Görüş Bildir
Haberler
Çevrenizdeki İnsanların Sizi Gizlice Kıskandığını Anlamanızı Sağlayacak 7 Önemli İşaret

Çevrenizdeki İnsanların Sizi Gizlice Kıskandığını Anlamanızı Sağlayacak 7 Önemli İşaret

Fark edilmeyen veya görmezden gelinen kıskançlık, çevrenizdeki insanları tanıyamayacağınız bir hale getirebilir. Sizi kıskananların büyük bir çoğunluğu sizi kıskandıklarını gizlerler ve böylece dikkat çekmediklerini düşünürler. Yine de kıskanç insanları tespit etmenin birkaç yolu vardır. Biz de sizler için derleyelim dedik...👇

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-psy...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sürekli etrafınızda olmak isterler.

1. Sürekli etrafınızda olmak isterler.

Kıskanç insanların sizden uzak durduklarını düşünebilirsiniz fakat bu her durumda geçerli olmayabilir. Aksine, bu tür insanlar sürekli etrafınızda dolanarak çevrenizde bulunmak isteyebilirler. Sizi kıskanan kişilere baktığınızda hızlı bir şekilde bakışlarını kaçırdıklarını fark etmeniz mümkündür. Bunun sebebi de sizi gözlemleyerek istedikleri güzel özelliklerinizi almak ve bu durumu yavaş yavaş takıntıya çevirmektir.

2. Başarılarınızı küçümserler.

img-s1.onedio.com

Kıskanç kişiler genellikle başarılarınızı değersizleştirerek onları basit görürler. Bu tür insanlara herhangi bir başarınızdan bahsettiğinizde sizin bu başarıyı hak edecek yeterliliğe sahip olmadığınızı sezdirmeye çalışırlar. Tatmin olmadıkları durumda ise kendi başarılarından bahsederek sizin elde ettiğiniz sükseyi sıradanlaştırırlar.

3. Sürekli şanslı olduğunuzu söylerler.

3. Sürekli şanslı olduğunuzu söylerler.

Şanslı olduğunuzun uzun belirtilmesi elbette pozitif bir şey olarak görülebilir fakat sizi kıskanan birinin bunu nasıl aktardığı durumu değiştirir. Kıskanç insanlar elde ettiğiniz başarılar uğruna verdiğiniz emeği göz ardı eder ve sadece şanslı olduğunuzu belirtirler. Bu durum size olan sevgilerini değil, kıskançlıklarını gösterir.

4. Başarısızlıklarınızdan mutlu olurlar.

4. Başarısızlıklarınızdan mutlu olurlar.

Kıskanç insanlar size başarısız olduğunuz herhangi bir şeyde 'ben söylemiştim' geri dönütünde bulunurlar. Konu fark etmeksizin her türlü yetersizliğiniz onları mutlu eder. Bu sebeple kıskanç kişiler başarısızlığınızın sonucunda hem tatmin hem de memnun olurlar.

5. Övgüyle birlikte yererler.

Sizi kıskananlar elde ettiğiniz başarıları övgüyle birlikte yererler. Bu sebeple sizi yücelten konuşmalarının altında pasif agresif söylemler de yatıyor olabilir. Örneğin yeni bir işe kabul edilmenizi hem tebrik edebilir hem de bu konudaki tecrübesizliğinizi yüzünüze vurabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hakkınızda dedikodu yaparlar.

6. Hakkınızda dedikodu yaparlar.

Bazen sizi kıskanan arkadaşınız bile size karşı beslediği bu duygudan habersiz olabilir. Böyle bir durum genellikle sizin başardığınız bir şeyi kendileri başaramadığında ortaya çıkar. Bu yüzden başka bir arkadaşınızdan kıskanç arkadaşınızın sizin hakkınızda kötü şeyler söylediğini duyabilirsiniz.

7. Vakit geçirmek istediğinizde bahaneler uydururlar.

Sizi kıskanan kişilere birlikte vakit geçirmek istediğinizde çoğunlukla meşgul olduklarını veya başka bahaneler sunduklarını fark edersiniz. Ancak bu kişilerin sizin dışınızda diğer yakın çevreden insanlara vakit ayırdığını görebilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
14
9
8
7
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın