Görüş Bildir
Haberler
Burhan Kuzu'nun 'Nüfuz Ticareti' Suçundan 5 Yıla Kadar Hapsi İstendi

Burhan Kuzu'nun 'Nüfuz Ticareti' Suçundan 5 Yıla Kadar Hapsi İstendi

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'nin tahliye edilmesi olayında ismi geçen eski AKP milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu hakkında 'nüfuz ticareti' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Damla Güler'in haberine göre Kuzu'nun uyuşturucu baronu Zindaşti'nin tahliye edilmesi için yargı mensuplarına baskı yaptığı iddiasıyla ilgili olarak iddianame hazırlandı.

Söz konusu iddianamede Kuzu'nun ifadesine de yer verildi.

Buna göre Zindaşti ile 2011 yılında ünlü bir et restoranında tanıdık vasıtasıyla tanıştığını söyleyen Kuzu, anayasa hukuku profesörü olması vesilesiyle her daim yargı bağımsızlığını savunduğunu, herhangi bir şekilde yargıya baskı yapmadığını belirtti. 

Kuzu ayrıca, Zindaşti'nin suç örgütü lideri olduğunu sonradan basından öğrendiğini ve bu kişinin kendisini 'iş adamı' olarak tanıttığını kaydetti.

"Tahliye edilmesi yönünde görüş bildirmedim"

"Tahliye edilmesi yönünde görüş bildirmedim"

Daha önceden öğrencisi olan Zindaşti’nin avukatının yanına gelerek müvekkilinin 6-7 aydır tutuklu olduğunu ve hakkında hiçbir delil bulunmadığını söyleyerek kendisinden hukuki mütaala istediğini anlatan Kuzu şunları söyledi:

'Birçok dosyada taraflar özellikle akademisyenlerden suç vasfına ilişkin görüş alarak bunu dosyaya sunarlar. Ben de bu çerçevede İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan’ı telefonla aradım. Zindaşti hakkında delil olmadığını ve tutukluluk süresinin dolduğunun iddia edildiğini ilettim. Ancak tutukluluğun devamı ya da tahliye edilmesi yönünde görüş bildirmedim. Zindaşti’nin tahliye edilmesinin ardından itiraz mercii olan İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimini de telefonla aradım. Mahkeme hakiminin itirazı kabul ettiğini ve şahıs hakkında tutuklama kararı verdiğini söylemesi üzerine telefonu kapattım.'

İddianamede 'ısrarlı' vurgusu

İddianamede 'ısrarlı' vurgusu

İddianamede Burhan Kuzu'nun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyasında tutuklu şüpheli olan Zindaşti'nin tahliye edilmesi için ısrarlı bir şekilde Sulh Ceza Hakimi olan Cevdet Özcan'ı aradığı, Zindaşti'nin tutuksuz yargılanması için tavsiye ve telkinde bulunduğu, tahliye verilmesi üzerine itiraz merci hakimini de telefonla aradığı ve Zindaşti'nin tutuksuz yargılanmasını söylediğinin anlaşıldığı belirtildi.

İddianamede, şüpheli Burhan Kuzu'nun uzun yıllar anayasa hukuku öğretim üyesi olarak görev yapması, üstlendiği konumlar gereği, hukuk ve yargı camiasında tanınırlığı ile nüfuzunun bulunduğu belirtilerek, “Anayasa'nın 138/2 maddesinin ‘Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez, genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz' amir hükmünün bulunduğu” hatırlatıldı.

İddianamede, Kuzu'nun Zindaşti'nin menfaatine yönelik hareket ettiği ve tahliye edilmesi için nüfuzunu kullandığı belirtilerek 'nüfuz ticareti' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi istendi.

Kuzu'nun Zindaşti ve adamları ile çok kez görüştüğü ortaya çıkmıştı 👇

Zindaşti kimdi?

Zindaşti kimdi?

Naci Şerifi Zindaşti ismi ilk olarak, 24 Eylül 2007’de İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde düzenlenen operasyonda 75 kilo eroinle yakalanıp tutuklanmasıyla gündeme gelmişti. 

Aynı yıl ‘FETÖ’den firari Zekeriya Öz’e bir ifade veren Zindaşti, ifade sonrasında ‘gizli tanık’ olma şartıyla serbest bırakılmıştı.

Zindaşti 6 Nisan 2018’de, adının karıştığı 10 cinayet ve ‘FETÖ’ bağlantısı sebebiyle yeniden tutuklanmıştı. 

6 ay sonra 11 Eylül 2018’de dönemin İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimi Cevdet Özcan’ın gece yarısı verdiği bir kararla tahliye edilmişti. 

Tahliyenin ardından Zindaşti adamları ile birlikte kayıplara karışmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Burhan Kuzu ve Zindaşti aynı masada

Burhan Kuzu ve Zindaşti aynı masada

Zindaşti’yi nüfuz kullanarak tahliye ettirmekle suçlanan Kuzu, iddia ilk ortaya atıldığında Zindaşti’yi tanımadığını söylemişti.

Daha sonra Kuzu'nun Zindaşti’yle yemek yerken çekilmiş fotoğrafı ortaya çıkmıştı.

Kuzu'nun aradığı hâkim ve savcıların ifadeleri için 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
41
19
6
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Adam makam dilenirken 5 yılla yargılanacak ama 5 dakika tutamazlar. Kuzu postunda kurt Burhan yargı bağımsız dedi :D hass.

Ercan

Siz gerçekten ceza alacağını düşünüyor musunuz ? :)

Tahir Boz

Adam bile öldürseler, hiçbir akp linin ceza alıpta hapse girdiğini 18 yıldır hiç görmedik.