Görüş Bildir
Haberler
Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren'e 'Uyuşturucu Madde Kullanma' Suçundan 10'ar Ay Hapis Cezası

Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren'e 'Uyuşturucu Madde Kullanma' Suçundan 10'ar Ay Hapis Cezası

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, aralarında oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren'in de bulunduğu 13 sanığı 'uyuşturucu madde kullanma' suçundan 10'ar ay hapis cezasına çarptırdı. Daire, bu cezaları erteledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk derece mahkemesi tarafından 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan hapis cezalarına mahkum edilen oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren'in de aralarında bulunduğu 20 sanığın yeniden yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesindeki duruşmaya, biri tutuklu 5 sanık ile avukatları katıldı.

Cenk Eren: "Yurt dışında denedim ama burada kullanmadım"

Cenk Eren: "Yurt dışında denedim ama burada kullanmadım"

Duruşmada savunmasını yapan sanık Cenk Eren (Yüksel Venedik), yıllar önce yurt dışında bulunduğu sırada birkaç kez uyuşturucu kullanmayı denediğini anlatarak, şunları kaydetti:

'Ancak Türkiye'ye dönünce pişman olup, utandım. Türkiye'de birkaç kez kullanmak için uyuşturucu madde temin etmeye çalıştım. Satıcı şahıslar bana uyuşturucu madde getirdiler ancak pişman oldum ve ellerinde maddeyi almadım. Sonrasında tedavi olmak için doktora gittim ve tedavi oldum. Bana verilen ceza korkunçtu, çok üzüldüm. Benim annem ve ablam bu mahkemelerin sonucunu göremeden öldü. Sosyal medyada torbacı, gibi uyuşturucu satıcısı gibi linçlere uğradım. 6 senedir bunları yaşadım. Yoksa bu 6 sene çok önemli değil ama bu iftira çok ağır. Ben yurt dışında denedim. Bunu da söylüyorum. Çok da pişmanım. Pişmanlığın ötesinde utanıyorum. Ama burada kullanmadım. Niyet ettim ama vazgeçtim. İstedim getirdiler ve hiç almadım. Çünkü korktum. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.'

Söz verilen diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçu işlemediklerini savundu.

Hükmün açıklanması 5 yıl geri bırakıldı

Hükmün açıklanması 5 yıl geri bırakıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Davayı karara bağlayan ceza dairesi, Ayşe Selin Borontay, Çağatay Ulusoy, Ergun Taş, Mehmet Çakır, Hüseyin Orçun Benli, Gizem Karaca Ekmekci, Niyazi Cambaz, Nuri Kösem, Özgür Sanlav, Tolga Disanlı, Yusuf Hasan Akgün, Yüksel Venedik ve Kaan Turgut hakkında İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesince 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan kurulan hükmün kaldırılmasına karar verdi.

Bu 13 sanığın 'kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alma, kabul etme, bulundurma veya kullanmak' suçundan onar ay hapisle cezalandırılmalarına hükmeden ceza dairesi, bu sanıklar hakkındaki hükmün açıklanmasını 5 yıl süreyle geri bırakılmasını kararlaştırdı. Ceza dairesi, bu sanıklar hakkında ayrıca 1 yıl süreyle de denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına karar verdi.

5 sanığa "uyuşturucu ticareti" suçundan ceza

5 sanığa "uyuşturucu ticareti" suçundan ceza

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, dava kapsamında 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 5 sanık hakkında da hüküm kurdu.

Daire, sanık Aydın Sarıoğlu'na 4 yıl 2 ay hapis ve 80 lira adli para cezası, sanık Ferdi Özel'e 5 yıl hapis ve bin lira adli para cezası, Feruz Tuncel ve Mustafa Kabahor'a da ikişer yıl birer ay hapis ve 20'şer lira adli para cezası verdi. Ceza dairesi, davanın tek tutuklu sanığı Murat Özgener'e de 8 yıl 4 ay hapis ve 2 bin 500 lira adli para cezası vererek, tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Sanıklar Aslı ve Cihan Şenyüz hakkındaki yakalama kararlarının devamına karar veren ceza dairesi, bu sanıklar hakkındaki dosyanın da ayrılarak yeni esasa kaydedilmesine hükmetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
170
100
42
21
19
10
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
WHOAMI

gelecek sezonda yeni muhafız Ekrem İMAMOĞLU :)

Kaan Erdem

Ülke normal kafa ile çekilmiyor ki anasını satayım

gizliyazarr

Şurada yorum yapıp kötüleyenlerin %80'i ot kullanmıştır