Görüş Bildir
Haberler
Çalışmak İçin En Mükemmel 15 Ofis Ortamı

Çalışmak İçin En Mükemmel 15 Ofis Ortamı

Elif Akkaş
29.04.2015 - 16:52 Son Güncelleme: 30.04.2015 - 17:05

Özellikle parasını internet üzerinden kazanan şirketler, bugünlerde çalışanlarının verimini arttırmak ve onlardan en iyi şekilde yararlanabilmek adına elemanlarıyla ve onların çalışma ortamlarıyla daha çok ilgilenir oldular. Sizin için dünyadaki en gözde 15 tane ofisin listesini çıkardık. Bakalım internette bilinen büyük şirketlerin ve bazı küçük ama değerli tasarım ofislerinin sahne arkası nasıl görünüyor.

Kaynak: http://www.incomediary.com/top-20-mos...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Selgas Cano - Madrid, İspanya

1. Selgas Cano - Madrid, İspanya

İspanya'nın Madrid şehrinde yer alan mimarlık şirketi, dünyadaki en huzurlu çalışma alanlarından biri; çünkü ofisin yarısı yer altında, yarısı ise yer üstünde. Ormanlık bir alan içinde yer alan Selgas Cano Office, Iwan Baan tarafından aydınlık ve renkli detaylarla ferah bir ortam olarak tasarlanmış. Eğlenceli oyun ve güzel yemek alanlarına, aşırı ışıklandırma ve büyük boş odalara sahip olmaktan çok; size sadece huzur veren bu ofis çalışmanız için mükemmel bir ortam yaratıyor.

2. Google - Zürih, İsviçre

2. Google - Zürih, İsviçre

Google'ın eğlenceli, taze, tonlarca paraya ve kendini adamış çalışanlara sahip olan bir şirket olduğu sır değil; fakat sırrın küçük bir kısmını bu elemanların çalıştığı muazzam ofisler oluşturuyor. Google, çalışanlarının iş aralarında kendilerini rahat hissetmeleri için iş anlayışını memnuniyetle harmanlayarak, onlara kusursuz bir çalışma ortamı yaratmak için bir sürü zaman ve para ortaya koyuyor. Ofisler, Google'ın yaratıcılıktan gelişiyor olması düşüncesi nedeniyle, çalışanlarına yaratıcı olabilecekleri bir ortam sağlayacak şekilde tasarlanıyor.

Google ofislerinde şöyle bir kural var: Hiç kimse yemek alanlarına 100 metreden daha fazla bir uzaklıkta bulunamaz, bu nedenle her yerde bir sürü mutfak ve ayrıca tüm çalışanların günde üç öğün yemek yiyebilecekleri bir yemekhane bulabilirsiniz, hem de ücretsiz! Ofislerin çok yüksekte olduğunu ve gereğinden fazla büyük olduğunu düşünseniz de, en azından binada bulunan kaydırak ve itfaiye direği sayesinde her yere yürüyerek vakit kaybetmeyeceksiniz. Eğer bunlar size yetmiyorsa ve gerçekten daha sessiz ve işten uzak bir alan arıyorsanız, her zaman kütüphane ya da akvaryumu ziyaret edebilirsiniz.

3. Red Bull - Soho, Londra

3. Red Bull - Soho, Londra

Soho'da bulunan beş eski birahaneden ofise dönüştürülen Red Bull ofis binası, normalde birbirine bağlı olmayan, hatta aynı zemine ve yüksekliğe bile sahip olmayan binalardan oluşması sebebiyle her zaman değişik ve havalı bir mekan olmuş. Red Bull sadece bir enerji içeceği olmaktan ibaret değil, bu ofisler 20'li yaşlarda 100 tane el ele vermiş yaratıcı gençten oluşuyor. Yozlaşmış ofis kurallarını bir kenara bırakan ofis, daha çok eski binaların özgün özelliklerinden yararlanarak rahat ve serbest bir ortam yaratıyor; mesela geceleri bara dönüşen bir karşılama masaları var! Red Bull ofisi, yaratıcı olmak isteyen genç Londralılar için mükemmel bir çalışma alanı.

4. AOL Head Quarters – Palo Alto, Kaliforniya

4. AOL Head Quarters – Palo Alto, Kaliforniya

AOL artık eskisi gibi değil, Techcrunch ve Huffington Post gibi sitelerin satın almasıyla kendi içlerinde büyük değişiklikler yapmaya çalışıyorlar, ve son zamanlarda genel merkezlerinin uyum sağlaması için de çok büyük bir bakım yaptılar. Bunu yaparken de eski ofis anlayışından uzaklaşıp Google'ı örnek aldılar ve çalışma ortamlarını taze tasarımlarla daha eğlenceli ve ilham verici bir hale getirdiler.  Bu ofis büyük internet şirketlerinden beklediğiniz her şeye sahip; geniş mutfaklar, rengarenk mekanlar, sayısız dinlenme alanları, bilardo masaları ve oyun odaları, ve tabi ki önemli iş alanları.

5. Parliament – Portland, Oregon

5. Parliament – Portland, Oregon

Parliament şirketi mutlu ve rahat bir çalışma ortamının önemini kesinlikle biliyor, fakat listede bahsedilen diğer şirketlere göre şaşırtan bir yapısı var. Bu ofisin tasarımında geri dönüşümlü olan eski sokak tabelaları, pizza fırını ve kiliseden alınmış odunlar gibi birçok malzeme kullanılmış. Ayrıca ayı postu da kullanılan bu ofis, tasarımını uyumlu bir şekilde noktalıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dreamhost - Kaliforniya

6. Dreamhost - Kaliforniya

AOL ve Faceook ile aynı tasarımcıya sahip olan Dreamhost ofisi, ofis bölmelerinden kurtulup aydınlık ve büyük alanlara sahip olan bir diğer ofis. Bu tarz tasarımlar biraz fazlalaşmış olabilir, fakat hangi biriniz iş yerinde masa tenisi oynadı? Geniş camlı pencereler çalışmanız için yapay floresan ışıklardan uzak bir aydınlatma sağlıyor, böylece renkli dokunuşlarla da birlikte kendinizi hastane ortamında gibi hissetmemiş oluyorsunuz.

7. Comvert - Milan, İtalya

7. Comvert - Milan, İtalya

Alternatif bir giyim markası olan Comvert binası, bir ofisi barındıracak en havalı binalardan biri olabilir. Genel merkezleri için yeni bina arayışında olan bu şirket, terk edilmiş eski bir sinema binası buluyor ve yerleşme kararı alıyor. Peki tüm ofislerinin ve depolama alanlarının dışında hala bomboş ve geniş bir alana sahip olan bu firma bu alanı nasıl dolduruyor? Comvert bu problemi içeriye kaykay pisti kurarak çözüyor. Çalışanlarını eğlendirirken aynı zamanda onları kendi markalarına benimseten yapı, boş alan için düşünülen çok iyi bir çözüm.

8. Facebook - Kaliforniya

8. Facebook - Kaliforniya

Facebook, kendi yazılımını kullanarak oluşturduğu anketlerde çalışanlarına iş yerinde ne istediklerini sorduğu ve gelen verilere göre iç tasarımını oluşturduğu için diğer şirketlerden biraz daha farklı bir şirket. Sonuç olarak çalışanlar, büyük ve açık alanlı mekanlar ve mükemmel dinlenme yerlerine sahip olmaktan yana, aynı zamanda kaykaycılar ve DJler için de bir platform var. Yani iPod'unuzu hoparlöre bağlamak yerine müzik yeteneğinizi bu modern ve eğlenceli mekanda geliştirebilirsiniz. Çalışanların günde 500-750 milyon aktif kullanıcı ile ilgilendikleri düşünülünce böyle eğlenceli bir ortama ihtiyaç duyulması gayet normal.

9. YouTube - San Bruno, Kalifornia

9. YouTube - San Bruno, Kalifornia

2 sene içinde toplam 1.65 trilyon dolara satılması fakat kazancının hala bu rakamlardan çok daha az olması nedeniyle YouTube biraz değişik bir şirket. Bu durum Google'ın onlar için marka haline gelen büyük ve pahalı ofisler kurmasına engel olmadı. Birçok kapalı alan aktivitesi, spor salonları, yemek alanları yardımı ile çalışanlarının yeni fikirler üretmesini umuyorlar.

10. Dtac Headquarters - Bangkok

10. Dtac Headquarters - Bangkok

Dtac yakın zamanlarda ayrı ofis alanları fikrine son verip, 6 binasını da tek bir çatı altında topladı. Bangkok'ta yer alan bu bina 650.000 metrekare alanıyla Tayland'ın tarihinde gördüğü en büyük ve geniş bina. Tasarımın amacı, ortak hedefleri kuvvetlendirip yaratıcılığı arttırarak şirketi çalışmak için tercih edilen bir yer yapmak. Dtac, marka mottosu olan 'oyna ve öğren' anlayışını çalışanları ve müşterilerine  amfi tiyatro şeklinde kütüphaneleri, masa tenisi, koşu pisti ve konser alanlarıyla sunuyor. Resmi olmayan yüz yüze ilişkileri arttırmak için sohbet alanları, özgür toplantı alanları, piknik masası ve yemek masası gibi alanlarının dışında, binanın tepesinde Bangkok'un ufuk çizgisini gören bir terasları da var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gummo - Amsterdam, Hollanda

11. Gummo - Amsterdam, Hollanda

Gummo eski gazete markası olan Parool'un binasını Amsterdam'da iki seneliğine kiraladağı anda, i29 Gummo'yu 'azalt, yeniden kullan, geri dönüştür' fikrini benimsemesi için ikna etti. Böylece daha ekonomik ve tarz bir ofis ortaya çıktı. Ofisteki  eşyalar e-Bay'den alınmış, eski ofisten kalmış ya da bağış kurumlarından edinilmiş; ortam doğa dostu boyalarla sadece gri ve beyaz renkte boyanmış. Gummo ofisi az bir bütçeyle çok akıllı bir şekilde yaratılabilecek en tarz ofislerden biri.

12. Lego - Danimarka

12. Lego - Danimarka

Rengarek açık plan alanlar, çalışanları birbirleriyle iletişime teşvik ederek elemanların hayal güçlerini sonuna kadar kullanmalarını amaçlıyor. Toplantı odalarının boyutları kullanım amaçlarına göre değişiklilik gösterirken hepsi aydınlık ve renkli. Hepsi de mutlu ve konforlu bir iş ortamı yaratarak moral ve ürün gelişimini arttırmak için tasarlanmış, aynı zamanda çalışanların her zaman lego oynayabilecekleri bir alan yaratılarak yeni fikirler üretmelerini sağlayacak bir mekan oluşturulmuş.

13. Zappos - Las Vegas, Nevada

13. Zappos - Las Vegas, Nevada

Eğer Amerikalı değilseniz Zappos'u duymamış olabilirsiniz, fakat aslında kendileri dünyanın en büyük çevrimiçi ayakkabı mağazası. Başarılarındaki sır müşteri memnuniyetine verdikleri önemden kaynaklanan şirketin ünlenme nedeni de tam olarak bu; ve bu nedenle yeni sahipleri Amazon.com ile internetteki en başarılı sitelerden biri olmuş durumdalar.  Diğer şirketlerden farklı olarak Zappos'ta iş ortamı kübiklerden oluşuyor, fakat her çalışan kendi alanını dilediği şekilde tasarlayabiliyor; etiketler yapıştırabiliyor, oyuncaklar asabiliyor. Bu da demek oluyor ki her bölme kendine özgü bir hava taşıyor, ortam özgün ve eğlenceli bir hal alıyor.  Eğer yolunuz Las Vegas'a düşerse Zappos ofisini ücretsiz olarak gezip daha çok bilgi edinebilirsiniz.

14. ThinkGarden - Milano, İtalya

14. ThinkGarden - Milano, İtalya

Kapalı alanda haftada en az 50 saat çalıştığınızda ofisinizde olmayan tek şeyin doğa olduğunu fark edersiniz. ThinkGarden bu durumu değerlendirip doğayı bizim aramıza katıyor. Taş şeklindeki minder koltuklar, büyük bitkiler, çiçekler, ağaçlar ve alışılmamış şekilde yerleştirilen çalışma masalarıyla döşenmiş olan ofislerinin duvarları da sanki ormandaymışsınız gibi bir his vermesi amacıyla tasarlanmış.

15. Corus Quay – Toronto, Kanada

15. Corus Quay – Toronto, Kanada

Bu listede yer alan en büyük ve en eğlenceli ofislerden biri, 500.000 metrekarelik alanıyla Corus Entertainment'a ev sahipliği yapan Corus Quay. 1100 çalışanı olup Toronto'nun en akıllı binası ilan edilen bina, 11 ayrı binanın birleşiminden oluşuyor. Birçok sosyal alanın da dahil olduğu açık ofiste beş katlı avlu ve televizyonlu dinlenme yeri mevcut. Tamamen eğlence içinde olan bu bina, çalışanlarının üretkenliğini arttırmak için şirketin büyümesine katkı sağlayacak şekilde tasarlanmış: Parlak renkler, büyük televizyonlar, buz hokeyi sahası şeklinde tasarlanmış toplantı masaları...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
60
13
7
7
6
6