Görüş Bildir
Haberler
Charleston Saldırganı: 'Irk Savaşı Başlatmak İstedim'

Charleston Saldırganı: 'Irk Savaşı Başlatmak İstedim'

Hande öçalan
19.06.2015 - 20:21 Son Güncelleme: 20.06.2015 - 01:16

ABD’nin Güney Carolina eyaletine bağlı Charleston kasabasında siyahların ibadet ettiği bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırının zanlısı Dylann Roof suçunu itiraf etti. Amacının ‘ırk savaşı başlatmak‘ olduğunu söyleyen Roof, cinayet ve ateşli silah bulundurma suçlamalarından bugün ilk mahkemesine çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters

Güney Carolina'da Charleston'da bulunan Emanuel African Methodist Episcopal Kilisesine, dün yerel saatle 21:00’de, daha önce bir mağazadan aldığı belirtilen, silahla saldırı düzenlenmiş, dokuz kişinin hayatını kaybettiği saldırının 21 yaşındaki zanlısı Dylann Roff, Güney Carolina’da bir trafik kontrolü sırasında yakalanmıştı.

CNN televizyonuna bilgi veren bir yetkili, Roof’un suçunu itiraf ettiğini ve “ABD’de ırk savaşı başlatmak istedim ” dediğini aktardı. Charleston polisiyse habere ilişkin açıklama yapmayı reddetti.

“Siyahlar dünyayı ele geçiriyor, beyazların bir şeyler yapması gerek”

Öte yandan saldırganın oda arkadaşı Joey Meek, ABC News'a yaptığı açıklamada arkadaşının bu olayı 6 aydır planladığını belirtirken, zanlının son dönemde giderek artan şekilde ırkçı biri haline geldiğini belirterek, “Siyahlar dünyayı ele geçiriyor“, “Birilerinin beyaz ırk için bir şeyler yapması gerek” şeklinde ifadeler kullanıp, herkesin hatırlayacağı bir olay gerçekleştirmek istediğini söylediğini dile getirdi.

Diğer yandan Charleston polisi, Dylann Roof’un dokuz kişiyi öldürmek ve ateşli silah bulundurmak suçlarından yargılanacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ölenlerin Aileleri Mahkemede Sanıkla Konuşma Fırsatı Buldu

Bugün görülen ilk duruşmada, öldürülenlerin ailelerinden mahkemeye katılanlar, sanık Dylann Roof'la görüntülü konuşma üzerinden iletişim kurdular. Hissettiklerini ve dilediklerini Roof'la paylaşan aileler, acılarını, bağışlama duygusuyla dengelemeye çalıştılar.

Kurbanlardan Ethel Lance'in (70) kızı, gözyaşları içerisinde Roof'a 'Seni affediyorum.' dedi. 'Benden çok değerli bir şeyimi aldın ve onunla bir daha hiç konuşamayacağım. Ona bir daha hiç dokunamayacağım. Ama seni affediyorum. Ruhun merhametle dolsun.'

26 yaşındaki bir diğer kurban, Tywanza Sanders'ın annesi Felicia Sanders, 'O Çarşamba gecesi, kollarımız ve kutsal kitabımız açıktı ve seni kucakladık. Vücudumdaki her doku acıdan kıvranıyor. Ve bir daha asla aynı insan olmayacağım.' diyerek hislerini paylaştı.

Daniel Simmons'ın (74) torunu Alana Simmons, 'Dedem ve diğer herkes bu nefret suçuna kurban gitmiş de olsalar, nefret kazanmayacak.' diyerek mahkemenin adaleti sağlayacağına inandığını söyledi.

'Seni affediyorum' dedi, kurban Myra Thompson'ın (59) oğlu Anthony Thompson. 'Ama bu fırsatı pişman olmak için değerlendirmeni diliyoruz.  Pişman ol, itiraf et ve hayatını tek değerli olana, İsa'ya ada. Ve bırak seni değiştirsin, ne olmuş olursa olsun seni düzeltsin. Bunu gerçekleştir ve iyileş.'

Mahkeme Salonunda Görüntülü Konuşma Anı:

1 Milyon Dolar Kefalet Belirlendi

1 Milyon Dolar Kefalet Belirlendi

Yargıç James Gosnell “Bu genç adamın ailesi de bir anlamda kurban oldu. Onlara da yardım elini uzatmamız gerek.' diyerek, Roof'un ailesiyle kurbanların ailesini de buluşturmuş oldu.

Zanlı Roof ise bütün olanları ifadesiz bir şekilde dinledi. Arkasında iki silahlı koruma bulundu.

Yargıç, Roof için tek parça silah bulundurmaktan, 1 milyon dolar kefalet belirledi.

Sonraki mahkemeler için tarih, 23 Ekim 2015 ve 5 Şubat 2016 olarak belirlendi.

Diken & ABC News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
3
2
1
0
0