Görüş Bildir
Haberler
Canan Karatay Diyeti

Canan Karatay Diyeti

Kartal Yildirim
23.11.2014 - 22:08 Son Güncelleme: 24.11.2014 - 00:18

Canan Karatay Diyeti

Karatay Diyeti ile doğru bildiğiniz yanlışları düzelteceksiniz. Kilo verirken, sabahları dinç ve dinlenmiş olarak uyanacak, güne sevinç içinde başlayacaksınız. Bütün gününüzü de acıkmayarak, tatlılara saldırmayarak, enerji dolu geçireceksiniz. Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve dolayısıyla sık sık hastalanmayacaksınız! Bu arada her gün düzenli olarak günde 2-3 gr omega -3 tüketmelisiniz.

Profesör Doktor Canan Efendigil KARATAY’ın kitabını alın ve ayrıntıları okuyun. Bilimsel gerçeklerle desteklenmiş bir kitap. Alın okuyun, mutlu ve sağlıklı yaşayın. Asağıda Kitabın Yazarı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay’ın kendi kaleminden bir özetini okuyabilirsiniz.

Istanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY aynı zamanda Karatay Diyeti – Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC’si isimli kitabın yazarıdır.

Bugün Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY Seda Sayan’ın programı olan “Sabahın Sedası”nda sağlıklı beslenme ve karatay diyeti üzerine bazı açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY’ın anlattıkları:

Sık sık yemek yemeyin:

İnsülin direnci sık sık yediğimiz zaman ve harcamadığımız zaman kırılamaz.

Az yemek doğru değil, 3 öğün, fakat tok olarak yenilecek. 24 saatin en önemli öğünü kahvaltıdır. Sabah çok kuvvetli yememiz lazım. Her gün 2 yumurta veya pastırmalı yumurta veya menemen yiyebilirsiniz. Avuç içimiz kadar peynir ve yanında salatamızı yiyebiliriz. Yumurta, beyaz peynir, 10-15 zeytin, 1 fincan ceviz (veya fıstık, badem). Ekmek yerine ceviz yiyin. Kilo vermek isteyenler ekmek yemeyecekler. Çünkü ekmek insülin direncini arttırır.

İnsülin yağları depo eden hormondur. Az ve sık yediğimiz zaman sürekli yağlar bu depoya gönderilir. Yemek yediğimiz zaman insülin yükselir ve 2 saat sonra düşmeye başlar. Ve acıkma hissi ortaya çıkar.

Çok kuvvetli bir kahvaltı yaptığımız zaman bütün gün acıkmayız. O sırada leptin hormonu devreye girer ve kendi vücut yağlarımızı ara öğün olarak kullanır. Bu nedenle acıkmayız. Sık sık yediğimiz zaman karaciğer ve pankreas yorulur. Bu nedenle sık sık yemek yemek doğru değildir.

Kilo vermek için insülin direncini kırmak şart:

Ekmekten uzak durulması gerekir. Ekmek yerine ceviz yemeye başlayabilrisiniz. Hiç acıkmayacaksınız ve göbek, basen yağları eriyecek. Yalnız bu yağlar yılların birikimi olduğu için bir anda gitmez. Zamanla yediklerinize dikkat edip kilolarınızı vereceksiniz. Aç kalarak kilo verilmez. 24 saatte mutlaka su vücuda girmelidir. Susuz kaldığınız sürece kilo veremezsiniz.

Kaynak: http://zayiflopedi.com/canan-karatay-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın