Görüş Bildir
Haberler
Canan Karatay Kimdir, Eğitimi Ne? Canan Karatay Diyeti Nedir?

Canan Karatay Kimdir, Eğitimi Ne? Canan Karatay Diyeti Nedir?

Nur YILMAZ
17.05.2022 - 14:28

Canan Karatay, Türkiye’de ilk defa cerrahi işlem olmadan geçici kalp pili implantasyonu işlemini gerçekleştirdi. Günümüzde Beslenme ile ilgili yaptığı açıklamalar ve yorumlar ile dikkatleri üzerine çeken Canan Karatay, soy ismini verdiği Karatay diyeti ile adından söz ettirmeye başlamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Canan Karatay Kimdir?

Canan Karatay Kimdir?

Canan Karatay, ülkemizde beslenme ile ilgili yaptığı açıklamalar ile tanınsa da Kardiyoloji profesörüdür. 1943 Elazığ’da dünyaya gelmiştir ve tam adı Canan Efendigil Karatay’dır. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü kurucularından Ali Başak Karatay ile 1979 yılında dünya evine girmiştir. Bu evlilikten Mehmet Rahmi Karatay isimli bir oğulları vardır.

Canan Karatay Diyeti

Canan Karatay Diyeti

Profesör Doktor Canan Karatay’ın hazırladığı Karatay diyeti günümüzde popüler olan diyetlerden birisidir. Karatay diyeti bireyi uzun süre tok tutan gıdalardan oluşur ve verilen kilonun tekrar alınmaması için diyet programı hazırlanır. Bu diyette şeker ve ekmek tüketilmemelidir. Kahvaltı günün en önemli öğünü kabul edilir ve yüksek proteinli ve kalorili besinlerden oluşturulur.

Canan Karatay Eğitimi Ne?

Canan Karatay Eğitimi Ne?

Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’nden 1961 yılında, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden ise 1967 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini 1972 yılında tamamladı. Liverpool Regional Cardiac Center'da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitiminin ardından 1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde baş asistan olarak görev aldı. Yurt dışında Christian Barnarnd gibi isimler ile çalışmasının ardından1979 yılında doçent unvanına sahip oldu.

State University of New York Health Science'de kalp hastalıkları alanında 2 yıl araştırmalar yaptı. 1997-2002 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve 2002-2006 yılları arasında da Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Türkiye’de ilk ve tek sağlık üniversitesi olan İstanbul Bilim Üniversitesi’nde 2006-2010 yılları arasında rektörlük yapmıştır.

Bu içerik ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın