Görüş Bildir
Haberler
Bu Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçıları Yarışmasını Kazananlardan Görülmeye Değer 10 Fotoğraf

Bu Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçıları Yarışmasını Kazananlardan Görülmeye Değer 10 Fotoğraf

Rinascita
20.10.2016 - 16:31

Londra'da bulunan Doğa Tarihi Müzesi, bu yıl 52.sini düzenlediği Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı kazananlarını açıkladı. 95 ülkeden 50.000 kadar kişinin katılımıyla gerçekleşen yarışmada gerçekten fazlasıyla yetenekli fotoğrafçılar vardı.  Finale kalan 100 fotoğraf içerisinde en iyileri seçildi. 

Seçilen fotoğraflar 21 Ekim'de Londra'da sergilenecek. Ayrıca 6 farklı kıtada da sergiler düzenlenecek. İşte IFL Science'da derlenen birbirinden harika 10 fotoğraf...

Kaynak: http://www.iflscience.com/plants-and-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dolaşık Hayatlar (Genel Kazanan)

1. Dolaşık Hayatlar (Genel Kazanan)

Endonezya'da orangutanların yaşam alanlarından biri olan Gunung Palung Milli Parkı'nda çekilen bu fotoğrafta, incir köklerinden birinin yerden 30 metre yüksekliğe kadar bir ağacı sarıp sarmaladığını ve Bornean orangutanı olarak bilinen nadir bir türün ağaca tırmanışını görüyoruz. Fotoğrafçı tehlikeli bir yürüyüş sırasında bu fotoğrafı çekmiş. Teknik yeteneklerin ve sembolizmin bir araya geldiği bu fotoğrafın birinci olmak için başka bir sebebe ihtiyacı var mı?

2. Ay ve Karga (Yılın Genç Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı Kazananı)

2. Ay ve Karga (Yılın Genç Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı Kazananı)

16 yaşındaki genç fotoğrafçı, gecenin ve ay ışığının harika yansımalarına canlılık katan bu kargayı 'bir peri masalından fırlamış gibi' diyerek değerlendirdi. Jüri üyelerinden Levis Blackwell 'Eğer bir fotoğraf şiir yazabilseydi, anca böyle bir şey ortaya çıkardı.' dedi.

3. Kovma Girişimi (Kazanan, Kuşlar)

3. Kovma Girişimi (Kazanan, Kuşlar)

Keoladeo Milli Parkı'nda çekilen bu fotoğrafta dev kertene, muhabbet kuşu tarafından kuyruğu ısırılınca kaçmaya çalışıyor. Tabii ki alanda yaşayanlar bu durumdan çok da memnun değil. Bunun yanı sıra, kertenkelenin kuyruğunu ısırıp bir müddet bu şekilde takıldıktan sonra, muhabbet kuşu geri çekiliyor. Ama hikaye bu şekilde bitmiyor. Aynı eylemi sonraki iki gün içerisinde tekrarlamaya devam ediyor.

4. Rüzgar Kompozisyonu (Kazanan, Bitkiler ve Mantar)

4. Rüzgar Kompozisyonu (Kazanan, Bitkiler ve Mantar)

Fındık ağacının çiçeklerinin bu yakın çekiminde, hem erkek hem de dişi çiçekler gözler önüne seriliyor. Dişi olanlar kırmızı tepecikleri ile küçük bir tomurcuğu andırıyor. Her yıl bu salkımların her biri, rüzgar tarafından taşınacak bir sürü polen ortaya çıkartıyor. Fakat son dönemlerde yapılan araştırmalara göre, polenlerin taşınmasında arılar da büyük bir rol oynuyor.

