Görüş Bildir
Haberler
Bulaşık Makinesinde Gönül Rahatlığıyla Yıkayabileceğiniz 16 Eşya

Bulaşık Makinesinde Gönül Rahatlığıyla Yıkayabileceğiniz 16 Eşya

Sueda İlkyaz
24.01.2023 - 07:11

Hepimizin evinde sık sık kullandığı bulaşık makinesinin tek işlevi bulaşık yıkamak olmayabilir! Aslında seramik, sert plastik, sağlam cam, metal, silikon ve paslanmaz çelikten yapılan malzemeleri makinenizde rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Biz de yıkayabileceğiniz malzemeleri sizin için listeledik...Buyrun içeriğimize...👇

Kaynak: https://twistedsifter.com/2023/01/10-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Oyuncak

1. Oyuncak

Çocuklarınızın küçük plastik oyuncaklarını bez bir çantaya koyabilir ve çantayı da bulaşık makinenizin üst rafına yerleştirerek yıkayabilirsiniz. Emin olun çocuklarınızın oyuncakları tertemiz olacak!

2. Parmak arası terlikler

2. Parmak arası terlikler

Şaşırtıcı olsa da bu da mümkün. Yalnızca terlikleri bulaşık makinesinin üst rafına sabitlediğinizden emin olun çünkü suyun etkisiyle makinenin içine savrulabilirler.

3. Saç fırçaları

3. Saç fırçaları

Arizona Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, bir saç fırçasının yaklaşık 3 bin 500 bakteri kolonisi tutabileceğini söylüyor, bu yüzden fırçalarınızın hijyenine çok dikkat etmelisiniz. Bulaşık makinesinde yıkamanın kıl fırçalar için değil sadece plastik fırçalar ve taraklar için geçerli olduğunu unutmayın.

4. Yağmur çizmeleri

4. Yağmur çizmeleri

Makineye koymadan önce tabanını ve astarını çıkarmayı ve de çizmeleri yatay şekilde koymayı unutmayın.

5. Ocak kapakları

5. Ocak kapakları

Pek farkında olmasak da ocak kapakları kir, yağ ve mikropla kaplanır. Bu nedenle zaman zaman kaşıklık kısmında yıkayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cımbız

6. Cımbız

Çoğu cımbız genelde makinede yıkanmaya uygundur, yani çekinmeden kaşıklık kısmında yıkayabilirsiniz.

7. Evcil hayvan eşyaları

7. Evcil hayvan eşyaları

Siz yine de emin olmak için etiketleri kontrol edin ancak evcil hayvanınızın salya akıttığı ve de yerlerde sürüklediği oyuncaklarının ve kaselerinin makinede yıkanabileceğinden emin olabilirsiniz. Evcil dostlarınızın hijyeni de açısından da bu ürünlerin temizliğine dikkat etmek oldukça önemlidir.

8. Süngerler

8. Süngerler

Artık bulaşık süngerlerinizi sık sık atmanıza gerek yok! Bunun yerine bulaşık makinesine atabilir ve kurutma modunda kurutabilirsiniz veya mevcut en sıcak programı kullanarak süngerlerinizdeki mikropların yüzde 99,9'unu yok edebilirsiniz.

9. Buzdolabı rafları

9. Buzdolabı rafları

Üstüne bir şeyler döküldüğü için buzdolabı rafları sık sık kirlenebilir. Bu yüzden arada bir zaman ayırarak rafları çıkarabilir ve bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.

10. Lamba anahtar kapakları

10. Lamba anahtar kapakları

Sürekli dokunulduğu için bu kapaklar da mikrop tutabiliyor. Kapakları sökerek makinede tertemiz yapabilirsiniz. Geri takmadan önce iyice kurulamayı ihmal etmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Diş fırçası ve diş fırçalıklar

11. Diş fırçası ve diş fırçalıklar

Hastaysanız genellikle yeni bir diş fırçası almak daha iyi bir fikirdir ancak bulaşık makinesinde sterilize etmek de işe yarar. Diş fırçalıklarınızı da atabilirsiniz tabii.

12. Elektrikli süpürge başlığı

12. Elektrikli süpürge başlığı

Çoğu sert plastikten yapıldığı için bu başlıklar genellikle bulaşık makinesinde yıkanabilir. Yine de emin olmak için kullanım kılavuzunuzu kontrol edin.

13. Evcil hayvan tasmaları

13. Evcil hayvan tasmaları

Bu tür ürünler genellikle naylon, polyester ve pamuk gibi makinenizin üst rafında rahatça yıkayabileceğiniz malzemelerden yapılır. Makinenin içinde sabit kalmaları için üst rafa sabitlemeyi unutmayın. Ayrıca bulaşık makinenize asla deriden yapılmış bir şey koymamanız gerektiğini de hatırlatalım.

14. Anahtarlar

14. Anahtarlar

Anahtarlar, yanımızda taşıdığımız en kirli şeylerden biridir. Makinenizin üst rafına sabitleyerek yıkamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Çoğu anahtar metalden yapıldığı için bulaşık makinesini istediğiniz ayarda çalıştırabilirsiniz. Eğer varsa anahtarlığınızdaki elektronik anahtarları çıkardığınızdan emin olun.

15. Vazolar

15. Vazolar

Vazoların ve dekoratif çanak çömlek parçalarının çoğu bulaşık makinesinde kolayca temizlenebilir. Narin ürünlerse ya da işlemeleri varsa parçalanma veya renk kaybı riskini almayın. Ağır parçalar hariç diğer her şey için üst rafı kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bahçe araç-gereçleri

16. Bahçe araç-gereçleri

Bulaşık makinenizde yıkayarak bu aletlerdeki kiri, böcek ilacını ve yapışkan kalıntıyı ortadan kaldırabilirsiniz. Tahta sapları olan aletleri atmamanız gerektiğini hatırlatalım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
20
9
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın