Görüş Bildir
Haberler
Bugüne Kadar Duyduğunuz En İyi İltifat Neydi?

Bugüne Kadar Duyduğunuz En İyi İltifat Neydi?

Merve Dökmeci'nin 'İnsanlara iltifat etmeniz için 5 geçerli sebep' yazısında da dediği gibi ''bazı durumlarda, iyilik olsun diye yapmış olduğunuz iltifatlar, diğer insanların kontrol edemeyeceği boyutlarda olabilir ve işler yolundan çıkabilir. Ya da yaptığınız övgü, o insana daha önce yüzlerce kez yapılmış olabilir. Büyük beklentilerle giriştiğiniz ve olumlu sonuçlar görmek istediğiniz bir övgü, her zaman anlattığımız kadar etkili olmayabilir. Sizin samimiyetle yaptığınız bir iltifat, karşınızdaki insana daha önce yüzlerce kez samimi olmayan kişiler tarafından yapılmışsa, bunu da yapmacık bir davranış olarak algılaması muhtemeldir.

Yüzeysel iltifatlarda bulunmak yerine, o insanı gerçekten neyin mutlu edebileceğini derinlemesine düşünün. Tutkuları neler? Kişisel özellikleri neler? İlgi alanları ve gurur duyduğu başarıları neler? Tüm bunları bir arada düşündüğünüzde, hangi durumlarda bu insanı övmeniz itici durmayabilir? Sonuç olarak, ne sonuç doğurursa doğursun, iltifat etmek hem size hem karşınızdakine genel olarak mutlu hissettirir.''

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
11
4
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

En iyi iltifat diye bir şey bence.O an karşındakine iyi şeyler hissettiriyorsan ve bunu sen de hissediyorsan en güzeli bu.)

oktay

28 gün olan şubat ayından sonra alınan mart maaşı gibisin.

putumku

"Çok iyi bir babasın"