Görüş Bildir
Haberler
Cengiz Holding'in Özel Güvenliği Cerattepe'de Silah Taşıyacak

etiket Cengiz Holding'in Özel Güvenliği Cerattepe'de Silah Taşıyacak

FreiGeist
23.05.2016 - 14:35 Son Güncelleme: 23.05.2016 - 16:57

Cengiz Holding, Artvin-Cerattepe maden proje sahasında 60 kişilik silahlı özel güvenlik birimi oluşturdu. Artvin Valiliği, özel güvenliğin tabanca ve uzun namlulu tüfekle donatılmasına izin verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Artvin’de, Şubat ayında günler süren direnişin ardından çalışmaların durduğu Cerattepe maden proje sahasında bulunan özel güvenlik birimleri için Cengiz Holding silah bulundurma yetkisi aldı.

Birgün gazetesinden Doğu Eroğlu'nun haberine göre, bugün toplanan Artvin Valiliği Özel Güvenlik Komisyonu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odasının itirazına karşın, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Eti Bakır A.Ş. Murgul İşletmeleri [Cengiz Holding iştiraki] yetkililerinin lehte oylarıyla silahlı özel güvenlik talebi kabul edildi.

50 silahsız güvenlik yerine 60 silahlı güvenlik

50 silahsız güvenlik yerine 60 silahlı güvenlik

Toplantıda alınan karara göre, Cerattepe maden proje sahasında Cengiz Holdinge bağlı görev yapan “50 kişilik silahsız özel güvenlik” lağvedilecek, bunun yerine “60 kişilik silahlı özel güvenlik” birimi oluşturulacak. 

Bu birimin “5 adet 9 mm çapında tabanca, 10 adet yivsiz uzun namlulu av tüfeği ve tabancalara ait 250 adet 9 mm çapında tabanca mermisi” edinmesine de onay verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karar önümüzdeki günlerde resmileşecek

Karar önümüzdeki günlerde resmileşecek

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan

Cengiz Holding'in, Artvin Cerattepe’de 60 kişilik silahlı özel güvenlik birimi oluşturulmasına ilişkin talebi, Özel Güvenlik Komisyonu toplantısında kabul edildi ancak karar henüz resmileşmedi. İlerleyen günlerde karar Valilik tarafından kaleme alınacak ve resmi imzalar ile şerhlerin eklenmesi için toplantıya katılan kurumlara gönderilecek. Kararın resmileşmesiyle birlikte Cengiz Holding silahlı özel güvenlik birimlerini oluşturabilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
229
140
53
18
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cako Bey

Karadeniz insanının sinirli oluşunu provoke etmek için atılan bir adım..Sonra da kürsülere çıkıp vay efendim dış güçler aman efendim avrupa falan fistan edeb... Devamını Gör

day_dreamer

seni alkışlıyan elleri s.keyim !! Bknz. örnek olay : Trabzon'da silahlı 4 banka soyguncusu, silahlı 18 müşteri tarafından etkisiz hale getirildi.. aynı perfo... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Türk insanını çözmek çok basit anasını sikeceksin ve sana tapıcaklar

Pasif Kullanıcı

senin anani sikeyim ben