Görüş Bildir
Haberler
Charlie Hebdo Davasında Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya'ya 2'şer Yıl Hapis

Charlie Hebdo Davasında Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya'ya 2'şer Yıl Hapis

ATKN
28.04.2016 - 15:26 Son Güncelleme: 28.04.2016 - 23:36

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed karikatürüne köşelerinde yer veren Cumhuriyet gazetesinin yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya 'basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, gazeteciler Karan ve Çetinkaya'nın yargılandığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocukları Bilal ve Sümeyye Erdoğan ile Esra Albayrak ve eşi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın da aralarında bulunduğu bin 280 müştekinin olduğu davanın 5. duruşmasında kararını açıkladı.

"Basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan 2'şer yıl hapis, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan beraat

"Basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan 2'şer yıl hapis, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan beraat

Mahkeme, sanıkları 'basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan 2'şer yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar, 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak' suçundan ise beraat etti.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin açıkladığı kararın ardından, davada müşteki olanlar salonda tekbir getirdi. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Çetinkaya ve Karan'ın avukatı Bülent Utku, kararı temyize götüreceklerini söyledi.

Ceyda Karan, kararın açıklanması sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'İki yıllık hapis cezamız liberal faşistlerimize armağanımız olsun.. #JeSuisCharlie' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karan savunmasında, 'Laiklik ilkesini ve seküler değerleri bizzat Anayasası'nda benimsemiş olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak; ifade özgürlüğünü hiçbir 'ama'ya teslim olmadan, meslek onurum ve ahlakım, insan haysiyetim adına, her şart altında sonuna kadar savunmayı bir görev bilirim' demişti.

Hikmet Çetinkaya da şu yorumu yapmıştı:

'Vicdanım o çizimi koymama neden oldu. Fransa’daki teröre gözyaşı döküyordu karikatür. Lanetliyordu hepimiz gibi. Terör çünkü bir insanlık suçu. Dini yok, imanı yok. İster sağcı, ister solcu terör terördür.'

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Hz. Muhammed karikatürünü yayınlayan Charlie Hebdo'nun Fransa'nın başkenti Paris'teki ofisine, Said ve Cherif Kouachi kardeşler tarafından düzenlenen saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti.

Cumhuriyet gazetesi saldırı sonrası Charlie Hebdo'nun özel sayısından Türkçe bir seçki yayınladı.

Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan ise köşelerinde yer verdi.

Cumhuriyet gazetesine tehditler yağdı, emniyet güçleri uzun süre gazete binası önünde önlem aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocukları Bilal Erdoğan, Sümeyye Erdoğan, Esra Albayrak ve damadı Berat Albayrak da davada müşteki olmak istemişti.

Twitter'dan yorumlar

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
88
22
16
15
10
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
m.m.demir

Sen benim değerlerime saygı göstermezsen, bende sana üzülmem 2' side hak etmiş bence

itsasin

atatürke birkaç ayyaş diyen ceza almalımı sence ? yada kabataşta var olmayan bir olayı var gibi anlatıp halkı galeyana getirmeye çalışan ceza almalımı sence?

macktrd

Madem ki bu insanlara hapis cezası veriyorsunuz.O halde atatürk'e en ağır hakaretleri eden akit gazetesininin yazarlarını da hapse atacaksınız kardeşim.İşini... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

atatürke hakaret eden akit tv kanalına neden basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek suçundan 2 yıl hapis istenmedi ?