Görüş Bildir
Haberler
Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak? İOKBS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak? İOKBS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, başarılı öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Eski adıyla ‘Devlet parasız yatılı’ sınavı olan İOKBS ile başarılı öğrenciler tespit ediliyor. Bursluluk sınavı, 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflarda okuyan öğrenciler için yapılıyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen bursluluk sınavı, 5 Eylül tarihinde yapılacak. İşte bursluluk sınavı ile ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

MEB sınav kılavuzu ile detaylara yer verdi. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 5 Eylül 2021'de saat 10.00’da yapılacaktır. İOKBS, başvuru sayısına bağlı olarak gerekli görülen tüm sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir. Bursluluk sınavı sonuçları ise 28 Eylül 2021 tarihinde açıklanacak.

Sınavda 4’er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler saat 09.30’da sınava katılacakları binada hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, pasaportları olmayan KKTC vatandaşları için fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı) ile koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan silgi bulunduracaktır.

SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az 7 gün önce www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın