Görüş Bildir
Haberler
Cenevre Görüşmelerine Ara Verildi

Cenevre Görüşmelerine Ara Verildi

Ulaş
03.02.2016 - 20:02 Son Güncelleme: 04.02.2016 - 09:12

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, Cenevre’deki Suriye görüşmelerine 25 Şubat’a kadar ara verildiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cenevre'de Suriye'deki iç savaşa çözüm arayışı 25 Şubat'a kadar ertelendi. Muhalifler ve rejimle ayrı ayrı öngörüşmeler yapan BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura 'Bu görüşmelerin bittiği anlamına gelmez yalnız ara veriyoruz.' açıklamasını yaptı. 

Tarafların Cenevre'ye gelerek üzerine düşeni yaptığını ama küresel güçlerin bunu yapmadığı eleştirisini getiren BM Temsilcisi, 'Küresel ve bölgesel güçler, insani meseleler hakkında ilerleme sağlamalı. Biz üzerimize düşeni yaptık' diye konuştu. 

De Mistura, başlayacak görüşmelerin Suriye halkının yararına olması gerektiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu nedenle de görüşmelere ara verilecek ve bir sonraki görüşmeler 25 Şubat'ta yapılacak. Yine sonuçsuz bir Cenevre görüşmesi yapmak için mi buradayız, yoksa Suriye'nin geleceğini, siyasi süreci, yeni anayasayı, seçimleri konuşurken ciddi miyiz? Suriye halkı bu görüşmeleri yaparken bir çözüm üretmemizi bekliyor. Dürüst olmak gerekirse henüz bunu görmedim ve görüşmelere yeniden başlayabilmek için bir ara verilmesi gerek.'

'Ancak Esad'ın olmadığı bir süreçte ateşkes ilan ederiz'

'Ancak Esad'ın olmadığı bir süreçte ateşkes ilan ederiz'

Eski Suriye Başbakanı ve Suriye muhalefetinin sözcüsü Riyad Hicab

Suriyeli muhaliflerin sözcüsü Riyad Hicab görüşmelerin ertelenmesinin ardından çok sert açıklamalarda bulundu. Hicab, görüşmelerin sona ermesinin sorumlusunun Esad rejimi olduğunu iddia ederken muhaliflerin Suriye'deki durumunda bir gelişme olmadığı sürece Cenevre Görüşmeleri'ne dönmeyeceklerini açıkladı. 

Hicab, muhaliflerin yalnızca Esad'ın içinde bulunmadığı bir geçiş süreci başladığı takdirde ateşkes kararı alacaklarının altını çizdi. Riyad Hicab ayrıca görüşmelere ara verilmesinin uluslararası camianın Rusya ve Esad'a baskı uygulaması için uygun bir fırsat olduğunu da vurguladı.

Al jazeera Türk , AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
5
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmetcan Oral

Bu gün halep' de aldıkları yenilgiden sonra Muhalifleri taraf olarak kabul etmek bile saçma aslında.