Görüş Bildir
Haberler
Bu Psikoloji Testi Senin Ne Kadar Paranoyak Olduğunu Söyleyecek!

etiket Bu Psikoloji Testi Senin Ne Kadar Paranoyak Olduğunu Söyleyecek!

Paranoyak kişiler, kendisini sürekli tehdit altında hisseder. Etrafındaki herkesin kendilerine düşman olduğunu düşünürler. Sürekli çevresinin kendisine dost olup olmadığını sorgularlar. Tüm bunlardan dolayı korku içinde olduğu için rahat olamazlar. Biz de bu psikoloji testine göre sizin ne kadar paranoyak olduğunuzu söyleyeceğiz. Eğer hazırsan;

Haydi teste!

NOT: Bu tabii ki de eğlence amaçlı bir testtir. Ciddiye almayınız...:) 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak, cinsiyetini söyler misin?

2. Şimdi de yaşını söylersen süper olur!

3. Öncelikle, ilk defa tanıştığın bir insana karşı nasıl bir izlenim sergilersin?

4. Peki seni genelde strese sokan şeyler bunlardan hangisidir?

5. Diyelim ki; erkek/kız arkadaşın sosyal medyada tanımadığın karşı cinsten birine arkadaşlık isteği yoladı. İçten içe kıskanır mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "İnsanlar genelde işleri düştüğünde beni arayıp, sorarlar." cümlesine sen de katılıyor musun?

7. Peki arkadaş ortamında bunlardan hangisisin?

8. Evden dışarı çıktıktan sonra "sanki bir şeyleri unuttum" hissine ne sıklıkla kapılıyorsun?

9. Şu anki ruh halini bir hava durumuna benzetecek olsaydın bunlardan hangisi olurdu?

10. Son olarak, "En büyük korkum ........................."

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sen doğuştan paranoyaksın!

Sen doğuştan paranoyaksın!

Sen kendini bildin bileli olaylara, insanlara karşı hep şüpheci yaklaşıyorsun. Yani her şeyin altında bir neden arıyorsun. Evet, bir şey nedenini aramak güzel bir şeydir. Çünkü nedensiz hiçbir şey yoktur ama seninki biraz farklı. Mesela basit bir örnek verecek olursak; sevgilinle iletişim halinde olmadığın zamanlarda direkt şüpheci davranabiliyorsun. Sanki her an seni aldatabilecek algısına kapılabiliyorsun. Yani kendini insanlara karşı güvensiz hissediyorsun. Tabii ki bu duruma kendi kendine gelmedin. Geçmişinde yaşadığın olaylar, hayatına giren kişiler veya yaşadığın ortam seni fazlasıyla etkiledi. Zamanla artık dünyaya çok daha farklı gözlerle bakmaya başladın. Aslında insanların o kadar masum olmadığını fark ettin. İnsanlara güvenin zamanla azaldı. Resmen kendi köşene çekildin. O yüzden hayatına kimi alırsan al, her zaman şüpheci davranıyorsun. Bu da seni paranoyak bir insan haline dönüştürüyor. Kendini bildin bileli şüpheci bir yapıya sahipsin ama zamanla bu paranoya derecesinde bir artış göstermiş. İnsanlara karşı daha çekingen olmaya başlamışsın. Kendi içini açamamaya, hayal kırıklığına uğrayacağını düşündüğün için geri planda olmaya başlamışsın. Kafanda insanlara karşı bir ön yargı oluşturmaya başlamışsın. Anlayacağın zaman seni gittikçe paranoya bir insan haline getirmiş... Ama bunun için ümitsiz olmamalısın. Sonuçta hayatını bu şekilde geçirmek zorunda değilsin. Hayat bundan ibaret değil. Gezip tozmana, eğlenmene bakmalısın!

Bazen kendini kaptıracak kadar paranoyak oluyorsun!

Bazen kendini kaptıracak kadar paranoyak oluyorsun!

