Görüş Bildir
Haberler
Bu Test Senin Düşünme Biçimini Ortaya Çıkarıyor!

Bu Test Senin Düşünme Biçimini Ortaya Çıkarıyor!

Sena Erdoğdu
06.05.2021 - 18:30 Son Güncelleme: 10.05.2021 - 20:31

Herkes birbirinden her şeyiyle farklı olduğuna göre düşünme biçimimizde oldukça farklıdır. Tepkiler, bir problemi çözme tarzı herkeste değişik bir şekilde işler. Sen nasıl düşündüğünü merak ediyorsan, çok bekletmeden seni testimize alalım.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini öğrenelim.

2. Şimdi de yaşını öğrenelim.

3. İlk sorumuzla başlayalım. Senin yaptığın bir hatayı tekrarlama olasılığın ne?

4. Peki rüyanda sevgilinin seni aldattığını gördün, bunu nasıl karşılarsın?

4. Peki rüyanda sevgilinin seni aldattığını gördün, bunu nasıl karşılarsın?

5. Diyelim ki yurtdışından çok iyi bir iş teklifi aldın, ama her şeyini bırakıp gitmen gerekiyor ne yaparsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendini tanımlayacak olsan bunlardan hangisine "ben buyum" dersin?

6. Kendini tanımlayacak olsan bunlardan hangisine "ben buyum" dersin?

7. Peki bize çılgınlık seviyeni söyle. Bu ekstrem sporlardan hangisini tercih edersin?

8. Peki önemli bir karar almadan önce ne yaparsın?

9. Gelecekte kendini bu ülkelerden hangisinde görüyorsun?

10. Son olarak, arkadaş gruplarındaki yerini söyle bakalım.

10. Son olarak, arkadaş gruplarındaki yerini söyle bakalım.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mantıksal düşünme biçimi

Senin düşünme biçimin mantıksal. Sen aldığın kararları iyice düşünürsün. Ne kendini ne geleceğini tehlikeye atacak bir durum senin hayatında söz konusu olamaz. Genellik kararlarını herkesle paylaşır ve onlardan da fikir alarak doğru yolu bulursun. Bunu kendine güvenmediğin için değil, farklı bir gözün senin göremediklerini görebileceği için yaparsın. Adımları hep sağlam atarsın. Yarınını düşünmeden, senin bir şey yapmam mümkün değil. Yani aslında her şeyin doğrusunu da yanlışını da sen bilirsin. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünür ve bütün olasılıkları incelersin. Sen nasıl kararların için başkalarına danışıyorsan, onlarda sana danışıyor çünkü senin en mantıklı kararı alacağını biliyorlar. Çok dobra birisin. Sevmediğini de hoşlanmadığını da direkt söylüyorsun. En hoşlanmadığın şey, sürekli lafına karışıp seni susturan insanlar. Böyle şeylere hiç tahammül edemezsin ve bu tür insanları hayatına almazsın. İşlerinde başarısız olman ve hata yapman pek mümkün değil. Bu yüzden iş hayatında da çok başarılı yerlere geliyorsun. Öğrenmeye hep açıksın. Genellikle çok konuşmak yerine, insanları dinlemeyi tercih ediyorsun ve başkalarını dinleyerek onların hayat hikayelerini öğrenmek, sana çok şey katıyor. Bu merak duygunla araştırmayı da çok seviyorsun. Mantığınla herkesi kendine hayran bırakıyorsun.

Sezgisel düşünme biçimi

Sen sezgisel düşünme biçimine sahipsin. Sen duygularınla hareket eden birisin. Tamam mantıksızsın demiyorum ama hislerine güvenmen daha ağır basıyor. Bir konu üzerine öyle saatlerce düşünmezsin. O an içinden ne geldiyse, onu yapar ve söylersin. Senin sezgilerin öyle hafife alınacak cinsten değil. Çünkü hislerin çok kuvvetli. Her duygunu çok güçlü yaşıyorsun. Üzülmende, sevmende, ağlamanda senin ve etrafın için büyük bir olaya dönüşüyor. Çevrendeki insanlar, seni kırmamaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Naif ve zarif bir yapın var. Naif dedik diye yanlış anlama. Mücadeleci birisin aynı zamanda. Bir şeyi istedin mi seni kimse tutamaz. O şeye sahip olana kadar çabalarsın ve sonunda da başarırsın. Bunu yaparken etrafından güç alman senin için önemli. Çevrendeki insanlara çok değer veriyorsun. Çünkü zor birisin ve genellikle insanlar yanında durmaktan kaçıyorlar. Dertlerini onlarla paylaşmak sana iyi geliyor. Kendine her konuda çok güveniyorsun. Çünkü sen hissettiysen kesin bir şeyler vardır. Senin sezgilerine artık biz de çok güveniyoruz.

Pratik düşünme biçimi

Sen pratik düşünme biçimine sahipsin. Senin için problem diye bir şey yoktur. Her zaman çözüm odaklısındır.  Başına bir şey geldiğin oturup ağlayıp, sızlanmak yerine, hemen bunun için ne yapabilirim diye düşünüyorsun. Çünkü bir şeye üzülmek senin için vakit kaybıymış gibi geliyor. Her şeyin zamanla düzeleceğini düşünüyorsun. Hayatındaki olumsuzluklar asla senin modunu düşüremez. Kötü bir olayın ardından hemen iyi şeyler geleceğine inanıyorsun. Çözüm odaklı biri olman öğrencilik ve iş hayatına da çok katkısı olmuş ve iyi yerlere gelmişsin. Her zaman sonuca yöneliyorsun. Hayatında da böyle bu. Yani seni olumsuz etkileyen, hayatını kıskanan veya şaka olarak da olsa sana kötü şeyler söyleyen insanları hayatından hemen çıkarırsın. Böyle insanları hayatında tutmanın faydası olmadığını düşünüyorsun. Sen gerçekçi birisin. Hayal kurmak falan sana göre değil ama başardığın şeyleri konuşmayı seviyorsun. Ortamlarda yaratıcı fikirler hep senden çıkıyor. Düşünülmeyeni sen düşünüyorsun. Sadece düşünme biçimi olarak değil, hayatın her alanında pratik birisin. Yemek yaparken de, işinde de hızlı bir şekilde işlerini halledebiliyorsun. Pratik zekan ve sana hayran kaldık.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
38
21
12
5
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Doğa

Sezgisel düşünme çıktı

Aylin Kayhan

Sezgisel düşünme biçimi

nilflora

Pratik düşünme.