Görüş Bildir
Haberler
Çalışmak Yerine Boş İşlerle Uğraşmayı Tercih Eden Bünyelere İlaç Gibi Gelecek 15 Derin Düşünce

Çalışmak Yerine Boş İşlerle Uğraşmayı Tercih Eden Bünyelere İlaç Gibi Gelecek 15 Derin Düşünce

Güneş ışınları yüzümüze temas ettikçe, çalışmak yerine kendimizi düşüncelere vurmadan edemiyoruz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir kişiye balık vermeyip ona balık tutmayı öğretirsen, o kişi hayatı boyunca aç kalmaz. Ama ilk etapta ona Google'da nasıl arama yapacağını öğretirsen balığın ne olduğunu bile söylemen gerekmez.

(Bkz. 30 saniyelik Google taraması ve 3 dakikalık YouTube videoları ile her işte uzman olma sanatı)

2. Herkes rüyalarını kontrol edebilseydi, insanlar uyku haplarını kötüye kullanır ve başka bir şey yapmak yerine sürekli uyumayı tercih ederlerdi.

3. Kendinizi bir odaya kapatıp ağlamanız normal bir davranış olarak karşılanır, ama sırf gülmek için kendinizi bir yerlere kapatsanız herkes deli olduğunuzu düşünürdü.

4. Sheldon Cooper gerçek bir insan olsaydı ve Big Bang Theory'i izleseydi, muhtemelen korkunç olduğunu düşünürdü.

5. Rüzgar olmadan büyüyen ağaçlar asla kendi ağırlıklarını destekleyecek kadar kuvvetli büyümezler ve sonunda dümdüz kalırlar. İnsanlar da bu yönden ağaçlara çok benziyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Muhtemelen 1810'larda da 1780'lerin müziğinin çok daha iyi olduğunu düşünen gençler vardı.

7. Birisi size eğlenmek için ne yaptığını sorana kadar, hayatınızın ne kadar sıkıcı olduğunu fark etmezsiniz.

8. Erkekler çocuk doğurmanın acısını bilmiyor olabilirler, ancak kadınlar da yetiştirdikleri çocuğun kendilerine ait olmadığını öğrenmenin acısını bilemezler.

9. Bir yetişkin olmak, en iyi giysilerinizi giyip bir yere gittiğinizde aslında o yer için fazla abartılı giyinmiş olduğunuzu fark etmenize benziyor.

10. Okullarda size büyüdüğünüzde istediğiniz herhangi bir şey olabileceğinizi söylerler. Sonra da sizi sadece belirli kariyer seçenekleri için uygulanan 18 yıllık bir eğitime tabi tutarlar.

Çocukluğunuzdan beri olmak istediğiniz şeyi yapabilecek yaşa geldiğinizde ise aslında olmak istediğiniz şeyden ne kadar uzakta olduğunuzu fark edersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Siz, doğduğunuz andan itibaren tüm hayatınız boyunca ailenizi tanırsınız ama onlar sadece hayatlarının belli bir kısmından sonra sizi tanıma şansı bulurlar.

12. Uyumak istediğimiz an uyuyabilsek ve yatakta dönüp durmak zorunda olmasak ya da uyanmamız gerektiğinde uyanıp yorgana yapışıp kalmasak, hayat hepimiz için çok daha kolay olurdu.

13. İnsanların okyanusun en derin noktalarına ulaşmakta zorlanıyor olmaları aslında iyi bir şey. Bu durum, insanlar tarafından mahvedilmeden önce okyanusa birkaç yıl kazandırır.

14. İlklerimiz gibi sonlarımızı da bilebilsek, hayatlarımız çok farklı olurdu. İlk öpücük, ilk aşk, ilk kalp kırıklığı, ilk iş, bilerek yapılan ilk zalimlik...

15. Sıradan bir iş gününde, çoğumuz sabah saat 7'de kalkıyor, trafikte 1-2 saat ve işte 9-10 saat harcıyoruz.

Eve gelişimiz de 1-2 saati buluyor ve böylece ailemizle geçirebileceğimiz 2-3 saatlik bir vakit kalıyor. Yani her gün 12-14 saatimizi nadiren görebildiğimiz bir aile için harcıyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
196
110
34
13
9
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Uyumak istediğimiz an uyuyabilsek ve yatakta dönüp durmak zorunda olmasak ya da uyanmamız gerektiğinde uyanıp yorgana yapışıp kalmasak, hayat hepimiz için ço... Devamını Gör