Görüş Bildir
Haberler
CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan'ın Adaylığı Düşürüldü

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan'ın Adaylığı Düşürüldü

Batuhan
26.02.2019 - 16:00

CHP'nin Bodrum Belediye Başkan adayı Mustafa Saruhan’ın adaylığı İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. Saruhan'ın adaylığı için son sözü YSK söyleyecek. Ayrıca İzmir'in Dikili ilçesinde, Cumhur İttifakı'nın MHP'li Belediye Başkan adayı Buğra Akın'ın adaylığı da 15 aylık hapis cezası nedeniyle İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, CHP’nin Bodrum adayı Mustafa Saruhan’ın daha önce hakkında verilmiş mahkumiyet kararları nedeniyle aday olamayacağına dair İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunulduğu, Kurulun ise Saruhan’ın aday olmasında sakınca olmadığına dair karar verdiği belirtildi.

İl Seçim Kurulu, CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan’ın adaylığını düşürdü.

İl Seçim Kurulu, CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan’ın adaylığını düşürdü.

Karar sonrası, partinin üst düzey yöneticilerinin acil olarak toplantı yaptığı öğrenildi. CHP’nin Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz etmesi bekleniyor.

3 günle adaylığı düştü

3 günle adaylığı düştü

CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Mustafa Saruhan'ın adaylığının düşürülmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Büyükşehir Yasası'yla kapatılan Yalıkavak Belde Belediyesi'nin Başkanlığını yaptığı dönemde Mustafa Saruhan'ın, 'Görevi Kötüye Kullanma' suçundan yargılandığı, 1 yılın üzerinde hapis cezası aldığı ve cezasının kesinleştiği belirtildi. Verilen cezanın kesinleşme tarihinden itibaren 5 yıllık denetim süresinin 22 Şubat 2019'da dolduğu, Saruhan'ın ise adaylık başvurusunu bu tarihten 3 gün önce 19 Şubat'ta yaptığı öğrenildi. İlçe Seçim Kurulu'nun AK Partililerin yaptığı itirazı reddetmesi sonrası, İl Seçim Kurulu'na itiraz etti. İl Seçim Kurulu'nun ise Saruhan'ın adaylığını düşürdüğü belirtildi.

Hapis cezası Buğra Akın'ın adaylığını engelledi

Hapis cezası Buğra Akın'ın adaylığını engelledi

Öte yandan Cumhur İttifakı'nın Dikili Belediye Başkan adayı MHP'li Buğra Akın'ın adaylığı, paraya çevrilen 15 aylık hapis cezasından dolayı İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. Yüksek Seçim Kurulu'na itirazda bulunduklarını söyleyen Akın, 'Öncelikle bana güvenen ve çok sevdiğim Dikili halkına hizmet etmeye beni layık gören herkese teşekkür ediyorum. Yaklaşık 3 aydır Dikili'de sokak sokak, mahalle mahalle gezerek, vatandaşlarımızla bir araya geldik. Farklı siyasi görüşlerden çok sayıda kişi, ismim etrafında birleşti. Bugüne kadar benden desteğini esirgemeyen Dikilili hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
14
10
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
alper arslan

yani mahkumiyeti olmayan vizyon sahibi iş yapabilirliği yüksek insanlar bulmak çok mu zor?

Samoa Tiger

Söylediğine katılıyorum. Sadece bir şey dışında. Mahkumiyeti olması vizyon sahibi ve dürüst olmasını engellemez. Mahkumiyete bağlıdır bu. Yüz kızartıcı suç y... Devamını Gör

Erhan Armada Ozsoy

ulan siyasete giren adamların haline bak ya mafya bozuntuları zorbalar yada ahlaksızlıkda yüzüyorlar çoğunda vicdan bile yok....

Hadi ORDAN

Hani dedim belki taksirle işlenen bir suçtur falan ama görevi kötüye kullanmak suçu nedir! Neden 5 yıl süresi var anlamadım, ömür boyu men edilmesi gerekir b... Devamını Gör