Görüş Bildir
Haberler
Çadırda Nasıl Konforlu Uyurum ?

Çadırda Nasıl Konforlu Uyurum ?

YolaDüş
21.10.2019 - 15:30

Çadırda Konforlu Uyumak

Henüz çadırda uyumayı deneyimlememiş kişiler için bu durum çok uzak ve rahatsız gibi görünse de aslında çadırı doğru konumlandırdığınızda ve doğru ekipmanlar kullandığınızda, doğada ve çadırda güzel bir uyku çekmenin ne kadar keyifli olduğunu anlayacaksınız.

Çadırda Nasıl Rahat Uyurum ?

Bu konuyu bir kaç başlıkla açıklamak mantıklı olacaktır. Bu başlıklar size doğru bir şekilde uyku deneyimi yaşatmak için oldukça önemlidir.

1- Güneşin Doğuş Yönünü Tespit Etmek

Kimse sabah güneş yüzünden uykusunun bölünmesini istemez. Bu yüzden güneşin doğuş yönünü tespit edin ve çadırınızı buna göre kurun.

Bu durum yaz ve kış olarak değişkenlik gösterecektir. Sonbahar ve kış aylarında sabah çadıra vuracak güneş ışığı size ılık ve keyifli bir sabah deneyimi yaşatacakken, yazın sabah vuracak güneş sizi ciddi bir şekilde rahatsız edecek ve keyifsiz uyanmanızı sağlayacaktır.

2- Çadırı Doğru Konumlandırmak

Çadırı kuracağınız zeminin kesinlikle düz ve altının temiz olması gerekiyor. Kuracağınız zemini belirledikten sonra ilk ilk iş olarak yerde bulunan irili ufaklı taşları, kozalakları, sert cisimleri temizlemek ve çadırı bu temiz zemin üzerine kurmak gerekiyor.

3- Çadır Havalandırmalarını Açmak

Genelde kimsenin önemsemediği fakat son derece önemli bir durum aslında havalandırmaların açık konumlandırılması. Bu konu direk olarak sizin konforunuzu ve uyku kalitenizi doğrudan etkiliyor.

Yaz veya kış farketmez! Havalandırma pencereleriniz her daim açık olsun. Hem içerideki hava sirkülasyonunu doğru sağlamış olursunuz hem de her zaman ciğerlerinize temiz hava çekmiş olursunuz.

Aynı zamanda havalandırmalar açık olduğunda çadır içi terlemeyi de önlemiş olacaksınız. Böylelikle sabah uyandığınızda ekipmanlarınız nemlenmemiş, kuru olarak kalacaktır.

4- Keyifli Uyku Düzgün Ekipman Gerektirir!

Rahat bir uyku sizin gün içerisinde enerjinizi koruyacak ve gereksiz yorgunluk hissiyatınızı ortadan kaldıracaktır. Bu yüzden uykunuzu iyi almanız gerekiyor. Bunu sağlayacak olan en önemli etken ise doğru ekipman seçimidir.

Yaz aylarında şişme yatak kullanabilirsiniz fakat kış aylarında kesinlikle önerilmeyen bir durumdur. İçerisinde ki hava size kıçın zeminde buz etkisi yaratacaktır ve daha fazla üşümenizi sağlayacaktır.

Aşağıda yer alan ekipmanları linklere tıklayarak inceleyebilirsiniz. Bu ekipmanlar orta bütçede ve size rahat bir uyku sunacak kalitededir.

  • Zemin matı

  • Şişme Mat

  • Yastık

  • Uyku Tulumu – Bu durum çok kişiseldir. Uyku tulumlarında önemli olan konfor değeridir. Uyku tulumu alırken kamp yapacağınız hava şartlarını bilmeniz, uyku tulumunu bu hava şartlarına göre seçmeniz gerekmektedir. Kampta rahat bir uyku için üşümeden ve ya terlemeden uyumanız size büyük bir konfor sağlayacaktır.

5- Düzenli Uyku Saati ve Uyku Hazırlığı

Normal günlerde alışkın olduğunuz uyku saatinizi, kampta da sürdürmeniz çok önemli. Bu yüzden normal saatinizde çadırınıza girip uyku çekmeniz size çok keyifli bir uyku deneyimi yaşatacaktır.

Çadıra girmeden önce mutlaka çişinizi yapmalısınız. Sabaha kadar çişinizi tutmanız demek, vücudunuzun sıvıyı ısıtmak için ekstra efor sarfetmesi demek ve bu durum sizi daha çok üşütecektir.

Yatmadan önce dişlerinizi fırçalamak, hafif spor hareketleri yaparak vücudunuzu ısıtmak ve çadıra öyle girmek size sıcak ve keyifli bir uykuyu garanti edecektir.

Şimdiden herkese keyifli bir kamp ve uyku diliyorum.

Kaynak: https://www.yoladus.com/cadirda-konfo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın