Görüş Bildir
Haberler
Caretta Carettaların Annesi June Haimoff Kimdir? June Haimoff Neden Vefat Etti, Hastalığı Neydi?

Caretta Carettaların Annesi June Haimoff Kimdir? June Haimoff Neden Vefat Etti, Hastalığı Neydi?

Muğla’nın dünyaca ünlü tatil beldesi Dalyan’da bulunan İztuzu kumsalında üreme sahaları bulunan Caretta Carettalar için verdiği mücadele ile tanınan ve Caretta Carettaların Annesi lakabını alan June Haimoff, bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. 100 yaşındaki June Haimoff hakkında bilgiler sosyal medyada araştırılıyor. Peki, June Haimoff kimdir? June Haimoff’ın hastalığı neydi? İşte ayrıntılar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiliz çevreci June Haimoff, Caretta Carettalar için verdiği mücadele ile Türkiye’de adını duyurmuştu. Caretta Carettaların Annesi lakabını alan June Haimoff, geçtiğimiz günlerde yakalandığı koronavirüs sebebiyle uzun süre hastanede tedavi görmüştü. Sonrasında taburcu edilen June Haimoff, bu sabah saatlerinde evinde organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybettiği açıklandı.

June Haimoff Kimdir?

June Haimoff Kimdir?

Kaptan June, June Haimoff 1922 yılında İngiltere’nin Essex ilindi dünyaya geldi.

Babasının işleri sebebiyle çocukluğunda Uganda, Irak ve İran gibi ülkelerde bulundu. 

1975 yılında teknesiyle geldiği Dalyan İztuzu Plajı’na hayran kalan June Hoffman, burada yaşamaya başladı.

Plaj üzerine yapılma istenen otele karşı verdiği mücadele sonrasında dönemin başbakanı Turgut Özal ile görüşen Haimoff, Özel Çevre Koruma Kurumu’nun kurulmasını sağlamıştır.

2009’da Türk vatandaşlığına geçerek Haziran ismini alan June Haimoff’ın hayatı çok sevilen 'Ben'e Yolculuk' belgeselinde konu edildi.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın