Görüş Bildir
Haberler
Büyük Sakatlıklar Yaşadıktan Sonra Sahalara Dönmeye Başarmış 12 Oyuncu

Büyük Sakatlıklar Yaşadıktan Sonra Sahalara Dönmeye Başarmış 12 Oyuncu

Futbolcuların belası büyük sakatlıklar birçok dev yeteneği köreltti. Bu sakatlıklardan ders alıp adeta fişek gibi dönen oyuncular da var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Petr Cech

srv.onedio.com

Akıllara kasketli olarak yer edinen Petr Cech, futbol kariyerinin başından beri o kasketi takmıyordu. Ekim 2006'da normal gözüken bir pozisyonda Reading'li Stephen Hunt ile çarpıştı. Normal bir pozisyon gibi gözüküyor olsa da aslında ağır bir sakatlığa sebep oldu. Kafasına platin takılan oyuncu gerçekleşen olaydan sonra tüm maçlara özel kasketi ile çıkmak zorundaydı.

Zamanında dünyanın en iyi kalecisi seçilen Petr Cech'in meğerse üzücü bir hikayesi varmış.

2. Ömer Toprak

Milli futbolcumuzun sakatlığı saha içinde gerçekleşmedi. 2009 yılında go-kart oynarken yakıt deposuna çarpan futbolcunun üzerine petrol döküldü. Ölümden dönen oyuncumuzun uzun bir süre sakat kalacağı düşünülüyordu. Azmiyle hızlı bir şekilde geri dönmeyi başardı.

Kulüplerinde başarılı olsa da Türkiye Milli Takımı'nda çok başarılı olduğunu söyleyemeyiz.

3. Francesco Totti

Sadakat ve Roma dediğimizde genç veya yaşlı tüm futbolseverlerin aklına gelen ilk isimdir kendisi. Şubat 2006'da ağır bir sakatlık geçiren yıldız ismin 9 ay gibi uzun bir süre futbola dönemeyeceği konuşuluyordu. Ancak hırslı bir oyuncu olan Francesco Totti, 4 ay içinde sahalara geri döndü. Böylece Dünya Kupası'na da yetişebildi.

2006 yılı biraz uğursuzmuş sanki, gerçi 2020'nin yanında alt seviye kalır.

4. Emre Akbaba

4. Emre Akbaba

Ayağı iki kez kırılan oyuncu kendisinin de taraftarı olduğu Galatasaray kulübünde bir türlü istediği performansı gösteremedi. Ama hırsına da saygı duymak gerekiyor. İkinci sakatlıktan sonra birçok oyuncu pes ederdi. O pes etmedi ve yoluna devam etti. Şu an düşüşte de olsa futbol oynamaya devam ediyor.

Kendisi için sakatlıkların adamı da denebilir.

5. Ronaldo Nazario

Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi forvetlerinden olan Ronaldo adeta küllerinden iki kez doğdu. İlk sakatlığının ardından çıktığı ilk maçta bileği dönen Ronaldo'nun futbol kariyerinin bittiği düşünülüyordu. Ama o geri dönüp Real Madrid ve Brezilya ile şampiyonluklar yaşadı.

Aldığı fazla kilolardan dolayı kendisine ''Şişko Ronaldo'' da denmektedir. 😄

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Éric Abidal

Barcelona formasıyla kariyerinin en iyi dönemini yaşayan Eric Abidal karaciğer kanserine yakalandı. Ameliyat olup sahalara geri dönmeyi başaran Abidal kariyerine başarılı bir şekilde devam etmeyi başardı.

7. Abdülkadir Ömür

7. Abdülkadir Ömür

AEK maçında sakatlanan genç yıldız ameliyat olduktan sonra 6 ay sahalara geri dönemedi. Ardından birçok oyuncuya örnek olacak disiplinli duruşuyla sahalara dönmeyi başardı.

Mıhlamanın da faydalarını es geçmemek lazım. 😂

8. Ruud van Nistelrooy

8. Ruud van Nistelrooy

Efsanesi olduğu Manchester United kulübüne transfer olmadan önce ağır bir sakatlık geçiren oyuncu beklenenden 1 sene sonra transfer oldu. Manchester United'ın da işine gelmiş normalden daha az bir bonservis ile transferi gerçekleştirmişler. 😁

9. Antonio Cassano

9. Antonio Cassano

Romalı yıldız oynanan bir maçın ardından ağır bir kriz geçirdi. Kalbinde ve beyninde sorun bulunan İtalyan yıldız altı gün süren tetkiklerin sonunda ameliyat edilmiş ve sahalardan altı ay uzak kalmıştı. Bırakın sahalara dönmeyi bir daha futbola dönemeyeceği konuşuluyordu ama o dönmekle kalmadı Euro 2012'nin finaline çıkan İtalya Milli Takımı'nın da en önemli oyuncularından oldu.

10. Uche Okechukwu

10. Uche Okechukwu

Fenerbahçe'nin eski yıldızı Uche'nin ayağı bir maç sırasında kırıldı. Neredeyse bir sene futbol oynayamayan oyuncu sakatlığını atlattıktan sonra kaldığı yerden devam etti.

Uche'yi anmışken efsane Uche ve Högh tandemini yazmamak olmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Jonas Gutierrez

11. Jonas Gutierrez

Kanserden muzdarip bir diğer oyuncu da Jonas Gutierrez. Arjantinli oyuncu bir yıllık tedavi sürecinin ardından futbola geri döndü. Kaldığı yerden devam eden oyuncu futbol hayatına da halen devam ediyor.

12. Michael Owen

12. Michael Owen

18 yaşında genç bir futbolcuyken bile göz önünde olan Michael Owen irili ufaklı birçok sakatlıkla uğraşmıştır. Sakatlıklarını atlattıktan sonra üst seviyelere çıkmayı başaran futbolcu daha sonra düşüşe geçmiştir. 

PES oyuncularının favori forvetlerinden biridir.

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Sen de Messi ile arkadaşını maça davet et!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
7
5
4
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cinnet is coming

okan buruk. sakatlandığı an gözümün önünden gitmez