Görüş Bildir
Haberler
"Seviyorsam Kıskanırım" Diyenler Buraya! Kıskançlık Oranını Söylüyoruz

etiket "Seviyorsam Kıskanırım" Diyenler Buraya! Kıskançlık Oranını Söylüyoruz

İçimizdeki kıskançlık duygusu eminim ki çok sevmekten kaynaklanıyor. Her şeyin dozunda güzel olduğunu varsayarsak tatlı, küçük kıskançlıklara da normal olarak bakabiliriz. Peki senin kıskançlık oranın ne?

Merak ediyorsan

Hadi testeee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Bize önce kıskançlık duygusu hakkında ne düşündüğünü söyle.

3. Bize önce kıskançlık duygusu hakkında ne düşündüğünü söyle.

4. Sevgilin önemli bir davete, senin işin olduğu için başkasıyla gidiyor. Ne yaparsın?

4. Sevgilin önemli bir davete, senin işin olduğu için başkasıyla gidiyor. Ne yaparsın?

5. Peki söyle bakalım. Eski sevgilinle arkadaş kalma olasılığın ne?

5. Peki söyle bakalım. Eski sevgilinle arkadaş kalma olasılığın ne?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki o zaman, sevgilinin eski sevgilisiyle görüştüğünü öğrenince sen bunlardan hangisisin?

7. Üç kişilik arkadaş grubunuzda diğer iki arkadaşın beraber plan yapmışlar ve seni çağırmamışlar tepkin ne olurdu?

7. Üç kişilik arkadaş grubunuzda diğer iki arkadaşın beraber plan yapmışlar ve seni çağırmamışlar tepkin ne olurdu?

8. Peki sevgilinin telefonunu karşı bir cinsin açması halinde ne tepki verirsin?

8. Peki sevgilinin telefonunu karşı bir cinsin açması halinde ne tepki verirsin?

9. Doğru bulmasak da soralım yine de. Sevgilinin telefonunu ve sosyal medya hesaplarını karıştırır mısın?

10. Son olarak söyle bakalım, sevgilinin arkadaşlarıyla tatil yapmasına ne dersin?

10. Son olarak söyle bakalım, sevgilinin arkadaşlarıyla tatil yapmasına ne dersin?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kıskançlık mı? O da ne?

Senin kıskançlıkla falan işin olmaz. Böyle şeylere vakit ayıramayacak kadar etrafındaki insanları seviyorsun. İnsanlara sonsuz bir güvenin var. Bu da senin kıskanmak ne kelime, aklına olumsuz düşünceleri bile getirmiyor. Ne hesap vermekten hoşlanırsın, ne de hesap sorulmasından. Bir  kere geldiğimiz dünyada herkes nasıl isterse öyle yaşamalı senin için. Bunu rahat bir şekilde aldatılmak anlamında söylemiyorum. Sonuçta birini aldatmak karakter meselesidir. Güvendiğin ve sevdiğin insanların sana karşı kötü bir davranışı olmayacağından eminsin. Yaparlarsa da senin dostluğunu ve sevgini kaybedeceklerini bildiğin için pek de umurunda değil. Bu hayatta kim ne yapıyorsa kendine yapıyor diye düşünüyorsun. Sevgilini kıskanmamamdan dolayı bazen aranızda problem yaşasanız da, çok sevdiğini bir şekilde belli edip bu sorunları aşabiliyorsun. Sen kıskanmaya harcayacağın enerjiyi, daha ne kadar çok sevgimi gösterebilirim diye harcamayı tercih edersin. Aklını sürekli işler ve gerçekleştirmek istediğin hayaller meşgul ediyor. Anlayacağın senin kıskanmaya bile vaktin yok.

Sen %30 kıskançsın.

Senin kıskançlık oranın %30. Sen tatlı kıskançlığı olan birisin. Yani asla insanların özel hayatlarına müdahale etmen gibi bir şey söz konusu değil. Ama istemediğin veya rahatsız olduğun durumları çaktırmadan söylemeye çalışıyorsun. Çok anlayışlı bir insansın. Etrafındaki insanlar, yani sevgilin ve arkadaşlarını da kendin gibi buluyorsun. Sessiz, anlayışlı ve sakin insanlar... Senin nasıl bir karaktere sahip olduğunu bildikleri için sana, ona göre davranıyorlar. Asla kimseyi üzecek ve kıracak bir şey yapmıyorsun. Hep en doğruyu ve en güzel olan şeyin peşindesin. Bu kendine saygının çok olmasından kaynaklanıyor. Yani yanlış bir şey yapmadan önce, bu bana yapılsa nasıl hissederim veya bu benim karakteri uygun bir şey değil gibi düşünceler aklına geliyor. Sevdiğin insana inanılmaz sadıksın. Gerçekten aşık olduğunda gözünü diğer her şeye kapatıyorsun ve sevgilinle kendine yeni bir dünya kuruyorsun. Bu az kıskançlık oranını biz takdir ettik. İlişkiyi canlı tutan kıskançlıklar tatlı ve çaktırmadan yapılan kıskançlıklardır.

Sen %70 kıskançsın.

Senin kıskançlık oranın maalesef %70. Oldukça büyük bir oran. Bu senin kötü biri olduğunu değil ama duygularını pek kontrol edemediğini gösteriyor. Tabii seven kıskanır ama dozunda kıskanır. Buradaki kıskançlık insanları kısıtlamaktan çok, rahatsız olduğun şeylerin yapılmasından hoşlanmadığını belirtiyor. Ama herkesi kendi kurallarına göre yönlendiremezsin. Kıskançlık olağan bir duygudur tabii boyutu yanlış yerlere gitmedikçe. Eğer rahatsız olduğun bir durum söz konusuysa gidip konuşmak en iyisi. Kendi kendini yiyip bitireceğine, her şeyi açık açık konuşmalısın. Böylelikle problem yaşamazsın. Bu kıskançlığının temeli şimdiye kadar yaşadığın ilişkilerinden kaynaklanıyor olabilir. Senin güvenini kıran ve inciten bir sürü olay en sonunda seni güvensiz biri olmana neden olmuş. Ama karşına gerçekten aşık olduğun biri çıktığında, kıskançlık, küçük şeylerden çıkan tartışmaların aslında ne kadar boş olduğunu anlayacaksın. Sana biri sevgisini bir kere gösterince, sen ona bin kere gösteriyorsun. Sen yine de duygularına hakim ol, kıskaçlık hem sana hem etrafına zarar.

Sen %100 kıskançsın.

Bu nee kıskançlık! Sen sevdiğin insanın yanına kimseyi yaklaştırmıyorsun. Herkesi uzak tutuyor ve kimseyle görüşmesine müsaade etmiyorsun. Öncelikle her duygunun fazlasının zarar olduğunu söyleyerek başlayalım. Kıskançlık duygusunun fazlası da bir zaman sonra sana ve etrafına zarar verecektir. Eğer bunun önüne kendin geçemiyorsan, destek alman en iyisi olabilir. Tabii herkes için sevdiği insanların yanında bir başkasını görmek zor ve üzücü. Ama hayat bazen bu güçlükleri karşımıza daha dayanıklı olmamız için çıkartır. Hayatında olan her şeyi herkesten kıskanıyorsun, anneni, arkadaşlarını, kardeşini... İşe önce insanlara güvenmeye çalışarak başlamalısın. Herkes senin arkandan iş çevirecek değil ya. Bu zamana kadar seni yanıltmış olabilirler ama bu hep böyle gidecek değil. Seni tanıyan ve nelerden hoşlanmadığını bilen kişileri hayatına alman belki bu kıskançlık duygunun önüne geçebilir. Önce kendine güvenmelisin daha sonra da karşındaki insana. Sevdiğin değer verdiğin şeyleri kıskanman normal ama her şey tadında güzel.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
223
95
52
52
25
10
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?