5. Sokak Kedisi (Kazanan, Kentsel)

5. Sokak Kedisi (Kazanan, Kentsel)

Bombay'in bir kenar mahallesindeki sokak aralarında bir leopar keşif yapıyor. İnsanlara birkaç saldırı girişimine rağmen, yiyecek arayışında olan bu kedicikler burada günlük hayatın bir parçası olarak kabul ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir Baykuş İçin Ağıt (Kazanan, Siyah ve Beyaz)

6. Bir Baykuş İçin Ağıt (Kazanan, Siyah ve Beyaz)

İsveç'in güney bölgesinde, Bashult'da bulunan bu orman, Avrasya pigme baykuşları bakımından oldukça zengin bir bölge olarak biliniyor. Her biri hemen hemen 19 santimetre uzunluğunda... Fotoğrafçı bir gece yerde ölü bir baykuş fark ediyor. Etrafına baktığında ise bu ölü baykuşun eşinin fazlasıyla üzgün ve yalnız görünüşe şahitlik ediyor.

Kısa bir süre sonra ise bu fotoğraf çekiliyor. Yaşayan baykuş ise, büyük olasılıkla alanlarını paylaşmak istemeyen diğer kuşlar tarafından öldürülüyor.

7. Kapan Levrek Partisi (Kazanan, Su Altı)

7. Kapan Levrek Partisi (Kazanan, Su Altı)

Her ay dolunay zamanında binlerce iki benekli kırmızı kırlangıç balığı, yumurtlamak için Palau'nun Batı Pasifik Adası'nda birkaç gün bir araya geliyor. Çiftleşme girdabı, yırtıcıların da lezzetli bir yiyecek için olaya müdahil olmasıyla fazlasıyla hızlı ve şiddetli bir şekilde gerçekleşiyor. 

Fotoğrafçı birkaç şanssız girişimden sonra, güçlü bir sabah ışığının altında yumurtlayan balıkların bu harika görüntüsünü yakalamış.

8. Kum Tablosu (Kazanan, Detaylar)

8. Kum Tablosu (Kazanan, Detaylar)

Brezilya'da bulunan Lençóis Maranhenses Milli Parkı'ndaki beyaz kumlar, renkli bakteriler tarafından dünyanın en enerjik ve en kısa ömürlü gölcüklerini oluşturan bu su birikintilerini tamamlayan beyaz bir tuval görevi görüyor. Bu karenin çekildiği mükemmel anı yakalamak, iki yıllık bir çalışmayla mümkün olmuş. En doğru anı yakalayan fotoğrafçı, muhteşem manzaranın üzerinde uçarak bu fotoğrafı çekmiş.

9. Yıldız Oyuncu (Kazanan, İzlenimler)

9. Yıldız Oyuncu (Kazanan, İzlenimler)

Meraklı ve genç Kaliforniya deniz aslanları Espíritu Santo Adası'nın sularına adeta 'merhaba' demek için uğramışlar. Yavrulardan bir tanesi deniz anasını yakalıyor ve frizbi olarak kullanmaya başlıyor. Deniz anasını ileri geri atarak, avcılık yeteneğini geliştiriyor.

10. Karıncayiyen Çukuru (Kazanan, Tek Fotoğraf Foto Muhabiri Ödülü)

10. Karıncayiyen Çukuru (Kazanan, Tek Fotoğraf Foto Muhabiri Ödülü)

Dünyanın en tacir memelileri olarak bilinen karıncayiyen adlı canlılardan 4.000 tanesini bir arada görmek fotoğrafçıyı şok etmiş. Geleneksel tıpta kullanılmak üzere toplanan bu canlılar Vietnam ve Çin'e gönderilirken, Dünya Koruma Topluluğu ve Endonezya hükümet yetkililerinin ortak bir çalışmayla ele geçirildi. 

Dondurulmuş balıkların hemen arkasındaki kargo bölümünde bulunan 96 canlı karıncayiyen iyileştirildi. Sonrasında hepsi doğal yaşam alanlarına salındı. Karıncayiyenler 182 ülkenin ortak korumasına alındı. Fakat fotoğrafçı 'Vahşi yaşamda gerçekleşen bu suçlar, büyük bir iş sektörünü oluşturuyor. Talep durmadıkça, bunların durması imkansız.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
100
28
19
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Chun Hei Han

Bence biz buna vahşi yaşam diyemeyiz... Öyle bir hakkımız yok. Vahşi yaşam diyeceksek insanların yaşadığı yerlere demek daha mantıklıdır.

yuuki

sokak kedisi ilginç