Görüş Bildir
Haberler
Caz Severler İzmir Avrupa Caz Festivali'nde Buluşuyor

Caz Severler İzmir Avrupa Caz Festivali'nde Buluşuyor

Beste Tekin
22.02.2015 - 16:14 Son Güncelleme: 22.02.2015 - 18:45

22. İzmir Avrupa Caz Festivali

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı(İKSEV) tarafından hazırlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 22. İzmir Avrupa ‪Caz‬ Festivali 05-21 Mart 2015 tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde cazsever kulaklarla buluşmaya hazırlanıyor...

Birçok kültür-sanat aktivitesini bünyesinde bulunduran program içeriğinde 10 konser, 2 sergi, 6 film gösterimi, 4 atölye çalışması, seminer ve  söyleşiler, cazlı öğle kahvesi, moda-tasarım ve caz temalı tüm gün sürecek açık etkinlikler yer almaktadır. Festivalin amacı, Avrupa’nın ve Türkiye’nin kendi alanlarında önemli gelişmeler sağlamış caz  sanatçılarını bir araya getirerek bu kültürü geniş kitlelere yaymaktır.  İtalya, Fransa, Avusturya, Lüksemburg, Polonya, Slovakya ve İsviçre’den gelen caz sanatçıları İzmirli caz severlerle buluşurken, çok sayıda genç izleyici Avrupa Cazını dinlemek, anlamak, öğrenmek ve sevmek fırsatını bulmaktadır.

İzmir Avrupa Caz Festivali’nin en büyük farkı, eğitim ağırlıklı olmasıdır. Festivale  konser vermek için gelen sanatçılar atölye çalışmaları ve ustalık  sınıflarıyla İzmirli genç sanatçılara birikimlerini aktarmaktadır.

22. İzmir Avrupa Caz Festivali, 5 Mart 2015 saat 20.30da başlayacak olan Ufuk-Bahar & Erik Truffaz açılış konserinin ardından İzmir'i caz müziğinin efsaneleriyle hareketlendirmeyi hedefliyor.

Detaylı bilgi için http://www.iksev.org 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın