Görüş Bildir
Haberler
Çağlayan Adliyesi'ndeki Cinsiyetçi Afişler, Tepkilerin Ardından Toplatıldı

etiket Çağlayan Adliyesi'ndeki Cinsiyetçi Afişler, Tepkilerin Ardından Toplatıldı

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde, maske ve sosyal mesafe kuralları konusunda insanları uyarmak için hazırlanan afişlerde, erkeklerin bacaklarını açmış, kadının ise bacaklarını toplamış bir şekilde gösterilmesi tepki çekmişti.

Gelen tepkilerin ardından o afişler bugün toplatıldı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal mesafe afişinde kadın ve erkek karakterlerin çizimi sosyal medyada tepki çekti

Sosyal mesafe afişinde kadın ve erkek karakterlerin çizimi sosyal medyada tepki çekti

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını hatırlatıcı afişler hazırlandı. Ancak adliyede sosyal mesafeyi koruma konulu bir afişte, erkek ve kadının çizimleri dikkat çekti ve sosyal medyada kısa sürede birçok kişinin tepkisini topladı.

Güvenli mesafeyi koruyunuz başlıklı afişte erkeklerin bacaklarını açtığı, kadının ise utangaç bir şekilde bacaklarını kapattığı görülüyor.

Tepkiler üzerine afişler kaldırıldı

Tepkiler üzerine afişler kaldırıldı

Hürriyet'ten Ece Çelik'in haberine göre, adliyedeki afişler kaldırıldı. 

İki yıl önce, kadınların, toplu taşımada erkeklerin oturuşuna tepki olarak başlattığı 'bacaklarını topla, yerimi işgal etme' hareketini anımsatan afişle ilgili olarak, Feminist Avukatlar grubundan Meriç Eyüboğlu, “Adliyedeki her türlü düzenleme başsavcılık onayından sonra hayata geçirilebiliyor. Bu skandal afişte sadece çizen ve hazırlayanların değil, idari sorumluluğa sahip olan başsavcılığın da hatası var.' dedi.

Afiş bu şekilde değiştirildi...

Afiş bu şekilde değiştirildi...

Değiştirilen yeni afişte erkek ya da kadın karakter yer almadı.

İstanbul Barosu delegesi Afet Gülen Büberci konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Erkekler kadınları kafalarında nasıl düşünmek istiyorsa tam da öyle bir afiş çizmişler. Sağdaki kadının vücut dili içe kapanık erkeklerin ise bacakları aşırı açılmış. Kadına şiddet davalarıyla hiç karşılaşmamış insanlar, belki bu afişe tepkimizi garipseyebilir. Ama emin olsunlar çıkan kararlarla bu afişi yapanlar aynı zihniyete sahip. Kısacası adalet sisteminin kadına yönelik bakış açısı bu afişe yansımış. Kadınların tepkileri sayesinde afişler toplandı.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
771
225
92
77
25
22
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ancient Guy

Bir erkek olarak şu erkeklerin bacakları pergelleyerek oturma pozisyonunu anlamadım bir türlü. Genellikle toplu taşımada çok vaktim geçtiği için oturabildiği... Devamını Gör

yahu bilerek mi yapıyorlar arkadaş. yani her gün oturup "acaba bugün ne yapsak da ortalığı karıştırsak" diye mi düşünüyorlar anlamadım yani.

Tan

Hayır dostum öyle düşünmediklerine inanıyorum ama önemli olan dinozorlaşmış - kalıplaşmış düşünce sisteminin devlet - yönetim sistemine uymadığının altının ç... Devamını Gör

WantonNovelSMYRNA

Avrupa' nın en büyük adalet sarayı' nın içi "BOŞ"..!