Görüş Bildir
Haberler
Cemal Özgörkey Kimdir, Kaç Yaşında? Cemal Özgörkey'in Hayatı ve Kariyeri

Cemal Özgörkey Kimdir, Kaç Yaşında? Cemal Özgörkey'in Hayatı ve Kariyeri

Ünlü İş İnsanı Ahmet Nevzat Özgörkey'in oğlu Cemal Özgörkey 'in hayatı merak konusu oldu. İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilen Cemal Özgörkey, Atlanta‘da Oglethorpe Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümünden mezun olduktan sonra  babası Nevzat Özgörkey’in kurduğu Özgörkey Holding’in çeşitli birimlerinde görev almaya başlamıştır. Bir dönem ünlü spiker Jülide Ateş ile evliliğiyle gündeme gelen iş insanı, Galatasaray Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapmıştır. Peki, Cemal Özgörkey kimdir? Cemal Özgörkey nereli ve kaç yaşında? İşte Cemal Özgörkey'in hayatı ve kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cemal Özgörkey Kimdir?

Cemal Özgörkey, babası Nevzat Özgörkey’in kurduğu Özgörkey Holding’in çeşitli birimlerinde görev almıştır.

İzmir doğumlu Cemal Özgörkey, 1959 yılında dünyaya geldi. 62 yaşındaki Cemal Özgörkey, ünlü iş insanı Ahmet Nevzat Özgörkey ile Lale Özgörkey’in oğludur.  Armağan adında bir kardeşi olan Özgörkey ,İzmir, İstanbul ve Amerika’da eğitim görmüştür. 

İlkokul ve ortaokulu İzmir Saint Joseph okulunda tamamladıktan sonra liseyi İstanbul‘da Galatasaray Lisesinde okudu. Lisans eğitimini ise ABD‘ ye giderek Atlanta‘da Oglethorpe Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümünde tamamladı.

Cemal Özgörkey'in Kariyeri

Cemal Özgörkey'in Galatasaray Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı yaparken çekildiği bir fotoğraf

Mezuniyetinin ardından ABD’de de Coca Cola‘da staj yapan Cemal Özgörkey'n babası 1967 yılında Özgörkey Holding‘i kurdu. Ardından Ege ve Akdeniz bölgelerinde 4 ve Romanya‘da 2 adet Coca-Cola şişeleme fabrikası kuran babası Nevzat Özgörkey, Anadolu Efes’in Türkiye’deki ilk fabrikası ve  Ege Biracılık’ın kurucu ortaklarındandır.

1984 yılında Türkiye’ye dönen iş insanı Cemal Özgörkey,  İş hayatına; Özgörkey Grubu Coca-Cola Şişeleme İzmir Pre-Mix Müdürlüğünde başladı.  1987 yılında da Coca – Cola İzmir Kemalpaşa Fabrika Müdürlüğü görevinde bulunan Cemal Özgörkey, 1990-1996 yılları arasında Özgörkey Grubu fabrika yönetimlerinden sorumlu genel koordinatör yardımcılığı görevinde çalıştı.

Ardından ambalaj ve meyve suyu konsantresi sektörlerinde çalışmaya başlayan Cemal Özgörkey, Özgörkey Holding’de Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 

Anadolu Etap Tarım ve Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’ nin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini sürdüren Özgörkey, 2009 yılından beri meyve ve sebze suyu konsantresi sektörlerinde görev aldı.

Başarılı iş adamı Cemal Özgörkey 2008-2010 tarihleri arasında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi oldu ve Galatasaray Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı görevinde faaliyet gösterdi. 

İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilen  Cemal Özgörkey, 1990 yılında kurulan, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) kurucu üyeliği yaptı. 1991-1996 tarihleri arasında da İzmir Atlıspor Kulübü Başkanlığını yaptı. Cemal Özgörkey İzmir ve İstanbul Atlıspor Kulüpleri üyeliğine devam etmektedir.

Cemal Özgörkey Evli mi?

Jülide Ateş'in eski eşi Cemal Özgörkey, ikinci evliliğini Elif Basım ile yaptı.

23 Eylül 1995 tarihinde Jülide Ateş ile dünyaevine giren Cemal Özgörkey , 29 Mart 1996 yılında boşandı. İkinci evliliğine ise 

28 Kasım 2010 yılında  Elif Basım ile yaptı.

Bu Haberler de ilginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın