Görüş Bildir
Haberler
Çalışırken saatler çabuk geçsin diye atıştırmalık yiyecekler

Çalışırken saatler çabuk geçsin diye atıştırmalık yiyecekler

Her Güzel Şey
11.06.2014 - 12:00 Son Güncelleme: 11.06.2014 - 12:14

Masa başında çalışanların yemesi gerekenler!

Özellikle masa başı çalışanlar bilir ki zaman ofiste öyle kolay geçmez:) E doğal olarak 'ya yiycek bişiler var mı?' sorusu yemek ve mesai bitiş saatine yaklaşırken en çok söylenen sözlerden biridir..Sonunda şekerli kremalı bisküvi ve çayla tatlıya bağlanan bu diyalog aylar içerisinde vücudumuzda yağlara dönüşerek aynada kendisini gösterir.Bu yüzden, enerjiniz düştüyse, mesai bitsin diye dakikaları saymaya başladıysanız hemen bir şeyler atıştırarak müdahele etmelisiniz.

Kaynak: http://herguzelsey.com/2014/06/11/mas...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Miktarını abartmadıkça hergün bir parça bitter çikolata yemek, hem tatlı ihtiyacınızı giderecek hem de beyninizi çalıştıracaktır.

Kakao’nun içeriğindeki flavodin (bir tür antioksidan) maddesi kanı hızlandırarak beyne daha hızlı ulaşmasını sağlar ve böylece daha uyanık ve dikkatli çalışabilirsiniz.

Kış aylarında öğleden sonra yiyeceğiniz 2 mandalina ya da bir portakal, hem güçlü kokusu sayenizde hislerinizi uyandıracak hem de C vitamini sayesinde vücudunuzu canlandıracaktır.

Soda da sizi hem canlandıracak hem de midenizi rahatlatacaktır.

Bol sıvı tükettiğinizde daha sık tuvalete gideceksiniz, böylece kalkıp kısa bir yürüyüş de yapmış olacaksınız.

Günde bir avuç badem yiyerek hem hislerinizi uyandırabilir hem de ana öğün öncesi açlığınızı bastırabilirsiniz. Ayrıca badem mükemmel bir E vitamini ve lif kaynağıdır. Enerji verir, işe odaklanmanızı kolaylaştırır

Verimliliğinizin düştüğü saatlerde bir bardak kahve eşliğinde yiyeceğiniz bir kaç adet kuru hurma size enerji verecektir.  Hurma, hafızanızı güçlendirir ve içeriğindeki kalsiyum, potasyum, demir B vitamini bedeninizi canlandırır

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elma, lif ve C vitamini için mükemmel bir kaynaktır. Daha fazla lif almak için elmayı kabuğuyla beraber tüketin. Daha sağlıklı ve lezzetli bir opsiyon olması için yanında badem, ceviz ve kaju gibi yemişler tüketebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0