Görüş Bildir
Haberler
Can Dündar, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliği Görevinden Ayrıldı

Can Dündar, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliği Görevinden Ayrıldı

ATKN
14.08.2016 - 23:48 Son Güncelleme: 15.08.2016 - 10:27

Can Dündar, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrıldı. Şubat 2015'ten bu yana gazetenin Genel Yayın Yönetmeni olan Can Dündar, gazetede köşe yazarlığı yapmaya devam edecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada gazetenin 15 Ağustos tarihli sayısına 'Veda vakti' başlıklı bir yazı yazan Can Dündar'ın görevi bıraktığını açıkladı.

'Gazeteciliğin bitmediğini, bitirilemediğini hep birlikte göreceğiz'

'Gazeteciliğin bitmediğini, bitirilemediğini hep birlikte göreceğiz'

Dündar, yazısında 'Buradaki deneyimi hayatım boyunca unutmayacağım. Cumhuriyet'te bir köşe yazarı olarak varlığımı sürdüreceğim. Nice darbeler, baskı dönemleri gibi, bunun da geçip gittiğini, ama Cumhuriyet'in ve gazeteciliğin bitmediğini, bitirilemediğini hep birlikte göreceğiz' ifadelerini kullandı.

Can Dündar, Şubat 2015'ten bu yana Cumhuriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütüyordu. 

Gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile birlikte MİT TIR'ları haberleri nedeniyle yargılandığı davada üç ay tutuklu kalan, temmuz ayında izne ayrılarak yurt dışına çıkan, ağustos ayının başından itibaren Alman Die Zeit gazetesinde de yazmaya başlayan Dündar'ın geçici olarak görevi bırakmasının ardından gazetenin yönetimini Aydın Engin üstlenmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
98
72
57
31
30
13