Görüş Bildir
Haberler
Bursa'daki İntihar Saldırısına İlişkin Bugün Basına Yansıyan 5 Bilgi

Bursa'daki İntihar Saldırısına İlişkin Bugün Basına Yansıyan 5 Bilgi

Batuhan
29.04.2016 - 14:44 Son Güncelleme: 29.04.2016 - 14:46

Bursa’da, Çarşamba günü Ulucami'nin batı kapısında düzenlenen ve 23 kişinin yaralandığı intihar saldırısını üstelenen olmadı. İçişleri Bakanı Efkan Âlâ saldırının arkasındaki örgütü tespit ettiklerini ancak henüz açıklamayacaklarını söylemişti. Sürdürülen soruşturmada bombanın Urfa’dan düzeneğin ise İstanbul’dan getirildiği tespit edildi.  Henüz ismi belirlenemeyen intihar saldırganının üzerinden çıkan kimlikler işe girme vaadi ile kopyalanmış. 

Patlamaya ilişkin basına yansıyan bilgileri 5 başlık altında topladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İstanbul'da hazırlanan bomba düzeneğini çanta içerisinde Bursa'ya getirmiş

1. İstanbul'da hazırlanan bomba düzeneğini çanta içerisinde Bursa'ya getirmiş

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Şanlıurfa'dan geldiği belirlenen intihar saldırganının cesedinin üzerinden kimlikleri çıkan Sultan Y. Afyonkarahisar'da, Emine K. ise İstanbul'da gözaltına alındı. Polis, olayın kilit ismi Emine K.'nın, Sultan Y.'nin kimliğini kopyalamanın yanı sıra İstanbul'da hazırlanan bomba düzeneğini çanta içerisinde Bursa'ya getirdiğini belirledi. Polis yetkilileri, intihar saldırganının ile Emine K. ve Sultan Y.'nin yüz ve fizik olarak birbirlerine çok benzediğini tespit etti.

2. Patlama anının yeni görüntüleri ortaya çıktı

3. Gözaltına alınan sayısı 16’ya yükseldi

3. Gözaltına alınan sayısı 16’ya yükseldi

Olay sonrası gözaltına alınanların sayısı ise 16'ya yükseldi. Bursa, İstanbul, Şanlıurfa, Mardin ve Afyonkarahisar'da 15 kişinin gözaltına alınmasının ardından Zekiye Z. de İzmir'de yakalanarak Bursa'ya getirildi. Mardin ve Afyonkarahisar'da gözaltına alınan 2 kadının kardeş oldukları öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. 'Kimliği işe girme vaadiyle kopyalandı'

4. 'Kimliği işe girme vaadiyle kopyalandı'

İntihar saldırganının üzerinden kimlikleri çıkan Sultan Y. ile Emine K. da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. Polis, Afyonkarahisar'da yaşayan Sultan Y.'nin kimliğinin bir şekilde işe girme vaadi ile kopyalandığını daha sonra bu kimliğin henüz ismi belirlenemeyen intihar saldırganına verildiğini açıkladı.

Polis, bombalama olayının kilit ismi olan Emine K.'nın ise Sultan Y.'nin kimliğini kopyalamanın yanı sıra İstanbul'da hazırlanan bombayı çanta içerisinde Bursa'ya getirerek, merkez Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi'ndeki öğrenci evine teslim ettiğini ortaya çıkarttı.

5. 'İşin ilginç tarafı intihar saldırganı, Emine K. ve Sultan Y. birbirlerine çok benziyorlar'

5. 'İşin ilginç tarafı intihar saldırganı, Emine K. ve Sultan Y. birbirlerine çok benziyorlar'

Soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü belirten bir polis yetkilisi, şunları anlattı:

'İşin ilginç tarafı intihar saldırganı, Emine K. ve Sultan Y. birbirlerine çok benziyorlar. İntihar saldırganını taşıyan taksi şoförüne Emine K.'nin fotoğrafını gösterdik. Sürücü 'Evet abi ben bunu taşıdım' dedi. O kadar benziyorlar. Sadece yüz olarak değil, fiziksel olarak da benzerlikleri var. Bunların yanı sıra henüz ismi belirlenemeyen intihar saldırganı, Viranşehir üzerinden Şanlıurfa’ya oradan da 24 Nisan günü Bursa'ya geliyor. Doğu aksanlı Türkçe konuşan bu kişinin daha önce Bursa'ya hiç gelmediğini öğrendik. Kendisi olaydan bir gün önce patlamanın yapıldığı yerde keşif gerçekleştirdi. O gün ise kendisi için alınan kıyafetlerini giyiyor bomba ile taksiye binip Atatürk Caddesi'ne geliyor. Patlamayı nerede gerçekleştireceğini bilemiyoruz.

Görüntülerden kadın teröristin karşıdan gelen iki resmi polisimizi görünce sağ tarafa doğru çekildiğini fark ediyoruz. Sadece 7 saniye sonra sağa çekilen terörist kadın bombayı patlatıyor. Hedefinde polisleri de öldürmek olabilir. Patlamadan hafif yaralanan iki polis daha sonra diğer yaralılara yardım ediyor.'

DHA, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Uzun

Daha önce yazdım. Linkleri kopyalayarak tekrar yapıştırıyorum. https://www.facebook.com/gencatsizlar/videos/10154042568644376/ https://www.facebook.com/ge... Devamını Gör

Asus

fikrimce İntihar saldırısına benzemiyor. Hürriyette güvenlik kamera kayıtı diye servis edilmiş (ki daha çok kişiyi takibe alarak çekilmişe benziyor) videoda ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Beyler ben 2 gün yoktum internete giremedim 'Saldırı ülkemize karşı yapılmıştır !!!' yazamadım şimdi ben İçişleri Bakanı değil miyim ?