Görüş Bildir
Haberler
En Büyük Teknoloji Fuarı CES 2015'te Öne Çıkan 13 Müthiş Ürün

etiket En Büyük Teknoloji Fuarı CES 2015'te Öne Çıkan 13 Müthiş Ürün

Batuhan
07.01.2015 - 20:19 Son Güncelleme: 07.01.2015 - 21:17

Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın en büyük elektronik ve teknoloji fuarı ‘Consumer Electronics Show (CES) 2015’in kapıları önce uluslararası basına açıldı. 140 ülkeden 3 bin 600’ün üzerinde teknoloji şirketinin yer aldığı fuar 6-9 Ocak tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Yeni icatlarla dikkat çeken bu yılki fuarda günlük hayatı kolaylaştırma amacıyla yola çıkan girişimciler, elektrikli patentlerden akıllı kemerlere kadar birçok yeni ürünü tüketicilerin beğenisine sunuyor. Bizde fuar boyunca öne çıkan yenilikçi teknolojileri sizin için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sharp 8K TV

1. Sharp 8K TV

Sharp, 2015 boyunca devam edecek gibi görünen 4K televizyon rekabetine çok önde başladı ve CES 2015'te, 8K çözünürlüklü televizyonunu tanıttı.

Sharp'ın '4K'nın Ötesinde' olarak isimlendirdiği 4K elevizyonlarının yeni neslinde 4K TV'lerde kullanılan 42 milyon sub pixel yerine 66 milyon sub pixel kullanılıyor. Bu da çok daha keskin görüntülerin yakalanmasını sağlıyor.

2. Samsung 34 inç Kavisli Monitör

2. Samsung 34 inç Kavisli Monitör

Samsung fuarda 34 inç büyüklüğünde sahip kavisli monitörünü görücüye çıkardı. SE790C model numarasına sahip modelde 3.440 x 1.440 piksel çözünürlüğünde 21:9 en boy oranına sahip ekran yer almakta. Kullanış açısından farklı bir deneyim sunan monitör kullanılan farklı seçenekler sayesinden daha başarılı bir kullanım sunmayı amaçlıyor. Üzeirnde dört adet USB bağlantı noktası kullanılan kavisli monitör, önümüzdeki dönemin kavisli ekrana sahip tek monitörü olmayacak gibi görünüyor.

3. Bang&Olufsen'in Ahşap Müzik Tableti

3. Bang&Olufsen'in Ahşap Müzik Tableti

Uzun dönemdir evdeki büyük müzik çalarlar , akıllı telefonlar ve tabletler ile kontrol edilebiliyorlar. Ancak bugün, Bang & Olufsen 'inCES 2015 kapsamında duyurduğu yeni BeoSound Moment müzik tableti , zevklerinizde değişiklik yapmanıza neden olabilir.

Gerçek ahşaptan oluşan arka bölümünde dokunmatik kontroller yer alan Bang & Olufsen BeoSound Moment 'in, dokunmatik ahşap yüzeyi etkileyici görünüyor.

4. Dell Venue 8 7000 Tablet

4. Dell Venue 8 7000 Tablet

İlk defa geçtiğimiz Eylül ayında Intel Developer Forum (IDF)’de duyurulan Venue 8 7000 Serisi, birçok ilke de imza atıyor. Intel® AtomTM işlemcisi Z3500 serisine sahip olan seri, 6 mm ile dünyanın en ince tableti olma özelliğine sahip. 7000 serisi ayrıca, göz alıcı 2560×1600 OLED ekranıyla, bugünün en iyi ekran deneyimini sunuyor.

Venue 8 7000 Serisi aynı zamanda, çekilen her fotoğraf için bir derinlik haritası oluşturan “Intel RealSense Snapshot Depth Kamera’ya” sahip olan ilk tablet. Dell Gallery uygulaması ile kullanıcılar, seçici filtreleme ve odağı yeniden belirleme olanağına sahip olurken, ön ya da arka fonda bulunan nesnelerin parlaklığını da ayrı ayrı değiştirebilecek. Bunlara ek olarak kullanıcılar, çektikleri fotoğraflarla basit alan ölçümleri de yapabilecek. Örneğin bir kanepenin uzunluğunu ya da bir odanın alan ölçülerini, çekilen fotoğrafla hesaplamak Dell’in yeni tableti ile mümkün. Dell Gallery ayrıca, fotoğrafları akıllı albümler halinde organize ediyor ve Dropbox, Picasa ve Facebook’taki fotoğrafları tek bir yerde topluyor. Bu fotoğraflar daha sonra zaman, yer ya da yüz tanıma sistemiyle otomatik olarak gruplandırılıyor. Dell’in ürettiği en heyecan verici ve yenilikçi cihazlardan biri olan Venue 8 7000, “2015 CES Yenilik Ödülleri En İyi Yenilik Ödülü”nün de sahibi oldu.

5. Gogoro akıllı motor

5. Gogoro akıllı motor

İlk kez CES 2015 fuarında görüntülenecek olan Gogoro elektrikli bisikletler , şirketin isim hakkını almış olduğu “smart scooter” formatında olacak.

Oldukça sessiz, sıfır emisyon oranına sahip çevre dostu modeller üretecek olan Gogoro scooterlar, tasarımları, dijital panelleri ve kişiselleştirilebilir ışıklandırmalarıyla ilk planda dikkat çekiyor.

Ancak Gogoro’nun bir diğer büyük amacı, şehirlerdeki alışkanlığı değiştirmek. Değiştirilebilir bataryalarla şehirlerde şarj istasyonları oluşturacak Gogoro, sürücülerine bu tarz noktalarda şarj değiştirme imkanı sunacak. Yani elektriğiniz tükenmeye başladığında bir istasyona giderek, boş bataryayı bırakıp dolusunu almanız mümkün olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Belty akıllı kemer

6. Belty akıllı kemer

Fransız Emiota tarafından geliştirilen ‘Belty’ adındaki akıllı kemerin üzerinde mikro motorlar bulunuyor. Bu motorlar, kemerin kullanıcıların üzerine göre ayarlanmasını sağlıyor. Kemerin üzerinde bulunan sensörler kullanıcıların yemek yemediğini anlıyor ve kemerin sıkılığını buna göre ayarlıyor. Buna ek olarak kemer bluetooth bağlantısıyla akıllı telefonlara bağlanarak kontrol edilebiliyor. Şu anda prototip aşamasında olan Belty, gelecek aylarda satışa çıkacak.

7. Sony 4K Destekli Aksiyon Kamerası

7. Sony 4K Destekli Aksiyon Kamerası

Son yılların önemli cihazlarından biri de aksiyon kameraları. Özellikle doğa sporları yapanların tercih ettiği bu kameralara her geçen gün yeni özellikler ekleniyor. Bu ürünlerin artık bazıları 4K video desteği de sunuyor.

Bunlardan biri olan Sony Action Cam X1000V, ABD'de düzenlenen CES (Consumer Electronics Show - Tüketici Elektroniği Fuarı'nda tanıtıldı. Görünüm olarak önceki Action Cam modellerine benzeyen kamera, aynı zamanda Slow Motion yani Ağır Çekim olarak bilinen kayıt türünü destekliyor. Bu sayede Full HD çözünürlükte saniyede 120 kare, 1280x720 piksel çözünürlüğünde ise saniyede 240 kare Ağır Çekim video kayıt edilebiliyor.

8. Garmin'in Akıllı Saatleri: Vivoactive, Epix ve Fenix 3

8. Garmin'in Akıllı Saatleri: Vivoactive, Epix ve Fenix 3

GPS cihazlarında Dünyanın sayılı firmalarından olan Garmin, bugün üç yeni akıllı saatini tanıttı. Hem navigasyon hem de sağlık takip cihazını bir araya getiren sportif akıllı saatlerin her biri birbirinden çok farklı tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Garmin'in yeni nesil akıllı saatlerinden ilki, multisport GPS saati kategorisindeki Fenix 3 modeli. Dahili GPS sistemi, 100m su geçirmezlik özelliği, dahili barometre ve altimetre sensörü Fenix 3'ü zorlu şartların akıllı saati yapıyor.

Connect IQ mağazasıyla kullanıcılara uygulamalar, bileşenler (widgets) ve akıllı saatinizin fonksiyonelliğini arttıracak yardımcı araçları sunuyor.

9. Sony Life Space UX

9. Sony Life Space UX
core0.staticworld.net

CES 2014 Fuarı’nda, Sony, yaşam alanlarını deneyimleme ve bunları en verimli şekilde kullanmanın yollarını yeniden tasarlama imkanı sunan yeni Life Space UX konseptini görücüye çıkartmıştı. Sony, yelpazenin ilk ürünü olan 4K Ultra Kısa Atımlı Projektör’ün ardından bir dizi Life Space UX prototiplerinin ticarileştirilmesi ile bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Projektör, duvarın dibine yerleştirildiğinde, tüm duvarı Full HD’nin dört katı netliğe sahip geniş bir 147 inçlik görüntü ile bambaşka bir dünyaya açılan gerçek yaşam boyutlarındaki bir pencereye dönüştürüyor. Ürün, geçen yılın Eylül ayında ABD’de piyasaya sürülmüştü.

Aralarında, aynı zamanda fonksiyonel bir ampul olarak ikinci bir işlev de gören ampul şekilli bir hoparlör olan LED Ampul Hoparlör’ün de yer aldığı başka yenilikçi Life Space UX ürünleri de bu yıl pazara sürülecek. Her türlü yaşam alanına uyum sağlarken burayı kablosuz bağlantı üzerinden müzik ile de renklendiriyor. Yine piyasaya sürülmesi planlanan Taşınabilir Ultra Kısa Atımlı Projektör ise her kenarı yaklaşık 10 cm uzunluğunda olan kompakt bir küp biçimli projektör. 50 inçe varan ekran boyutlarında görüntü yansıtabilen projektör, ister mutfak masası olsun ister banyo küveti, kullanıcının birimin kurulduğu her yerden film izleyebilmesine imkan veriyor. Son olarak, Sony ilk defa yine odayı billur gibi net ses ile doldurabilen bir diğer ses yayan bir aydınlatma armatürü olan Senfonik Işık’ın üç modelini sergileyecek. Bunlar ve diğer eşsiz ürünler ile, Sony Life Space UX için genişleyen vizyonu üzerinden zengin ve yeni yaşam modları yaratmaya ve sunmaya devam edecek

10. Keen Akıllı Havalandırma Sistemleri

10. Keen Akıllı Havalandırma Sistemleri

Keen akıllı ev havalandırma sistemleri yaşam alanınızdaki havalandırma ünitelerini kontrol etmenizi sağlar. Geleneksel açma-kapama yöntemiyle, uzaktan kumandayla, dokunmatik (touch-screen) kontrol ünitesiyle, senaryo anahtarıyla veya uzaktan erişim (internet, PDA, cep telefonu vb.) yoluyla iklimlendirme/havalandırma ünitelerinizin her birini teker teker kontrol edebileceğiniz gibi gruplar halinde de kontrol edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Parrot H2O

11. Parrot H2O

Geçen yıl Flower Power adındaki bitki takip sistemi ile dikkatleri çeken Parrot, bu kez sistemini daha da geliştirmiş olarak CES 2015 fuarına geldi. Parrot H2O artık çiçeklerinizi de suluyor. 

Bitki bakımını seven ancak evden bir süre uzaklaşmak zorunda olduğunda sıkıntıya düşen tüketicileri hedefleyen H2O beraberinde sulama işleminin yapıldığı Pot adlı bir kap ile birlikte geliyor. 

Parrot H2O eskisine oranla bitklerin toprak, nem, ısı, ışık ve su durumunu daha etkili şekilde takip ediyor ve uyumlu uygulamaya aktarıyor. Ortamda farkedilen değişiklikler için kullanıcı uyarılıyor. Cihaz ayrıca suluk olarak da kullanılıyor. 2 litreye kadar pet şişeleri takabileceğiniz bu suluk fıskiye tarzında küçük atımlarla çiçeğinizi suluyor. 2 litre su ile 3 hafta boyunca otomatik olarak su fışkırtmaya devam ediyor.  

Parrot Pot ise üst kısımlarında otomatik 4 adet fıskiyesi olan bir saksı. İç kısmında su haznesi olan Pot iki litre su alabiliyor. Otomatik olarak sulama yapan Pot su azaldığında ise sulamayı da azaltıyor. Bu iki ürün Bluetooth ile akıllı telefonlara bağlanıyor ve gerekli ayarlamalar yapılıyor. Yaklaşık 8000 bitkinin bilgileri olan uygulama buna göre su miktarını ayarlıyor ve gerekli takibi yapıyor. Parrot ürünlerini gelecek aylarda piyasaya sürecek.

12. Delphi akıllı araç sistemleri

12. Delphi akıllı araç sistemleri

Dephi CES'te kendini akıllı araç kategorisinde gösterdi. Nvidia Tegra X1 grafik işlemcisi otomobillerin aynalarında, konsollarında, yolcu koltukları ve navigasyon sistemlerinde ihtiyaç duyulan işlem gücünü üreterek kullanıcılara sürüş kolaylığı sağlamayı hedefliyor.

13. Mercedes F 015 Geleceğin Sürücüsüz Otomobilleri

13. Mercedes F 015 Geleceğin Sürücüsüz Otomobilleri

Özellikle sürücüsüz otomobiller ve araç içi bilgi eğlence sistemleri fuarın en popüler konuları arasında yer alıyor. Otomotiv sektörünün devlerinin akın ettiği fuarda yeni teknolojilerini görücüye çıkaran şirketlerden birisi de Mercedes-Benz. Şirket F 015 Luxury in Motion adını taşıyan modeliyle gelecekte sürücüsüz otomobillerin neye benzeyeceğini ortaya koyuyor.

Şirketin otomobilin tasarımında gelecekte insanların vakitlerinin daha büyük bir kısmını araçlarında geçireceği öngörüsünden yola çıkarak hareket ettiği belirtilirken, otomobilin kabininde birbirine doğru dönebilen dört koltuğun bulunması Mercedes’in F 015’in kabini için ”lounge benzeri” tanımlamasını kullanmasına neden oluyor. Otomobildeki ekranlar sayesinde yolcular araç kontrolleri ve eğlence seçeneklerine erişebiliyor. Hareket ve göz kontrolü gibi unsurlar da Mercedes F 015’in yolcularla iletişim kurma seçenekleri arasında yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
227
145
89
55
54
52
47