Kendini bazı olay ve durumlarda paranoyakça davranırken buluyorsun. Özellikle ruh halinin iyi olmadığı zamanlarda gereksiz bir şüpheciliğe başlıyorsun. Sanki hayattaki insanlar seni sevmiyor, arkandan işler çeviriyor gibi bir durum varmış gibi davranıyorsun. Mesela bir arkadaşınla buluşmak istiyorsun, anlaşıyorsun. Sonrasında 'Acaba gerçekten benimle görüşmek istiyor mu?' diye düşünüp duruyorsun. Hatta bazen kötü olan tarafa inanıp, kendini üzmeye başlıyorsun. Genel olarak kendi duygularını kontrol altına alabilsen de bazı olaylarda paranoyakça davranabiliyorsun. Evet, senin tamamen bir paranoyak olduğunu söyleyemeyiz ama kendini bu kadar üzersen yakında gerçek bir paranoyak olabilirsin. Bunun en büyük sebebi belki de geçmişte yaşadığın bir olayın tekrar gün yüzüne çıkması olabilir. Tekrar yaşanmasından korktuğun için kendini savunmasız hissediyor olabilirsin. İşte böyle durumlarda duygularını kontrol altına alamadığın oluyor. Böylece paranoyakça davrandığını görebiliyorsun. Sana şöyle söyleyelim; hayat bundan ibaret değildir. Her şeyi akışına bırakmalı, hayatın tadını çıkarmalısın. Hiç kimse senden daha değerli değil, bunu sakın unutma!

Aman dikkat! Biraz daha ilerlerse fazlasıyla paranoyak olacaksın!

Aman dikkat! Biraz daha ilerlerse fazlasıyla paranoyak olacaksın!

' Off beni gerçekten sevmiyor veya önemsemiyor' diye düşünmeye başladıysan eyvahlar olsun. Çünkü bu paranoyaklık öyle bir illet ki bir kere düşmeyiver. İnsanın bütün yaşam enerjisini elinden alıyor resmen. Kendi kendine kuruntu yapmaya başlamış gibisin. Normalde her şeyi çok takan bir insan değilsin ama son zamanlarda biraz şüphecilik var gibi. Geçmiş olsun! Bir kere başladın mı gerisi geliyor. Bu gereksiz kuruntular insanın hem kendinden soğumasına hem de etrafındakileri kendinden uzaklaştırmasına neden oluyor. Kendini sevmemeye başlayan bir insan etrafındaki insanların da onu sevmediğini düşünmeye başlar. Bu noktada insanların saygısını da yitirmiş olur. Böyle illet bir şey işte paranoyaklık. Sen de bu özelliklerin bazıları var gibi ama bunlardan tamamen uzaklaşmalısın. Yani sakın umutsuzluğa kapılma! İlk önce kendini sevmelisin ki etrafındaki insanlar da seni sevebilsin. Ne de olsa kendisini sevmeyen insanı neden başkaları sevsin ki? Sürekli şüpheci olmaktan da uzaklaşmalısın. Gerektiği yerlerde ve olaylarda şüphecilik oynamak güzel bir şey. Bu paranoyaklık daha fazla genlerine işlemeden kendine odaklanmalı, hiçbir şeyi gereğinden fazla önemsememelisin.

Paranoyaklık sana göre bir kavram değil!

Paranoyaklık sana göre bir kavram değil!

Senin kendine ve etrafına karşı oluşturduğun bu güven duygusu, seni paranoyaklıktan uzak tutuyor. Genelde duygularını kontrol altına alabilen, mantıklı kararlar verebilen bir insansın. Özgüven konusunda pek bir sıkıntı çektiğin söylenemez. Elbette kimse dört dörtlük değil, ama ayakların yere sağlam basacak kadar bir özgüvene sahipsin. Zaman zaman insanlar tarafından hayal kırıklığına uğrasan da böyle insanların her zaman hayatında olacağının farkındasın. Bu seni paranoyaklığa hiçbir zaman itmedi. Yaşanan olaylardan ders çıkarıp kendine ona göre bir yol inşa etmek seni her zaman bir tık ileriye götürdü. Olumsuz düşüncelere kapılmaktansa her zaman bardağın dolu tarafından bakmaya çalıştın. Yer yer şüpheci olsan da bunu paranoyaklık derecesinde yapmadın. Gerektiği yerlede ve gerektiği zamanlarda yapmayı bildin. O yüzden senin mantığın her zaman duygularından önce geldi. Hiçbir olayın senin dünyanı etkilemesine izin vermedin. Ee bu yolda olduktan sonra sana paranoyak demek hiç doğru olmaz, çünkü değilsin!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
409
96
63
53
46
29
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Orhan Ulusoy

Bazen kendini kaptıracak kadar paranoyak oluyorsun! Bu normal dünyada deli olmayanlardan uzak duracaksın!

Pasif Kullanıcı

#8 nadiren ile zaman zaman iki ayrı şık olabilecek kadar birbirlerinden farklılar demek. Bir şık daha eklenebilir mesela "arada sırada" hatta 6. şık da "seyr... Devamını Gör

Cingıl Bellz

"bazen" de yedinci şık sayılır mı örtmenim?

Yaren Ermiş

Bazen kendini kaptıracak kadar paranoyak oluyorsun!