya katılan partilileri ve delegeleri birlikte selamladı. Öte yandan eski genel başkan Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu ve İnce’nin yanına gelerek, başarılar diledi.

“Güçlü Türkiye, güçlü demokrasi, güçlü CHP” pankartları salonda yer alırken “el ele kol kola omuz omuza” en çok atılan slogan oldu.

Berkin Elvan, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Mustafa Ayvalıtaş’ın aileleri ile Türk savaş uçakları bombardımanı altında ölen Roboskililerin ailelerinin temsilcileri de Kurultay’da yerlerini aldı.

KILIÇDAROĞLU “YOLDAŞLAR” DİYE SESLENDİ

Kılıçdaroğlu, kurultayı açmak için geldiği kürsüde partililere ‘Yoldaşlar’ diye hitap etti. Delegeler tarafından sunulan dilekçeyi okuyan Kılıçdaroğlu, CHP 18′inci Olağanüstü Kurultayı Başkanlık Kurulu’na Engin Altay’ın adaylığını oylamaya sundu. Altan, oybirliğiyle Kurultay Başkanlık Kurulu başkanlığına seçildi. Kılıçdaroğlu, divan üyeliğine seçilen isimlerle tek tek tokalaştıktan sonra kürsüden indi.

Altay, açılış konuşmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

GEZİ PARKI BELGESELİ GÖSTERİLDİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın açılış konuşmasının ardından kurultay salonunda Gezi Parkı ile ilgili bir belgesel gösterimi yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül protokolde yan yana oturuyorlar.

İNCE’Yİ 177 DELEGE, KILIÇDAROĞLU’NU 944 DELEGE ADAY GÖSTERDİ

CHP’de Genel Başkan adaylığı için süre başlatıldı. Kılıçdaroğlu ve İnce’nin dışında çıkabilecek bir olası aday için 7 dakikalık süre tanındı.

CHP Kurultay’ında Muharrem İnce 177 delegenin oyuyla, Kemal Kılıçdaroğlu 944 oyla aday gösterildi.

BİR GRUP MİLLETVEKİLİ ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

Öte yandan 18. Olağanüstü Kurultay öncesinde CHP’li bir grup milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray’ın başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti.

Bugün toplanan kurultayın açılışından önce Çıray ve beraberindeki CHP milletvekilleri Candan Yüceer, Sedef Küçük, Uğur Bayraktutan, Mevlüt Dudu, Muharrem Işık Anıtkabir’e giderek Atatürk’ün huzuruna çıktılar. CHP heyeti adına Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan Genel Başkan Yardımcısı Çıray, daha sonra milletvekilleriyle birlikte Anıtkabir Şeref Defteri’nin bulunduğu salona geçti.

MUHARREM İNCE KÜRSÜYE GELDİ

Aday Muharrem İnce konuşma yapmak üzere kürsüye geldi.

Kurultay Muharrem İnce’nin konuşmasıyla karıştı. İnce’ye ıslıklar ve yuhlamalar var. “Başbakan Kemal” sloganlarına İnce, “İnşallah. Ama Sokak öyle söylemiyor” yanıtını verdi. İnce, protestoculara “Sizler benim kardeşlerimsiniz” dedi.

İnce’nin konuşmasına devam etmesine sloganlarla izin verilmeyince divan başkanı araya girdi, “İnce CHP’nin bir çocuğudur. CHP’lilere yakışan İnce’nin konuşmasını yapmasına izin vermektir” dedi. Ardından İnce konuşmasına devam etti.

1 saat 10 dakikalık konuşmasını İnce, “Başbakan İnce” sloganları eşliğinde bitirdi. Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına başladı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından Kurultay’a öğle arası verildi.

CHP’DE ASIL YARIŞ PARTİ MECLİSİNDE, ŞİMDİDEN 800 ADAY VAR

CHP’de asıl yarış yarınki parti meclis seçiminde yaşanacak. Parti meclisine 800 kişinin aday olduğu söyleniyor ancak parti meclisi adaylıkları için başvuru bugün başlamadı. CHP’li İlhan Cihaner’in de aralarında olduğu çok sayıda milletvekili parti meclisi üyelikleri için yarışacak.

Bugünkü Kurultay’da Genel Başkan seçiminin tamamlanmasının ardından delegeler yapılacak tüzük değişikliği için sandığa gidecek. Kurultay’da 1218 delege 14.30 itibariyle Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce için oy kullanmaya başladı. Kılıçdaroğlu’nun yüksek bir oyla seçilmesi bekleniyor.

100 DELEGE HARİÇ HERKES OYUNU KULLANDI

CHP Kurultay’ında oyunu kullanmayan 100 delege arandı. Sandıklar bu nedenle 17.00′ye kadar açık kaldı.

17.00 itibariyle Kurultay’da genel başkan seçimi için kurulan sandıklar kapandı, oy sayımına geçildi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU YENİDEN GENEL BAŞKAN

CHP’de nefesler tutuldu, resmi sonuçlar bekleniyor. Ancak resmi olmayan ilk sonuçlar belli oldu. Buna göre Kılıçdaroğlu oyların 740′ını alırken Muharrem İnce 415′te kaldı.

İlk sonuçların açıklanmasının hemen ardından Muharrem İnce Kurultay salonuna geldi, “Oylarınız yüksek görünüyor” sözlerine “Daha da yükselecek inşallah” yanıtını verdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun salona gelmesi bekleniyor.

RESMİ SONUÇLAR: 740′A 415

Kemal Kılıçdaroğlu resmi sonuçlara göre 740 oy, Muharrem İnce 415 oy aldı. Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkanlığa seçildi.

Genel başkanlığa seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, 415 oy alan Muharrem İnce’yi sahneye davet etti, beraber fotoğraf verdiler. İnce, sahnede, Kılıçdaroğlu için, “1 saat önce rakibimdi, şimdi genel başkanım” açıklaması yaptı. Salon bu sözleri coşkulu bir şekilde alkışladı

 Ankara- ZETE

Hülya Karabağlı

Kaynak: http://zete.com/chpnin-18-kurultayi-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP kurultay konuşmasının tamamı

Muharrem İnce'nin CHP kurultay konuşmasının tamamı

11:10 CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu 944, Muharrem

İnce 177 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP kurultayı için kongre salonunda [Fotoğraf: @GoncaSenayAJT]

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0