Görüş Bildir
Haberler
Can Dündar, 15 Gün İçinde Mahkemeye Gelmezse 'Kaçak' Sayılacak, Tüm Mal Varlığına El Konulacak

Can Dündar, 15 Gün İçinde Mahkemeye Gelmezse 'Kaçak' Sayılacak, Tüm Mal Varlığına El Konulacak

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğrafları yayınladığı gerekçesi ile çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Can Dündar'ın yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme, savcılığın talebi üzerine 2016'dan bu yana yurtdışında olan ve 2018'de hakkında kırmızı bülten kararı çıkarılan Dündar'ın kaçak sayılma sürecini başlattı. Mahkeme gazete ilanı yoluyla Dündar'a çağrıda bulunulmasına, ilanın yayınlanmasından sonra 15 gün içinde mahkemeye gitmemesi durumda ise kaçak sayılarak tüm mallarına el koyulmasına karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci Can Dündar, MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladığı gerekçesiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 6 Mayıs 2016 tarihinde “Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri temin etmek ve açıklamak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Temyiz edilen dava, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde bozulmuştu. Yargıtay, Can Dündar hakkında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası öngören “Gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etme” suçundan hüküm kurulması gerektiğine karar vermişti. Bunun üzerine Can Dündar yeniden yargılanmaya başlamıştı.

Can Dündar hakkındaki davanın, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün 9. celsesi görüldü. İzleyiciye kapalı olarak yapılan duruşmada, Can Dündar hakkında “kovuşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla yabancı ülkede bulunduğunun anlaşıldığı” gerekçesiyle CMK 247/1. maddesi gereğince kaçak şartlarının oluştuğuna hükmedildi.

Mahkeme, Dündar’ın ikametgah adresine gazete ilanı asılarak, “15 gün içerisinde gelmezse kaçak sayılma kararı verileceği ve CMK’nin 248. maddesi gereğince üzerine kayıtlı taşınır, taşınmaz ve banka mevduat hesapları ile üçüncü kişilerdeki alacak hesaplarına ilişkin el koyma kararı verileceği ihtarının yapılmasına” karar verdi.

Almanya'dan iadesi istenmişti

Almanya'dan iadesi istenmişti

2016 yılında yurt dışına çıkan Can Dündar hakkında sonraki duruşmalara katılmaması gerekçesiyle 10 Nisan 2018’de gıyabi tutuklama kararı verilmiş, 17 Nisan 2018’de ise kırmızı bülten çıkarılmıştı. 

Yurt dışında olan Dündar’ın iadesi için Almanya Adli Makamlarına talepte bulunulmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dündar için 'Öyle bırakmam onu' demişti. 👇

Dündar, Twitter'dan açıklama yaptı: "Mahkemenin 4 dakikada el koyduğu, bizim 40 yıllık emeğimiz"

Dündar, Twitter'dan açıklama yaptı: "Mahkemenin 4 dakikada el koyduğu, bizim 40 yıllık emeğimiz"
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
64
28
9
8
7
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

teröristlere silah yardımı gönderdiklerini yazıya dökmüştü erdoğan çıkıp bu haberi yapan bedelini ağır ödeyecek demişti. o bakışlar o kin bir insanın ülkesin... Devamını Gör

felsefibiloderler

Gazeteci dediğin gerçekleri halk ile paylaşır, halkı aydınlatır.Şimdi bu adam gerçekleri paylaşmış, iktidara muhalefet olmuş diye suçlu mudur ? Adamın kaç yı... Devamını Gör

kardohs kurdo

Yurt dışına kaçan yaklaşın 100 bin hükümlü var. Bu ülkelerin içinde Gürcistan, Irak, Yunanistan vs. çoğunlukta. Oralardan getirtemediğin adamı, Almanya'dan n... Devamını Gör

Cordo Hal

gelmelerine gerek yok ki, böyle mallarına el koysunlar yeter