Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Özel, Akar'a 15 Bin TL Manevi Tazminat Ödeyecek

CHP'li Özel, Akar'a 15 Bin TL Manevi Tazminat Ödeyecek

Batuhan
03.12.2020 - 08:47

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'bazı beyanlarında hakaret ettiği' gerekçesiyle Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a, 15 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya Akar'ın avukatları Samet Can Olgaç ve Cihat Haykır ile davalı Özgür Özel'in avukatı Hüseyin Can Güner katıldı. Akar'ın avukatlarından Olgaç, Özel'in bir televizyon kanalında söylediği sözlerin cezai olarak suç, hukuki olarak da saldırı niteliğinde olduğunu ifade etti. Özel'in TBMM'de de çarpıtılmış ve doğru olmayan beyanlarda bulunduğunu kaydeden Olgaç, davanın kabulünü istedi. Özel'in avukatı Güner ise mahkemenin, bildirdikleri delilleri toplamadığını, tanıkların dinlenmediğini öne sürdü. Müvekkilinin televizyondaki beyanlarının ağır ifadeler olmadığını savunan Güner, davanın reddini talep etti.

Hakim Tamer Pamuk, beyanları dinledikten sonra davayı kabul ederek, Özel'in Akar'a 15 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmettiğini açıkladı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

CHP Grup Başkan Vekili Özel, 2018 yılında Meclis Genel Kurulu'ndaki Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alarak, Bakan Hulusi Akar'ı eleştirmişti.

Akar'ın, dava arkadaşları, mücadele arkadaşları cezaevindeyken, 'Bizi bir kez bile ziyarete gelmedi' diye sitem ettiğini öne süren Özel, buna rağmen Akar'ın, Atatürk'e 'firavun' diyen Nuri Pakdil'i ve 'TSK'ye hakareti alışkanlık haline getiren' Akit gazetesi yazarı Mehtap Yılmaz'ı ziyaret ettiğini söylemişti.

Özel'e yanıt veren Hulusi Akar, Hasdal'daki arkadaşlarını ziyaret etmediği eleştirilerine, 'Arkadaşlarını ziyaret etmeyen alçaktır. Hasdal'dan çıkmadım ben' diye yanıt verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
marine-offizier

Alayi iftira ile ugrasiyor.. düzeysizlik diz boyu.. yazik, ciddiyetsiz sokak agzi..