Görüş Bildir
Haberler
Bursluluk Sınavı Nedir? İOKBS Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Bursluluk Sınavı Nedir? İOKBS Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın İOKBS sınavları gündemde. Her yıl düzenlenen ve 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıfların katılım gösterdiği bursluluk sınavıyla birlikte başarılı öğrenciler devlet tarafından verilen bursa sahip oluyor. Eski adı Devlet Parası Yatılı sınavı olan İOKBS bursluluk sınavı, bu sene 25 Nisan 2021 tarihinde düzenlenecek. İşte MEB bursluluk sınavı açıklaması…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursluluk Sınavı Nedir?

Bursluluk Sınavı Nedir?

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Türkiye’de her yıl düzenlenen bir bursluluk sınavıdır. Sınavı kazanan adaylar eğer şartları tutuyorsa burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır.

Her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin girdiği sınavda, açıklanan kontenjan kadar öğrencilere burs imkanı sağlanmaktadır. Bu yıl 60 bin öğrenciye burs imkanı sağlanması kararlaştırılmıştır.

Bursu alabilmenin temel şartı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında olmasıdır. Yani durumu iyi olan kişilere burs verilmemektedir. Ancak öğretmen ve gazi çocukları için bu durum geçerli değildir.

Devlet parasız yatılılık bursu sınıflara göre yapılışı farklılık gösteren bir burstur. Ancak bu bursu kazanabilmenin tek yolu belirtilen sınavdan yüksek bir puan almaktır.

Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen sınav, 25 Nisan saat 10.00'da yapılacak. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin müracaatı, okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
11
7
5
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın