Görüş Bildir
Haberler
Cansu Kaya İçin Yeni Adli Tıp Raporu Hazırlanacak

Cansu Kaya İçin Yeni Adli Tıp Raporu Hazırlanacak

Onedio Medya
04.12.2015 - 18:16

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, kasten öldürme ve cinsel istismar suçlarından yargılanan 2 sanık hakim karşısına çıktı. Duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen otopsi raporu okundu. Raporda Kaya'nın boğulduğu, vücudunda başkasına ait DNA kalıntısı bulunmadığı açıklandı. Davada, yeni adli tıp raporu hazırlanmasına karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haziran ayında Ortaca'daki Dalyan kanalında cesedi bulunan Cansu Kaya'nın öldürülmesiyle ilgili davanın 3’üncü bugün duruşması yapıldı. 

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 'kasten öldürme', 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar M.P.Ç.(17) ve Necati D.'nin yanı sıra Cansu Kaya'nın babası Osman, ablası Burcu Kaya, tarafların avukatları ile İstanbul, İzmir ve Muğla'daki Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri katıldı.

Adli Tıp Kurumu raporu: 'Suda boğularak öldü'

Duruşmada, Cansu Kaya'nın İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen otopsi raporu okundu. Raporda, Kaya'nın suda boğulma sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Mahkeme başkanının rapora ilişkin söz verdiği maktulün babası Osman Kaya, raporun gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek rapora itiraz etti. 

Raporla ilgili mahkeme başkanına itiraz dilekçesi veren müşteki avukatı Fatma Gül Evren, hazırlanan raporda teknik anlamda hiçbir gözlem yapılmadığını iddia ederek: “Sadece fotoğrafa bakılarak gözlem yapılmıştır. İç ve dış bulgular göz ardı edilmiştir.” dedi.

Müşteki avukatı: Bu raporu kabul etmiyorum

Müşteki avukatı Fatma Gül Evren, itiraz ettikleri raporun, üniversiteden bir bilirkişi tarafından incelenmesini ve Yüksek Sağlık Şurası'na gönderilmesini isteyerek, “Bu raporu kabul etmiyorum. Sadece şüphelilerin ifadelerine başvurmuşlardır.” dedi.

Daha sonra mahkeme başkanı, sanık Necati D.'ye 18 Haziran tarihinde cep telefonundan 'İpek' isimli bir kişi ile mesajlaştığı konulara ilişkin sorular sordu. Necati D. ise belirtilen tarihte gözaltında olduğunu, cep telefonunun da ailesinde olduğunu belirtti. 

Yeniden rapor istendi, duruşma ertelendi

Mahkeme heyeti duruşmayı, sanıkların tutukluluk halinin devamına, yeniden adli tıp raporu hazırlanması ve yeni tanıkların dinlenmesi için 15 Ocak 2016 tarihine erteledi.

Kadın platformundan protesto

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, duruşma sonunda Fethiye Adliyesi önünde kadın cinayetlerini protesto etti. Cansu Kaya'nın babası Osman Kaya'nın da katıldığı protesto gösterisinde, ellerinde 'Kadın cinayetlerinde indirimler uygulanmasın' yazan pankart ile kadın cinayetlerine kurban giden kadınların fotoğrafının bulunduğu dövizler taşıyan gruptakiler, bir süre slogan attı.

'Özgecan Aslan kararı örnek alınsın'

Grup adına basın açıklamasını okuyan Miray Demir, Özgecan Aslan davasından çıkan sonucun tüm kadın cinayetlerinde örnek alınması gereken karar olduğunu ifade ederek Cansu Kaya davasının takipçisi olduklarını belirtti. Kaya'nın ölümünü kaza olarak sunmaya çalışan sanıkların, hak ettikleri cezayı alana kadar davayı izlemeye devam edeceklerini belirten Demir, 'Dün Tarsus'ta görülen Özgecan Aslan davasında nasıl katillere hiç bir ceza indirimi uygulanmadıysa, bunun bütün kadın cinayetlerinde aynı bu şekilde işlemesi gerektiğini savunuyoruz' diye konuştu.

Sanık avukatı: Suda boğularak vefat etmiştir

Sanık avukatı Ali İncesu ise şunları söyledi: “Bu verilmiş rapor açıkça söylemektedir ki Cansu Kaya suda boğularak vefat etmiştir. Bu aşamada itirazlar tabii ki değerlendirilsin. Biz bundan kaçmıyoruz. Çünkü her dosyada her şekilde adaletin yerini bulmasını amaçlıyoruz. Bizim bu dosyada alınan raporlar bizim günden güne masumiyetimizi ispat etti. Masumiyet ispatlanmaz, suçluluk ispatlanır iddia makamında. Ama biz bu dosyada suçsuzluğumuzu, masumiyetimizi her geçen raporla ispatlıyoruz.”

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda